הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

במזג אויר כל כך אירופאי, אין כמו להתכנס בבית קפה אירופאי ולאכול ארוחת בוקר אירופאית באווירה אירופאית. היה נעים וטעים…

02/03/2012

כל-כך הרבה מקומות נפתחו בתקופה האחרונה, שהרשימה שלי הולכת ומתארכת. שה קורין היה רק אחד מהרבה מקומות שידעתי שאני חייבת ללכת אליהם, במיוחד אחרי הכתבה של דנה דרבינסקי. אז כשקיבלתי מייל שמציע לי להתארח במקום ולכתוב על ארוחות הבוקר הבלגיות החדשות, לא רק שלא יכולתי לסרב, ליטראלי קפצתי משמחה (ויעידו אנשים שהיו באותו רגע במשרד שלי).

התעוררתי בבוקר לקולו הנפלא של הגשם, אבל מעט דאגתי שלא אוכל לממש את תוכניות הצעידה אל היעד. אבל רגע לפני היציאה בצבצה השמש. חמושה במשקפי שמש, עם מעיל טוב, צעיף וכפפות, יצאתי אל הרחוב הקפוא. השמש, שרגע קודם לכן סימנה נוכחות, חזרה למחבואה ולא טרחה לצאת יותר. חצופה. צעדתי במתינות את המרחק מביתי במרכז גורדון אל עבר היעד – ז’בוטינסקי 110. במטרים האחרונים אפילו התחיל להיות לי חם. אל תדאגו, זה לא החזיק הרבה זמן מעמד.

נכנסתי לקפה מתוק להפליא, מוסיקה נעימה התנגנה ברקע. קורין ניגשה להציג את עצמה. בחרנו לנו 3 ארוחות בוקר מהתפריט החדש, שמצדיע לבקרים החורפיים של המטבח הבלגי.

לאחת התחשק בוקר מתוק, אז היא פתחה בשוקו, עליו אתייחס בהמשך, והמשיכה עם בוקר Corine קרפ שבלול במילוי תפוחי עץ, עוגיות לוטוס ברוטב קרמל ופרי העונה בליווי שתייה חמה/קרה (42 ₪). מאוד הסתקרנו איך עוגיות הלוטוס ישתלבו במנה, והן התגלו כשבבים המפוזרים ממעל, ומקנים למנה טעם קריספי מיוחד. המנה חוסלה ללא עקבות, והיתה נהדרת. שימו לב גם כמה יפה זה נראה, כמו שושנים.

לשנייה, זאת שמוצאה ארגנטינאי, התחשק בשר, איך לא, אבל היא חשבה שזה בכל זאת קצת מוגזם להתחיל את הבוקר עם נקניקיות בלגיות (מחבת Saucisse – נקניקיות בלגיות במחבת רוחשת עם קוביות תפוחי אדמה קריספיות וביצת עין). היא התפשרה על קרפ Madame –  קרפ, גאודה, פסטרמה בקר, באשמאל חרדל וביצת עין, מוגש בליווי סלט ירוק ושתייה חמה/קרה (38 ₪). היא אומנם היתה מעדיפה ביצה עלומה על הקרפ, אבל התמודדה לא רע גם עם העין. הקרפ חוסל, והיה נפלא. שילוב של גאודה ופסטרמה הוא תמיד שילוב מנצח.

אני ראיתי בתפריט ביצה עלומה ותרד, ולא הצלחתי להמשיך לקרוא את שאר התפריט. לקחתי בוקר Epinards – לחמניות טריות במילוי קרם תרד וביצים עלומות, מוגש בליווי סלט ירוק ושתייה חמה/קרה (42 ₪). עוד מנה מצויינת, שחוסלה כהרף עין.

עכשיו הגיעה עיתה של השתייה החמה. הארגנטינאית ואני לקחנו שוקו Coco שוקו משוקולד בלגי איכותי עם קצפת (19 ₪). קיבלנו ספל חלב רותח, ולצידו קערית אחת עם שבבי שוקולד בלגי משני סוגים – מריר וחלב, וצלוחית שנייה עם קצפת. כל זה קושט בדגני בוקר שוקולדיים פריכים ומתוקים וגם תות. שפכנו את שבבי השוקולד לחלב, ערבבנו, וקיבלנו משקה שוקו משובח. הקצפת הוסיפה למרקם. זה היה יכול להיות סיום נפלא לארוחת הבוקר.

אבל אז, כשכבר היינו מוכנות לחתום את הארוחה, הגיעה לשולחננו מנה נוספת – מוס שוקולד עם קצפת בצנצנת. אני ממש לא נופלת בדרך כלל ממוס שוקולד, כי זה תמיד מתוק לי מדי ודחוס לי מדי ובכלל יותר מדי. אבל הדבר הזה שקיבלנו היה אוורירי ושמיימי ברמות שקשה לתאר. וההגשה הסגולה של המנה הוסיפה לה מעטה של קסם. בהחלט סיום מוצלח לבוקר הבלגי שלנו.

כולם קוראים למזג אויר שיש לנו השבוע מזג אויר לונדוני (וברור שגם אני), אבל קורין טענה שזה מזג אויר בלגי. היום זה התאים לי מאוד, אז האמנתי לה. ללא ספק מזג האויר הוסיף מימד חשוב לאוירה הבלגית של הארוחה הבלגית הנפלאה הזו.

יצאנו, ובחוץ, לא רק שהשמש המשיכה להתחבא, התחיל גם לטפטף. לא נתתי לזה לבלבל אותי או לשבש לי את התוכניות, והתחלתי בצעדה חזרה. זה היה נראה יותר כמו בריחה מרודף לא נראה. ולמרות האנרגיה הרבה שהשקעתי בדרך, לא היה רגע שהפסקתי לקפוא. רגע לפני שהגעתי הביתה, נתקלתי בכתובת הקיר הזו, שאני פוגשת בה כבר כמה שנים. בדרך כלל אני מחייכת וממשיכה הלאה. היום הרגשתי ממש, אבל בדיוק ככה:

שה קורין Chez Corine
ז’בוטינסקי 110, ליד כיכר המדינה,
תל אביב
6968581–03
אתר הבית
פייסבוק

וממש עוד כמה שבועות – ארוחות בוקר בלגית בבלגיה. כבר לא יכולה לחכות.

“בלגיה – טיול של בירה ואוכל”:
פרק א’
פרק ב’
פרק ג’
פרק ד’
פרק ה’

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה