הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

אחרי שבוע של גשם בלתי פוסק, היה לי מזל גדול להעביר את היום השמשי הראשון בחופשה, אותה ביליתי בטעימות של יין מיקב “רמאן” במושב ניר בנים ובבליסה מטורפת במסעדת השף הנפלאה “ערמונים” שבמושב סגולה.

21/11/2011

את ה”סיור” הדרומי פתחנו ביקב. המרכאות הכפולות במילה סיור באות להדגיש כי למרות שאני קוראת לזה סיור, הליכה לא היתה שם. מה כן היה שם? יין, עוד קצת יין, ואח”כ המון אוכל. זהו, סיור. אה, כן, וגם המון שמש. יום ראשון מזה שבוע ימים ששערי השמיים נסגרו, והקדרות התחלפה לה בהרבה אור. אל תבינו אותי לא נכון, אני אוהבת את החורף, הגשם והאפרוריות הלונדונית הזאת, אבל גם אחרי שבוע בלונדון מגיע בסוף הזמן לחזור. אז איפה היינו? כן, ביקב.

יקב רמאן, מושב ניר בנים

ביולי 2008 ארז יאיר רמאן את אשתו ושלושת ילדיו וקבע את ביתו במושב ניר בנים. את היקב שלו הוא כבר התחיל ב-2005, בדירת הגן בה גרו במודיעין. בבציר הראשון של 2005 עוד השתמשו בכפות הרגליים הענוגות של ילדיהם וילדי השכנים לדריכה על הענבים. היום, 2011, היקב מייצר מעל ל-5,000 בקבוקים בשנה. בעוד שמרבית היין היום מיוצר מענבים שמובאים מכרם בכפר שמאי שליד נחל עמוד בצפון, כעת יש למשפחת שמאי גם כרם משלה, ממש בסמוך ליקב, ומשנה הבאה הוא יספק זנים נוספים לקו היצור של המשפחה.

אם כן, ב-11 בבוקר התחלנו לטעום יינות. ככה זה יום חופש, נהנתנות עד הסוף. זכינו לטעום את קינג הנרי השני, מ-2008, 85% קברנה סוביניון ו-15% מרלו, ואת קווין לני, מרלו מ-2008, הקרוי על שם אילנה, אשתו של יאיר. אל דאגה, גם הילדים זכו לייינות על שמם.

יקב רמאן
משק 37
מושב ניר בנים
054-4598080
אתר הבית

מסעדת ערמונים, מושב סגולה

סגולה, למי שלא יודע, זה לא רק אזור התעשייה של פתח-תקווה. אם תדרימו קצת בכבישי הארץ, כשתגיעו אל המנוחה והנחלה, תמצאו גם את סגולה, מושב (ואם לא ירדתם לסוף דעתי, תפתחו מפה ויפול האסימון). מסעדת ערמונים היא הפנינה של הסביבה. מדובר במסעדת שף קסומה, שיש בה גם חצר ענקית עם פינות ישיבה מבודדות והמון מקום להתרוצצויות של ילדים, גם חלל פנימי מקסים וגם חדר פרטי לאירועים. שמה הולך לפניה, וכשחיפשנו מקום לחגוג יומולדת עגול לאחד מבני משפחתי לפני כחצי שנה, נסענו עד לשם, והיתה הצלחה מסחררת. היום זכיתי לבקר שם בשנית.

כטוב ליבנו ביין, נסענו נסיעה קצרצרה מניר בנים לסגולה, עשינו סיור קצר בחצר המקסימה ופנים המסעדה, ועברנו לחדר הפרטי. שם חיכה לנו עוד יין. ואז התחילו לזרום מנות ראשונות. אני לא בטוחה שהצלחתי לטעום את כולן (הייתי עסוקה בלצלם) ואני ממש לא בטוחה שאני זוכרת את כולן, אבל קבלו רשימה חלקית מהעושר שהיה שם. עושר טעמים, עושר צבעים, ואושר גדול של הסועדים.

בגזרת הסלטים הונחו על שולחננו סלט שוק צבעוני, סלט ערמונים חם, וסלט רימונים.

בממלכת הים כיכבו סיגר לוקוס, הברבוניות של אזולאי, סלמון טמפורה וקבבוני מוסר ים.

מפרי האדמה קיבלנו וריאציות מעניינות על חציל, כמו קריספי חציל בלאדי.

ומעולם החי נהנינו מפטה כבד כפרי ומעלי מנגולד ממולאים בבשר וערמונים.

אבל המנה שאהבתי מכל, ומאחר והיא לא משה מצידי גם הצלחתי לחסלה לגמרי לבדי, היתה טרין אנטיפסטי כפרי – שכבות של פלפלים קלויים, חצילים, זוקיני ובטטה, ביניהם גבינות תום עזים וקשקבל אפויים בתנור.

המנות הראשונות היו חגיגה לעיניים ולבלוטות הטעם. כעת נתבקשנו לבחור את המנה העיקרית. בביקור הקודם בחרתי במנת בשר, אבל נאלצתי להחזיר אותה כי מידת העשייה היתה הרבה מעבר למה שביקשתי (מדיום-רייר). בביקור ההוא לקחתי בסוף פילה דג מהספיישלים, שהיה נפלא, ודגים זה לא הקופורט זון שלי כלל וכלל. אבל… את הלקח שלי לא למדתי, ובחרתי היום בסטייק אנטריקוט 350 גרם, וביקשתי אותו מדיום רייר. הדגשתי שאני רוצה שהוא יהיה אדום. קיבלתי משהו בין ורדרד לחום. לא הייתי מחזירה, אבל מנהלת השיווק של המסעדה ממש במקרה ישבה לידי, וביקשה שיכינו לי מחדש. בפעם השנייה זה כבר היה אדום, אבל עדיין מרגש זה לא היה, וחלק משמעותי מהנתח היה שומן. אני ממליצה להיצמד במסעדה הזו לדגים, ומבטיחה לכם שלא תתאכזבו.

כך או כך, מסעדת ערמונים היא מקום מאוד מומלץ אם אתם רוצים לחגוג אירוע משפחתי מיוחד ויש לכם במשפחה ילדים שאוהבים להתרוצץ, או אם במקרה אתם רוצים להתרענן במהלך נסיעה דרומה. רק קחו בחשבון, שאחרי ההתרעננות הזאת כנראה תזדקקו לתנומת מנוחה…

קינחנו בדברים נפלאים כמו פאי שוקולד בלגי, מלפיי ברולה, אצבע של שכבות בסקוטים וקרם פטיפור, וופל בלגי (עם הרבה קצפת ובננות, לא הטעם שלי, ולכן לא טעמתי).

ערמונים
בכניסה למושב, על כביש תל אביב – באר שבע
מושב סגולה
08-8505059
אתר הבית
פייסבוק

גילוי נאות, הייתי אורחת של שני המקומות הנ”ל.

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה