הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

יום שבת, גשם וקר. אין ספק שזהו זמן לחמין. ואם כבר חמין, אז עדיף במסעדה יהודית. והכי טוב אם זה גם ליד הבית. קיטון – כל התשובות נכונות.

19/11/2011

פעם בשנה לפחות, באחד מימי החורף הקרים, אני חייבת ללכת למסעדה מזרח אירופאית קלאסית, מה שנהוג לקרוא מסעדה יהודית. לפני שני חורפים לקחתי אתכם איתי לשמוליק, והיום אתם מוזמנים להצטרף אלי לקיטון. הזמנתי מקום מבעוד מועד. מזל. כי קיטון מאוד מבוקש במזג אויר שכזה. על פי מילון אבן שושן, קיטון הוא חדר שינה, חדר קטן בדירה. אבל קיטון המסעדה, שאת שמו מבטאים בהגייה האשכנזית, הוא לא סתם חדר קטן, הוא סוג של סלון בבית פולני משנות ה-70. וזה עוד אחרי השיפוץ שהוא עבר בעשור האחרון. כך או כך, כשנכנסים לקיטון נכנסים לבית. ובבית כמה מזכרות מהעבר, הכל מזכיר לי את בית סבא של פעם (זה שעכשיו הוא ביתי שלי, אבל לא דומה לו בכלום). הנה תמונות פזורות, והנה טלפון שחור של בזק, והנה איזה רפורט, כתוב בכתב יד בכתיבה תמה, כתב שמאוד מזכיר את זה של סבא, כי כך חינכו אז את כולם לכתוב.

עיינו בתפריט, מתלבטים מה להזמין. אך שוד ושבר, הדוד מהשולחן לידינו סיפר לנו שהקישקע נגמר. מסתבר שהיינו צריכים להזמין לא רק שולחן, אלא גם שישמרו לנו קישקע, כי שבת חורפית אמיתית ראשונה בשנה, וכולם רוצים צ’ולנט עם קישקע. נאלצנו לעדכן את התוכניות שלנו.

אבא התחיל עם געפילטא פיש (22 ₪).

אני, כדי לפצות על העדרו של הקישקע, שוב הלכתי על הקצה עם ההרפתקנות הקולינארית שלי, והזמנתי טחול ממולא (32 ₪). המלצרית הסבירה לי שקודם כל הם מנקים את הטחול טוב טוב, ואחר-כך ממלאים באותו המילוי של הקישקע. אבל בגלל שמדובר באיבר גדול יותר, פורסים אותו לפרוסות. עד כה היו לי שתי התנסויות עם טחול, האחת מזעזעת במיוחד, כשניסיתי להתמודד עם מרק שקמבה במסעדת התאומים, והשנייה, יותר מלהיבה, כשאכלתי האגיס סקוטי בבסטה. מאוד רציתי לאכול את הטחול הממולא על שם אבי אסולין של שיפודיית האחים, אבל כשהגעתי לשם לראשונה לא היה לי עוד מקום בבטן, ובביקור הבא המנה ירדה לצערי מהתפריט, עקב חוסר ביקוש. אז הנה, סופסוף נקרתה בפני ההזדמנות השלישית, והיא היתה כה מופלאה. ההגשה יפיפייה בעיני (אף שאני משוכנעת שרבים לא יסכימו איתי), והטעם שונה, מיוחד וכמובן מעולה.

עוד מנה שאני לא יכולה לפסוח עליה במסעדה מזרח אירופאית היא וורניקס תפוחי אדמה (28 ₪). וורניקס הם קרפלעך, אבל המדקדקים מכנים קרפלעך את אלו עם הבשר ווורניקס את אלו עם תפוחי ההאדמה. אני מעדיפה תפוחי אדמה, ומבין שתי החלופות, מטוגן או מבושל, אני מעדיפה את השנייה.

וכך, כשכבר הייתי ממש מלאה, הגיעו מנות הצ’ולנט, חמין. כזכור, הקישקע נגמר, אז אני הסתפקתי בחמין עם תפוחי אדמה בלבד (29 ₪) בתוספת חמינדוס (4 ₪). אבא לקח חמין עם בשר (52 ₪) ותרם לי קצת.

בעוד אנחנו אוכלים, השתרכו תורים ארוכים של אנשים שבאו עם סירים מהבית להביא חמין לארוחת הצהרים. כולם, בזה אחר זה, התאכזבו מהמחסור בקישקע…

ואם ימשיך החורף הזה, יש מצב שאחזור לשם לביקור נוסף עוד השנה. שבת חמימה לכולם.

קיטון
דיזנגוף 145
תל אביב
03-5233679
אתר הבית

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה