הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

ארוחת אחר צהרים בנוף של שקיעה בחוף תל-אביבי, לציון פסטיבל המסיק במסעדת Olive Leaf שבמלון שרתון תל-אביב.

30/11/2010

סלונה שלחו אותי לארוחה במסעדת בית המלון שרתון תל-אביב, כדי לסקר את פסטיבל המסיק שמציינת המסעדה. יש אוכל? זה ליד הבית? יש הזמנות נדירה לראות שקיעה בשעות עבודה? כן, כן וכן! אז ניגשתי לעבודה הקשה.

בעודי מסתובבת ומצלמת, שמעתי קול מוכר. מיד זיהיתי: רותי, חברת הילדות של אמא, וכותבת בישול כל חייה, מלווה באיש שאיתה, רפי, הצלם הפרטי שלה. הזמנתי אותם להצטרף אלי לשולחן שכבשתי, וכך זכיתי בין המאכלים הטעימים והיינות הנפלאים גם לסיפורי רכילות מימי ילדותן והתבגרותן.

כך קיבלתי אישוש לסיפורים ששמעתי עד כה רק מאמא, שרותי התחילה בעצם את קריירת המטבח שלה בגיל 16, במטבח של סבתי, אותו מטבח שנמצא בעת כתיבת שורות אלו בחדר הסמוך, שלמרות שהוא נוח ומרווח היום הרבה יותר מאז, הוא נפקד הרבה פחות (לשים משהו להפשיר במיקרו לא דורש ביקורים ממושכים…).

אבל לא על זה רציתי לספר לכם. כדי לפתוח את חגיגות חודש המסיק, אחר הצהרים נפתח בשלושה סוגי שמן זית, שנמכרים בחנות Olia שבפרישמן, בהם טבלנו לחם מרוקאי מדהים, שרכותו וטעמו הנפלא הקשו ממני להפסיק לטבול אותו שוב ושוב במגוון השמנים.

אז איזה שמנים היו לנו שם:
במרכז – קורנייקי Koroneiki – שמן זית שמוצאו מיוון, מזיתים שכמובן גדלים בישראל, ולפי התיאור שקיבלנו טעמו מעודן, ירוק עשבוני, עם חריפות בהתחלה ובסוף אגוזי. מזל שאמרו לי את כל זה, כי הלשון שלי לא מבחינה בדקויות כאלו, בוודאי שלא בטעם ירוק.
מצידו האחד, עם כתם חומץ בלסמי במרכזו – שמן הבית של המסעדה, בלנד של שני זנים – קורנייקי ופישולין Picholine. טעמו תואר כפירותי, מריר-חריף.
ומהצד השני – שמן סורי – גם הוא כמובן מזיתים שכמובן גדלים בישראל, בטעם חמאתי חריף פירותי עז עם גוף. בי נשבעתי. זה התיאור שקיבלנו. בכל אופן, הוא היה ללשוני המעניין מכולם, ודווקא די מתקתק.

אחרי הטבילות בשמן הגיע סיבוב הטאפאסים, משישה סוגים, כאשר המכנה המשותף לכולם הוא נגיעה של זיתים:
סביצ’ה דניס בלימון שמן זית וזיתי טסוס
פלפלים קלויים עם שמן זית ובלסמי
זוקיני אפוי עם שמן זית וקורנית בויניגרט לימון וחרדל
טאבולה בורגול עם גרעיני רימון
קרוסטיני עם טפנאד טופו וזיתי קלמטה
סלט חצילים קלויים

אל הטאפאסים הצטרפו פיתות מטוגנות ועליהן וריאצייה מדהימה על סלט פטוש – פרגיות עם בצל, צנוברים, שום, שמן זית וסומק, שצובע את הכל באדום. ולו כדי שאוכל להצדיק את שמי, לא סגרתי ת’פה ואכלתי לא פחות משלושה כאלו. זה היה פשוט נפלא.

עוד ליוו את הארוחה שלוש צנצנות של הפתעות, שנרקחו על ידי השף של המסעדה – צ’רלי פדידה. צ’רלי השף המתוק של המקום, הסתובב בינינו ופיזר חיוכים. ממש צ’רלי בראון:

ועכשיו נחזור להפתעות שבצנצנות:
באחת – זיתים שנכבשו במקום בעבודת יד
בשניה – קונפי עגבניות שרי בשמן זית
ובאחרונה – קונפי שום

אחרי כל הפינוקים האלו, הגיע הפינוק הגדול מכולם – הקינוח: טארט בננות. דרך מצויינת לסיים את הארוחה… למי שאוהב בננות. צ’רלי היה מקסים, והציע לי שאם אחכה כמה דקות הוא יביא לי את הקינוח בלי בננות. חיכיתי. ממש עד אחרוני האורחים חיכיתי. ומי לא בא? נכון. צ’רלי. אבל איך אפשר לכעוס על חיוך שכזה, איך?

במסגרת האירוע ציינו גם את תפריט היין החדש לחורף 2011, שכיאה למסעדה כשרה כולל אוסף של יינות ישראלים (בתוספת שמפניה וקאווה). משום כך, לאורך הארוחה נמזגו לנו ארבעה סוגי יין ישראלי, שניים לבנים ושניים אדומים:

הלבנים:
כרמל ויונייה Viognier 2009 מהסדרה האזורית. לבן חצי יבש, שהיה מתקתק כצפוי מחצי יבש.
ירדן סוביניון בלאן 2009 שהיה נפלא.
האדומים:
פטיט סירה הרי יהודה 2006 של כרמל. גם אותו מאוד אהבתי.
כרמל מדיטרניאן 2007 מהסדרה הגבוהה, המורכב מבלנד של חמישה זנים – קריניאן, שיראז, פטיט סירה, פטיט ורדו ומעט ויונייה. גבוהה או לא גבוהה, לא היה לטעמי.

מסעדת Olive Leaf
מלון שרתון תל אביב
הירקון 115
תל-אביב
03-5219300
אתר הבית

א’-ה’ בין השעות: 22:30-19:00 (המסעדה כשרה).
* הערה – המסעדה אינה פועלת בשוטף בשעות אחר הצהרים.

פסטיבל המסיק במלון
11\12-28\30

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה