הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

מסעדת גוצ`ה, הסניף החדש (יחסית) באבן גבירול

25/06/2007

קבעתי עם תלמה בתשע וחצי, אמצע שבוע. גוצ’ה אבן גבירול. אבן גבירול בתקופה האחרונה מאוד בלתי צפוי, אף פעם אי אפשר לדעת איפה יהיה סגור לתנועה, ואיפה סתם יהיה בלתי אפשרי לחנות. בכל זאת תלמה כבר חנתה ממש ממול ונכנסה, לתפוס את מקומה בתור לבר. כי אי אפשר להזמין מקום על הבר מראש. אני המשכתי בחיפושי חניה, ובסוף גם אני חניתי ממש ממול, והצטרפתי אל תלמה שכבר ישבה על הבר, ואיישנו פינה, כמו שאנחנו אוהבות.

בשונה מהסניף של דיזנגוף, שמרגיש קצת כמו מסעדת פועלים, סניף אבן גבירול מרגיש כמו בר, והאווירה נחמדה מאוד. גם העיצוב מעניין.

ניסינו להתייעץ עם ברמן1 על מנות, אבל החיסרון היחיד של ישיבה בפינה הוא שפיזית נמצאים יותר רחוק מעמדת הברמן, והיה קשה לשמוע אותו. אבל גם כששמענו, ההמלצות היו משונות, וההסברים עוד יותר.

אחרי שקיבלנו הסברים מקוטעים על מה זה גון קאן סושי ומה פירושו של ה”פנקו” ברול סושי חם בפנקו, החלטנו לחלוק למנה ראשונה קרפצ’ו בקר במלח ים, בלסמי, שמן זית ופרמז’ן (33). אני מאוד אהבתי, למרות שתלמה טענה שהבשר דק מדי לטעמה. לשמחתי הרבה, לפני שקיבלנו את המנה, הוגשה לשולחננו סלסלת לחם, עם זיתים וחמאה. נראה שכולם מקבלים אותה. אני שונאת שמזמינים קרפצ’ו, וצריך להזמין לחוד לחם. מצד שני, הלחם היה לא טעים, וניכר היה שלא היה טרי וחומם. אז שוב אכלתי קרפצ’ו נטול לחם.

למנה עיקרית, תלמה הזמינה סטייק טונה אדומה ברוטב פלפלת על פירה ואספרגוס בגריל (79), ואני הזמנתי אורז פירות ים וגבינות עם מולים, שרימפס ותרד (55). ברמן1 הסביר לי שזה אורז דביק, קצת בסגנון של ריזוטו, אבל לא ריזוטו. זה בסדר, אני אוהבת אורז דביק. שאלתי אותו אם זה טעים. הוא ענה שכן, אבל הוא לא אוכל את פירות הים. שאלתי עם מטעמים של כשרות, והוא אמר שלא, פשוט כי הוא עובד כאן, והם לא מקבלים מפירות הים. חבל, כי זה מאוד פוגם ביכולת של העובדים להמליץ על מנות. וגם לא ממש עושה רושם טוב.

חיכינו וחיכינו, והמנות העיקריות בוששו להגיע. שאלנו את ברמן2, שבדק עם ברמן1, אבל שניהם לא חזרו עם תשובה. עשינו פרצופים, אז אמרו זה תכף יוצא. זה לא יצא תכף. הם כבר התחילו להרגיש לא נעים. ברמן2 הציע משקה על הבית, לפיצוי, וגם רימז על קינוח בסוף הארוחה. על הקינוח הודענו שאנחנו מוותרות. אני בחרתי לקחת קיר רויאל. תלמה בחרה לוותר. ודווקא בדיוק אז המנה שלי הגיעה, ושלה לא… עברו עוד דקותיים עד שגם שלה הגיעה.

בזמן ההמתנה למנות העיקריות, נשארנו עם הצלחות האישיות של המנה הראשונה, ובהן הסכו”ם. את הצלחת המרכזית של הקרפצ’יו לקחו, אמנם לא מיד כשסיימנו, אבל לקחו. כשברמן1 הגיע עם המנה העיקרית שלי, בעוד המנה ביד אחת, הוא ניסה להתמודד עם איסוף הצלחת שלי מהמנה הראשונה בידו השנייה. אחרי שעזרתי לו, נותרתי עם מנה עיקרית בלי סכו”ם, שהגיע באיחור קל. הצלחת של תלמה המתינה עד שהמנה העיקרית שלה הגיעה, כדי לעבור טקס דומה על כל שלביו.

שתי המנות העיקריות היו מעולות ומשביעות. בדרך קיבלתי מברמן1 גם מרטיני ביאנקו. לתלמה כבר לא הציעו, אבל לא חייבו אותה על הקפה ההפוך ששתתה בסוף.

לסיכום, יש מצב לחזור לשם, ואם תהיה התלבטות, זה רק בגלל מגבלות החניה.

כשוונגלי שכן באותו מקום בדיוק היה שירות של ואליי, שהחנה את המכוניות. יוחזר לאלתר!

גוצ’ה
אבן גבירול 14
תל אביב
03-6911603
http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=8599&txtSR=1

תגובות מהפוסט המקורי:

1. אהבתי את הסגנון .
עופר השכן   25/06/07 07:47 PM
2. גוצה נשמע טוב
מיקי אלטרמן   26/06/07 03:54 PM
3. למיקי אלטרמן יש אגו גדול!
סופי טני   27/06/07 08:06 AM
4. איפה מצאתם חניה מול גוצה?
אליק   30/06/07 11:41 AM
5. סחתיין עליך
רמי   02/07/07 10:39 AM
6. לא ברורה הביקורת הזו
אבו בנאת   04/08/10 09:38 AM

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה