הבלוג של לילך סימן טוב

תלויה באוויר

אני בשנות ה30 לחיי, אמא לשני ילדים אהובים, מיוחדים ומתאגרים כל אחד בדרכו. הלהטטנות בין ילדים, זוגיות, פרנסה וקריירה גורמים לי לא פעם להרגיש שאני "תלויה באוויר". אני לא יודעת כמה פוסטים אני אפרסם ומתי. אני כותבת מהלב,... +עוד

אני בשנות ה30 לחיי, אמא לשני ילדים אהובים, מיוחדים ומתאגרים כל אחד בדרכו. הלהטטנות בין ילדים, זוגיות, פרנסה וקריירה גורמים לי לא פעם להרגיש שאני "תלויה באוויר". אני לא יודעת כמה פוסטים אני אפרסם ומתי. אני כותבת מהלב, אני כותבת מהחיים והחיים מה לעשות הם לא מתוזמנים.

עדכונים:

פוסטים: 23

החל מינואר 2017

ילד אחד אכלן בררן, ילדה אחת הצמאה לזמן איכות עם אמא, אמא שגילתה שהיא רגישה למוצרי חלב וטיפ מוצלח מקלינאית התקשורת שילד שמבשל לבד, אוכל את מה שהכין. אז קדימה למטבח

23/02/2020

לביבות

לבשל עם הילדים בהתחלה היה קשה מאוד. המטבח הוא הממלכה שלי. האוכל לא היה מוכן בזמן, המטבח היה הפוך, הילדים מלוכלכים. אך עם הזמן פיתחנו שיגרה: איפה כל אחד עומד, מה כל אחד עושה והכי חשוב שמתי לב, שהאכלן הבררן שלי מוכן לנסות ולטעום חלק מהדברים, ביס פה, ביס שם אבל מוכן לטעום.

 t.jpg

החיוך על הפנים שלו כשהוא מגלה שחלק מהדברים דווקא טעימים לו והחיוך על פניה של הקטנה שלי, שניתנה לה “הכניסה” לעולם המבוגרים – למכשירי החשמל, לבחישה על הגז הוא יקר מפז. כשהיא מבשלת איתי היא מתלכלכת מהשיער ועד הנעלים – ונהנית מכל רגע ואני למדתי שהכול נשטף במקלחת. המתכון מבוסס על מתכון נהדר של עדי כהן סימן טוב בשינויים קלים.

 WhatsApp Image 2020-02-19 at 15.10.23 (2)

לביבות בטטה וקינואה

המצרכים:

2 בטטות אפויות מראש עם הקליפה

1/2 כוס קמח עדשים כתומות

1 כוס קינואה מבושלת מראש

2 כפיות רוטב סויה

1 טבלית ג’ינגר כתוש דורות

1 טבלית כוסברה קצוצה דורות

2 טבליות פטרוזיליה קצוצה דורות

2 טבליות שום כתוש דורות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות. במידה ומדובר ביום חורפי גם מדליקים במקביל את הדוד החשמלי.

מקלפים את הבטטות ומועכים לפירה, מוסיפים את הקינואה וקמח עדשים.

מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח/פלפל לפי הטעם – אין ביצים ולכן אין בעיה לטעום.

בידיים רטובות יוצרים לביבות: קטנות אם זה לארוחה חגיגית או ממש גדולות לארוחת המבורגרים משפחתית (מסורת שלנו).

מניחים את הלביבות על נייר אפיה משומן, משמנים גם מלמעלה קלות ולתנור ל-30 דקות, להפוך בחצי הדרך לאפייה שווה.

מכבים את הדוד ובזמן האפייה להכניס את הילדים למקלחת לקרצוף יסודי!

מגישים עם טחינה וירקות חתוכים ליד. אצלי אוהבים לטבול בטחינה, אז מכינים טחינה זריזה מכף טחינה גולמית איכותית, 2 טבליות תיבול לטחינה דורות מופשרות, מים בהתאם למרקם שאוהבים.

אני אוהבת להכין כמות גדולה של הלביבות ולהקפיא לימים עמוסים.

הכנו לכם גם סרטון של המתכון:

embedded by Embedded Video

 

 WhatsApp Image 2020-02-19 at 18.30.06 (1)

עוד מהבלוג של לילך סימן טוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

15 דקות ביום

15 דקות ביום וזהו. לא, זה לא דיאטה חדשה, או איזה שיטת אימון מתקדמת המבטיחה למתמידה בה להשיל קילוגרמים, כשכל מה שצריך זה רק 15 דקות ביום מזמנה. לא, זה משימה שקיבלנו מהפסיכולוגית שמלווה אותנו בחודשים האחרונים. 15 דקות ביום...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אליאל בן יהודה - לנצח בן 24

הרבה פעמים חלמתי על מוות, פעמיים החלום התגשם. בפעם הראשונה חלמתי שמודיעים לי כי ילדה ששמרתי עליה בתיכון, נפטרה ממחלת הסרטן בזמן שהייתי בשליחות בארה"ב. גירשתי את החלום הזה בבוקר. חודשיים אחרי, אני כבר חזרה בארץ, צועדת מחוץ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה