הבלוג של לילך

אמא טבע

בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא ♥ בקרו אותנו גם בדף הפייסבוק "אמא טבע".

עדכונים:

פוסטים: 448

החל מדצמבר 2013

בפוסט זה אסקר את כמה מהחידושים הבריאים האחרונים המקלים לנו את החיים במטבח.

דפי בצק פילו לסיגרים, מוכנים למילוי

“תומר” יצאה עם חידוש נחמד ומקל מאוד על האפייה- דפי בצק פילו בצורת משולש, להכנה נוחה של סיגרים או מגוון ממולאים ומגולגלים שונים. עלי הבצק מוכנים לשימוש. נותר רק למלא אותם במילוי שאוהבים ולאפות או לטגן.

חדש בצק פילו

אפשר למלא בפטריות מוקפצות, מיני ירקות או אפילו ללכת על שילוב מתוק של אגוזים ותמרים עם רוטב סילאן או אגבה מתוק.

בורגול מלא אורגני

חברת “תבואות” המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחורף “בורגול מלא אורגני”, המתאים להכנת מגוון תבשילים וסלטים חמים ומזינים.

הבורגול של “תבואות” אורגני, כלומר גדל ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית.

חדש בורגול

הבורגול המלא הוא פחמימה מורכבת העשירה בערכים תזונתיים, מציינת הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת “מדיטבע” לרפואה משלימה. הבורגול עשיר בסיבים תזונתיים הידועים בחשיבותם להקטנת הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי, וכן בחלבון, סידן, מגנזיום, ובוויטמינים מקבוצת B החיוניים למערכת העצבים. מומלץ לשלב את הבורגול עם קטניות לקבלת חלבון מלא.

הבורגול משתלב מעולה בקציצות, ממולאים, אבל הכי הכי (לפי דעתי) הבורגול נפלא בסלטים חיים.

קמח כוסמין לבן

טחנת הקמח הוותיקה “הטחנות הגדולות של א”י” מחיפה משיקה קמח כוסמין לבן. הקמח מיוצר מגרעיני כוסמין באיכות גבוהה שנבחרו בקפידה. קמח הכוסמין הלבן מצטרף לסדרת קמחי הכוסמין האיכותיים של הטחנה, בהם קמח כוסמין מלא 100% אורגני, קמח כוסמין מלא 100% וקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה – השייך ל”סדרה הבריאה” שפיתחה הטחנה. 

קמח הכוסמין נהדר להכנת מגוון סוגי מאפים, לחמים, עוגות, עוגיות, קרקרים, קרפים, פסטות ועוד. טעמו של הקמח עדין ומתקתק יותר משל קמח החיטה, והמאפים המתקבלים ממנו רכים ועדינים.

אני מעדיפה קמח כוסמין או לחם כוסמין על פני לחם מחיטה רגילה. גם כי זה טעים לי יותר וגם בריא יותר לדעתי.

חדש קמח כוסמין

הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת “מדיטבע” מסבירה את יתרונות הכוסמין: הכוסמין הוא אחד ממיני הדגן המוזכרים במקורות. הוא עשיר בחלבון ובמיוחד בחומצת אמינו מתיונין (החיונית לכבד), הוא קל לעיכול ומכיל מינרלים, כגון – אבץ, מגנזיום, מנגן ונחושת.

שימו לב שבצק מקמח כוסמין זקוק לזמן לישה וזמן התפחה קצרים יותר מאשר בצק מקמח חיטה לבן. חשוב לא לערבב יותר מדי זמן את תערובת המים והקמח כדי שהבצק לא יתקשה מדי ויישבר באפייה.

עוד מהבלוג של לילך

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה