תובנות של יום חמישי ופאי שוקולד של אלופים

יום הולדת עם מתכון לעוגה טבעונית ללא אפייה עם גרסה ללא גלוטן ותחקיר על פיברומיאלגיה.


1. היום יום הולדתו של בני הקטן גל. היום בא לי להיות מרשמלו (טבעוני) על מנגל ולהגיד שרק אתמול נולד וכבר הוא בן 23, שהזמן רץ ושבשבילי הוא ואחותו ישארו תמיד התינוקות (הגוזלים) של אמא… אבל כדי לא לעשות לו פאדיחות אני מחזיקה פאסון ואומרת רק: מזל טוב ילד! העוגה למעלה היא עבורך. המתכון עבור כווווולם (מחכה למטה).

2. אמש שודר בערוץ הראשון, במסגרת התוכנית ״במבט שני״ תחקיר על פיברומיאלגיה.

http://www.iba.org.il/?autoStartOnFirstElement=true&filterType=AR&defaultSearchTerm=1514994

מהתכנית עלו לי המחשבות הבאות:
– תגובתו הפתלתלה של המוסד לביטוח לאומי, שנכתבה כפי הנראה ע״י עורכי דין, לא זרתה חול בעיני. כפי שכתב המשורר: עוד ארוכה הדרך אל האושר…
– אין לנו על מי לסמוך אלא על עצמנו, בני משפחתנו וחברינו הקרובים.
– סצנת הסיום שבה ראו את אחת מהלוקות בפיברו מתכרבלת על הספה בסלון (שכונתה ״מקום הבילוי המועדף עליה״), עשתה לי צביטה בלב. הרגשתי כאילו צולמה אצלי בבית.

image

3. מתכון לעוגת יום ההולדת של גל:

פאי שוקולד של אלופים –
זוהי גרסה טבעונית.

מרכיבים

בצק פירורים משובח
250 גרם קורנפלקס (אני השתמשתי ב״קורנפלקס של אלופים״, אוהבת את שילוב המליחות העדינה בעוגה המתוקה)
חצי צנצנת ממרח לוטוס (לגרסה ללא גלוטן, או סתם לגיוון, ניתן להמיר בשוקולד למריחה או בחמאת בוטנים, או בשקדיה)
2 כפות שמן

מלית
250 גרם שוקולד מריר – 60% מוצקי קקאו
1 שמנת צמחית השף הלבן (או כוס קרם קוקוס, או לגרסה מופחתת שומן אפשר גם אלפרו לבישול 5% שומן)
2 כפות שמן
1 כף "רמי מרטן" – או קוניאק אחר

אופן ההכנה
הכנת התחתית:

1. לטחון את הקורנפלקס עד קבלת פירורים קטנים, אבל לא אבקה!
2. לערבב את הקורנפלקס עם ממרח הלוטוס או אחד הממרחים האחרים והשמן, עד שכל הפירורים מצופים היטב והתערובת נראית אחידה.
3. לשטח ולהדק את התערובת על תחתית + דפנות של תבנית פאי. הכי קל לעשות זאת בעזרת תחתית של כוס. אני שמרתי קצת מהתערובת הזאת לקישוט העוגה (לא חובה). לצנן לכמה שעות במקרר או שעה במקפיא.

הכנת המלית:
4. להניח את שוקולד והשמנת הצמחית בקערה ולהכניס למיקרו לפולסים של 30 שניות. להוציא, להמתין כמה שניות ולבחוש כדי לראות האם השוקולד נמס.
5. אם עדיין לא נמס, להחזיר ל- 30 שניות ולנסות שוב, וכך עד להמסת השוקולד. להיזהר מהרתחת התערובת או חריכת השוקולד.
6. להוסיף לתערובת החמימה את השמן ולבחוש.
7. להוסיף את ה-"רמי מרטן" ולערבב.

הרכבת העוגה:
8. למזוג את תערובת השוקולד על התחתית הקרה. לקשט בפירורים ששמרנו מתערובת הבסיס, או בשוקולד מגורר, או באגוזים קצוצים או בפירות יער ולהגיש עם רוטב פירות יער – חבילת פירות קפואים עם סילאן וטיפת מיץ לימוןלהביא לרתיחה ולבשל 10 דקות
9. להכניס למקרר למשך מספר שעות. ניתן גם להקפיא ולהוציא 10 דקות לפני ההגשה

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.