הבלוג של לילך

אמא טבע

בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא ♥ בקרו אותנו גם בדף הפייסבוק "אמא טבע".

עדכונים:

פוסטים: 448

החל מדצמבר 2013

בפוסט זה אכתוב על טעמים חדשים שיצאו לרשתות כשהמשותף לכולם, הוא היותם בריאים, קלים להכנה ומתאימים לאורח חיים בריא, פרו- טבעוני או פרו- צמחוני.

“Better Stevia”  בטר סטיביה

ממתיק טבעי המופק מעלי הסטיביה בתהליך ייחודי המפחית טעמי לוואי.

צמח הסטיביה הוא האלטרנטיבה הטבעית לסוכר ולממתיקים המלאכותיים. מקורו של הצמח בדרום אמריקה ובמרכזה, טעמו מתוק לאין שיעור מסוכר, ואין לו כל ערך קלורי. טעמו הטבעי המתוק של הסטיביה מאפשר להמתיק בעזרתו משקאות חמים וקרים, מאכלים ומזון תוך שימוש בכמות זעירה של סטיביה.

מותג תוספי התזונה האמריקני NOW, מהמובילים בעולם בשוק תוספי התזונה, מציג את Better Stevia”" – “בטר סטיביה” – ממתיק טבעי המיוצר מעלי צמח הסטיביה בתהליך ייחודי הכולל טיפול אנזימתי מיוחד (הרשום כפטנט) המאפשר לקבל מיצוי נקי של עלי הסטיביה כמעט ללא טעם לוואי האופייני לצמח.

ממתיק סטיביה

אני הורדתי את הסוכר כמעט לגמרי. מניסיוני עם תחליפי סוכר כאגבה וסוכר קנים, הכי בריא בתחום הוא צמח הסטיביה. לבטר סטיביה טעם עדין יותר משאר הממתיקים המבוססים על סטיביה.

הנטורפתית ג’ולי ברוך מציינת כי “בטר סטיביה” היא אלטרנטיבה טבעית ובריאה לסוכר ולממתיקים מלאכותיים, ללא ערך קלורי, והיא מתאימה גם לחולי סוכרת. אפשר להשתמש ב”בטר סטיביה” כתחליף לסוכר בכל מתכון – במשקאות חמים וקרים, בבישול ובאפייה.

“בטר סטיביה” מוצע בטבליות מסיסות ובשקיקים (אבקה). כשר פרווה בהשגחת הרב א’ רלב”ג, ארה”ב ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

פריכיות כוסמת

חברת “זן-בר”, יצרנית מוצרי מזון טבעיים, השיקה את סדרת הפריכיות מכוסמת בטעם טבעי – במהדורה חדשה – בטעם משופר. בסדרה פריכיות כוסמת בתוספת מלח וללא תוספת מלח. החברה השקיעה בפיתוח טכנולוגיה חדשנית המשפרת את טעם הכוסמת תוך שמירה על הערכים התזונתיים שלה.

פריכיות כוסמית 2

הנטורופת עמוס זנבר, מציין כי הכוסמת היא קטנייה המשמשת מקור טוב לעמילן ולחלבון. היא עשירה בוויטמיני B ובמינרלים כגון סלניום, אבץ, אשלגן, סידן וברזל. לכוסמת אינדקס גליקמי נמוך ולכן היא משביעה לזמן רב. כמו כן היא מכילה כמות גבוהה של ביופלבנואיד – נוגד חמצון חשוב בשם רוטין המשפר את האלסטיות של כלי הדם ומסייע למניעת לחץ דם גבוה.

קו מוצרי הפריכיות, כמו כל מוצרי “זן-בר”, לא מכילים חומרים משמרים ולא צבעי מאכל. הפריכיות בטעם טבעי מזינות וטעימות. אפשר למרוח עליהן גבינה, קוטג’, טחינה, אבוקדו, קונפיטורה ועוד.

פריכיות כוסמת בטעם טבעי מוצעות באריזת חיסכון במשקל של 160 גרם. בכל אריזה 6 אריזות קטנות ואטומות לשמירה על הטריות.

פריכיות כוסמת עם ממרח חרובים

בנוסף, השיקה “זן-בר” מוצר חדש בסדרת הפריכיות- “פריכיות כוסמת עם ממרח חרובים”. הפריכיות מיוצרות מזרעי הכוסמת ומעליהן ממרח חרובים מתוק ומפנק.

הפריכיות עם ממרח חרובים נהדרות לנשנוש בבית, בעבודה ובטיולים. הן מוצעות באריזה אישית של 35 גרם, נוחה לנשיאה לכל מקום.

פריכיות כוסמת

פתחתי את חבילת הפריכיות וחילקתי לילדים. הפריכיות טעימות מאוד. לטענת הילדים טעימות הרבה יותר מהמקבילות החלביות והרגילות (מקמח לבן). ולשמחתי בריאות יותר.

לא מצויין על האריזה שהמוצר “פרווה” אולם מבדיקת רשימת המרכיבים, לפי דעתי הוא פרווה.

 המוצרים כשרים בהשגחת הרבנות מגידו.

קמח עדשים אדומות אורגני, תבואות

קטניית העדשים והקמח המיוצר מעדשים זוכים לתהילה רבה בשנים האחרונות בעקבות טרנד הצמחונות והטבעונות הצובר תאוצה. קמח עדשים עשיר בערכים תזונתיים והוא מתאים להכנת מגוון מתכונים, כגון לחמים, חביתה מהצומח, פנקייקים, פשטידות, עוגות ועוגיות.

חברת “תבואות”, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציגה קמח עדשים אדומות אורגני, המיוצר מעדשים אדומות אורגניות שגודלו באופן טבעי, ללא דשנים כימיים וללא חומרי הדברה. הקמח מיוצר מעדשים שנטחנו באבני ריחיים בתהליך השומר על ערכו התזונתי.

קמח עדשים

הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת “מדיטבע” לרפואה משלימה, מציינת כי קמח עדשים נוח יותר לעיכול מאשר העדשים בשלמותן. (בתהליך הטחינה מתפרקים החומרים שגורמים לתסיסה ומכבידים על מערכת העיכול).  קמח עדשים הוא מקור מעולה לחלבון, לוויטמין 1B, לחומצה פולית, לאשלגן, לאבץ, למגנזיום ולברזל. כמו כן הוא עשיר בחומצת אמינו ליזין התורמת לחיזוק מערכת החיסון. קמח עדשים בתוספת של דגנים, זרעים ואגוזים מהווה השלמה לצמחונים לחלבון מלא.

אפשר להכין מקמח העדשים חביתה מהצומח, משהו דמוי “חביתת החומוס”, המוכרת בארוחות בוקר טבעוניות בבתי הקפה:

מערבבים קמח עדשים עם מעט מים או חלב סויה ומגוון ירקות שאוהבים, כגון פטריות, בצל, עגבניות, פטרוזיליה ועוד ומטגנים מכל צד על מחבת עם מעט שמן זית. יוצאת חביתה נהדרת.

עוגיות בריאות: מוסיפים לקמח עדשים ביצה או חלב סויה, שמן קוקוס או חמאה, סוכר, קינמון ואגוזים חתוכים ואופים בתנור.

מאפינס מלוח: מערבבים קמח עדשים, מים, וירקות חתוכים – כרישה, בצל, שום, פטריות שמפיניון, אבקת מרק וקארי, ואופים.

כשר בהשגחת הבד”צ בעל”ז וכשרות רבנות.

את כל המוצרים ניתן להשיג ברשתות, בבתי טבע וחנויות ברחבי הארץ.

עוד מהבלוג של לילך

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה