הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

עוגה בחושה עסיסית עם שמנת חמוצה המעניקה לעוגה עסיסיות . באמצע יש מלית של קינמון ואגוזים. עוגה נהדרת המשתלבת עם כוס תה או קפה-חגיגה.

29/01/2014


פורסם ב-28 בינואר 2014, 16:06 במדור מתכונים

עוגה בחושה נהדרת עם שמנת חמוצה ומלית באמצע של קינמון ואגוזים. השמנת החמוצה מעניקה עסיסיות נהדרת לעוגה.

העוגה מתאימה להגשה ולפינוק עם כוס קפה או תה.

החומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס”מ.

220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות.

1.1/2 כוסות סוכר (אחד וחצי כוסות סוכר).

1 שקית סוכר וניל.

1/2 גרידת קליפת לימון בינוני.

3 ביצים.

2 כפיות ברנדי או ליקר שתעדיפו.

1/4 כפית מלח.

1 גביע שמנת חמוצה באחוזים שתבחרו.

2.3/4 כוסות קמח מנופה. (שתיים ושלושת רבעי כוסות קמח).

1 כפית אבקת אפיה.

לערבב ביחד בקערה את הקמח ואבקת האפיה.

למלית;

100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק.

1.5 כפית קינמון.

1 כף אבקת קקאו.

1/2 כוס סוכר.

30 גרם חמאה מומסת.

2 כפות ברנדי (לא חייבים).

קצת אבקת סוכר לבזיקה על העוגה לאחר האפיה.

אופן הכנת העוגה.

לשים בקערת המקסר את החמאה .הסוכר. סוכר הונילין. המלח. וקליפת הלימון ולהתחיל להקציף על מהירות גבוה

עד אשר נוצרת קציפה תפוחה ובהירה בערך 5 דקות. להוסיף את הביצים בהדרגה. כל פעם שנבלעת ביצה בעיסה  לחכות כדקת הקצפה ואז להוסיף את  הביצה-הבאה.

להוריד מן המקסר.  ולהוסיף בעטיפה את הברנדי.

ולהוסיף- לסירוגין-  חצי מכמות השמנת החמוצה. לערבב בעטיפה. להוסיף חצי מכמות הקמח בעטיפה. ושוב את החצי הנותר של שמנת החמוצה. ואת שאר הקמח. לערבב בעטיפה להומוגניות.

לשמן היטב את תבנית הקוגלהוף. ולקמח אותה קצת.

לשפוך כמחצית כמות הבלילה. לפזר עליה  באופן אחידאת  מלית הקינמון והאגוזים. ומעל המלית שוב לכסות בעיסת העוגה הנותרת. -וליישר.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 160 מעלות. כ-45 -50 דקות. לא לייבש אותה.

לאחר מכן להפוך את העוגה על צלחת הגשה ולפזר מעליה קצת אבקת סוכר.


עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה