הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

היום אחרי שהוצאתי אותה מתיבת הנח העירונית ושחינו לכיוון הבית כולל ניצול מזג האוויר שעל הדרך הרבצתי שטיפה אוטומטית על טוי לקראת השבת היא זרקה את הפצצה לאוויר ושאלה את השאלה שכ”כ פחדתי ממנה במשך כל חמשת שנות חיי כאם בישראל – אמא, איך בנו אותנו? תיתי, איך בנו אותנו או איך באנו לעולם??? אמא איך בנו אותנו!!!

אנחת רווחה השתחררה מפי כי לכי תסבירי לה שאמא שלה חסידה (למרות שיש לי יופי של רגליים) ואז שלפתי לה את הידע שלי באנטומיה כי בכל זאת היא עדיין לא יודעת שאמא שלה כבר פרופסור שלמדה והתמחתה 11 עונות שלמות רפואה כללית וכירורגית, כולל ילודים באוניברסיטת האנטומיה של גריי שבסיאטל.

15317816_10154643583981280_8316499061239754465_n

אז את מקשיבה??? שאלתי אותה ופצחתי בהסברים מעמיקים על רמ”ח איברים, שס”ה גידים, מיפוי עצמות וגולת הכותרת שומנים!!!

אמא, מה זה שומנים?? ותוך כדי חיפוש אחר התיאור המדוייק לשומן היא ניסתה לבוא לעזרי – אמא, שומן זה כמו חיידקים??? ואני עניתי לה, בדיוק תיתי! שומן זה כמו חיידק אבל כזה שלא עוזב אותך ויושב לך על הישבן כל החיים!!! ובאותה נשימה הרמתי את המעיל וחשפתי את הגלגל, את רואה את הגלגל הזה תיתי?כן אמא… תוך כדי בהיה שלה בגלגלי מכונית חונה, לא תיתי תסתכלי על אמא צעקתי עליה!!! את רואה את האבוב הזה שיש לאמא באגן הירכיים???? זה שומן!

המשכנו  לנו בסקי המים הצורני כשטוי מושך אותנו לכיוון החירבה והסקרנות המשיכה לנקר בה – אמא, תגידי כשהייתי בבטן שלך באיזו צורה הייתי???? את היית בהתחלה כמו אפון אבל לאט לאט אמא התחילה לאבד את הצורה.

הגענו הביתה והיא עלתה על חלוק הד”ר, הרכיבה משקפיים, דיגמה את הססטוסקופ וביצעה בדיקה פולשנית בברבי כשהמתמחה קן עקב אחרי כל פעולה.

נשבעתי בהיפוקרטס שזו הפעם האחרונה שאני משוויצה בפניה שאמא שלה רופאה והחלטתי שאם ברפואה עסקינן כדאי לי להכנס למטבח הביתי ולהכין משהו עתיר קלוריות שכלל הר של גבינות, לול קטן של ביצים וכמובן ההממרח האהוב על כולנו בעיקר על לחם טרי וחם הידוע בשמו חמאה! ולרגל חגיגות ה-115 שנים לחמאת לורפק החגיגה כפולה ומכופלת בייחוד אחרי סדנא מטריפה שכולה על טהרת החמאה הרכה של לורפק  עם השף המקסים והיועץ הקולינארי למותג אבי ביטון.

מאפינס גבינות מושחתים:

החומרים:

500 גרם תערובת גבינות קשות מגורדות (צ’דר, אמנטל, גאודה)

125 חמאה במליחות קלה, מומסת.

חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים.

4 ביצים

כוס חלב.

2 כוסות קמח.

מלח ופלפל לפי הטעם.

גרעיני דלעת / שומשום לזריה

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את על החומרים ומחלקים לגובה של חצי  בתבניות מאפינס משומנות קלות ואופים כחצי שעה עד ארבעים דקות  בחום של 150 מעלות מצננים ומגישים.

15232217_10154643587026280_465736977952336933_n

בתאבון <3

* המוצר התקבל להתנסות *

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה