הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

מודה ומתוודה שאני ואוכל בריא לא חברים בכלל!!! עצם המחשבה על אוכל בריא עושה אותי חולה וישר עולה בי הקונוטציה  לאוכל דל שומן, נטול טעם וריח מה שנקרא בשפת העם אוכל של בית חולים.. וכשהוזמנתי לדגום ולטעום מתבשיליה של מסעדת הום מייד בתל אביב מיד הרמתי גבה (ויש לי חתיכת גבות) ,מה כ”כ יכול להפתיע אותי משילוב של אוכל בריא ומסעדת פועלים שהאוכל בה לרוב הוא עוד שיפוד שנצלה על האש או סלט ירקות קצוץ דק אבל אמרתי לעצמי ליאת תני צ’אנס, אולי תופתעי? עם יד על הלב, הופתעתי ביג טיים!!

6ikng9lw1cumjl2cu9p1

ושוב נתכנסנו לנו בשעת ערב מוקדמת החבורה העליזה והאהובה עלי לערב ביתי סביב שולחן הרטרו הרחב והפרחוני שהוצב במרכז המסעדה לארוחה “משפחתית” כשבראש השולחן ישב זיו גולדשטיין מבעלי המסעדה אשר עזב את העיר הדרומית בישראל אילת  ואת משרת ניהול מלון הנסיכה  ולצידו האיש בעל ידי הזהב יוסי נוראליאן אשר חולש על המטבח הביתי והוכתר על ידי כאדון התבלינים מכיוון שמעבר לחומרי גלם טובים וזמני בישול נכונים הסוד הוא בתיבול המדוייק וכנראה שהוא יודע את הסוד. ורגע לפני שהתחלנו בטעימות סיפר לנו זיו על קונספט המסעדה, אוכל טעים שכולו על טהרת הבריאות הפונה לכל קשת הסועדים, צמחונים, טבעונים וקרניבורים , ללא טיגונים, חומרים משמרים ואבקות למיניהן.

המנה הראשונה עשתה דרכה אל השולחן וארומה עדינה של הל  אפפה את האויר והקציצה הפרסית הידועה בשמה גונדי וכאחת שהתרגלה לסטנדרטים גבוהים של גונדי התענגתי מכל ביס מהקציצה ששחתה במרק העוף הריחני.14102725_10154352406946280_1703681560403922745_n

ואחרי שהשאירה טעם של עוד קערות סלטים טריים הונחו על שולחננו, סלט עדשים ירוקות  ובטטה כתומה ומתקתקה, סלט קינואה (הקוסקוס של עדות אשכנז) ושאר ירקות, טחינה ביתית נהדרת,סחוג ריחני ומעקץ,  סלט ירקות רענן ומתובל בדיוק המושלם וסלט אצות (שלא טעמתי ממנו כי אינני מחובבת האצות).14199740_10154352407231280_2969116217711707727_n

ואחרי שהתרעננו בסלטים הנהדרים ובכוסית וודקה המנות העיקריות נחו על השולחן ועשו את דרכן אל בטננו המקרקרת, ביף בורגיניון נהדר (ואני לא מחובבות אוכל שבושל ביין)  אשר לווה בפטריות שמפיניון שבושלו כהלכה ולא איבדו ואת מרקמן וטעמן. עוגת אורז אחד אחד  עם תפוחי אדמה קראנצ’יים וגרגירי כוסברה שהתפצפצו בפה – עונג צרוף!!

r9rbh2lyj19vnpb1o3h

תבשיל טלה בניחוח קינמוני  נימוח אשר נמס בפה .

14102129_10154352407881280_3903862821499094177_n

ורגע לפני שהבטן שלי הפכה לבטן בחודש תשיעי תבשיל צ’ילי קון קרנה שבושל כשעתיים  בבירה, פפריקה מעושנת וירקות שהבשר בו לא איבד לרגע את העסיסיות.

kjol8mg7ngplvglx1qd

על הקינוח והאבטיח הצונן כבר ויתרתי.

אז אם בא לכם ארוחת צהריים טובה, בריאה וטעימה זכרו את השם הום מייד!!!

14184462_10154352405961280_4181392362353750214_n14222127_10154352406396280_3323513864296185835_n14212741_10154352406596280_7417767540635128701_n

*המסעדה מציעה ארוחות בוקר קלילות, קפה ומאפה  *ארוחות מ-30 ש”ח (למנות צמחוניות ומטובענות)ועד 59 ש”ח (למנה בשרית, תוספות וכוס לימונדה צוננת) * הנצי”ב 18 תל אביב * פון:03-6248111 * ימים ושעות פתיחה א’-ה 08:00-17:00 * נגישה לנכים * משלוחים בתל אביב, רמת גן והסביבה *

אתר המסעדה: http://www.home-made-food.co.il/

פייסבוק: https://www.facebook.com/HOME-MADE-%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99-163786796988878/?fref=ts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה