הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

את שקיות הקוקי הידועות אני זוכרת עוד מילדותי כשאמא שלי שתהיה לי בריאה הייתה נסחפת וחורגת ממנהג כיבוס העוף בסיר עם קישואים מרוטים ומפנקת אותנו בשקית מלאת ירקות עם עוף כמובן אשר נצלו בתנור עם מעט פפריקה, מלח ועשבי תיבול  (סליחה אמא, אל תכעסי עלי…. את מוכשרת מאוד מאוד מאוד, הלוואי והייתי יודעת לצייר ולפסל כמוך) וביום שנחתו אצלי תבניות אפייה חד פעמיות מעוצבות ומודפסות בציורים חמודים צבעוניים, שמחים ואפילו קלאסיים הופתעתי שהן מאותו בית היוצר הידוע והמוכר – קוקי . ומי שמכיר אותי ואת המדיח שפסק מלעבוד לפני כשנה פלוס יודע שאם יש משהו שאני לא אוהבת (וזה בלשון המעטה) זה לשטוף ולנקות תבניות – תמיד, אבל תמיד כשאני שוטפת אותן גם אני מקלחת את עצמי ולפעמים יש תחושה קלה שיורדים לי המים……ובנינו, מי צריך תבניות רב פעמיות כשיש תבניות חד פעמיות במגוון צורות, גדלים וצבעים וכמובן הכי חשוב מקרטון ממוחזר (הפחידו אותי לאחרונה עם תבניות האלומיניום) המתאימות לצליה ואפיה בתנור (עד 220 מעלות בצל), הקפאה וחימום במיקרוגל. וכשאני מקבלת תבניות אני חייבת לנסות אותן ולפנק את בלוטות הטעם, את אייל אחי ואת הבטן המקרקרת שלי.

12043093_10153565049786280_3853123714837249987_n

 

פשטידת ארטישוק וקממבר מעולה (מתכון בלתי נשכח ותמיד משאיר טעם של עוד  של בני סיידא ) :

10 לבבות ארטישוק  - עדיפות לקפואים (אני הכנתי מחבילה אחת של מוקפא + צנצנת של לבבות ארטישוק בשמן)

50 גרם חמאה

200 גרם גבינת קממבר חתוכה לקוביות

100 גרם קשקבל מגוררת

לקרם שמנת:

80 גרם חמאה

2 כפות קמח

1 כוס חלב

1 מיכל שמנת מתוקה

מלח, פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט מגורר

2 ביצים טרופות

תבנית עגולה בקוטר / אינגליש קייק / מרובעת

אופן ההכנה:
 חותכים את הארטישוק לרבעים, ממיסים במחבת חמאה מוסיפים את הארטישוק ומטגנים עד שיזהיב מעט. מעבירים לתבנית מתבלים במלח ובפלפל, זורים מעל את גבינת הקממבר.  ממיסים בסיר קטן את החמאה מוסיפים את הקמח בוחשים ומסירים מהאש. מוסיפים את החלב והשמנת, מחזירים את הסיר לאש מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
3. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט מוסיפים את הביצים ובוחשים, יוצקים על הארטישוק שבתבנית זורים מעל את גבינת הקשקבל ואופים כ- 30 דקות עד להזהבה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
בתאבון :-)
GetAttachment (1)
** המוצרים התקבלו להתנסות **
** ניתן  להשיג ברשת שופרסל **
GetAttachment

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה