הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 294

החל מדצמבר 2012

בחול המועד סוכות שכל המשפחה וחברים מגיעים לחגוג וגם האורח אושפיזין מוזמן לסוכה, זה הזמן להביא עוגה חגיגית טעימה עוגת חג סוכות פרווה לקינוח שיהיה לכולם מתוק כל השנה .

15/10/2016

unnamed (20)

עוגת תפוחי עץ + סירפ סילאן

 unnamed (7)

עוגה תפוחי העץ שלי הייתה תמיד עוגת חג במיוחד חול המועד סוכות, בדרך כלל עוגה זאת הייתה עבורי במונטריאל קנדה כעוגת חג הסוכות עוגת תפוחי עץ עם מייפל סירופ .  היום בארץ הוחלפה העוגה לסירופ סילאן תמר לטעמי החג אהבתי יותר את השילוב .

העוגה נוצרה לפני שנים רבות בזמן היותי חיה בקנדה כאמא צעירה לשני ילדים ארי וקרן כאשר היו קטנים הם אהבו את בוא החג ראש השנה, זה הזמן הקטיף של תפוחי בעץ לרוץ ולטפס על העצים בחורשה ולהביא הרבה שלל תפוחי עץ,  אצלי בבית במיוחד שאחרי ראש השנה נשארים עם הרבה תפוחי עץ של הקטיף לפני החג סוכות הזמן לנקות את המזווה לקראת החורף בקנדה יש בה שילוב מעניין בין בצק ומלית התפוחים, המניב עוגה עסיסית ונמוכה.

לפני שמתחילים מאוד חשוב החומרים המרכבים שבהם אני מכינה את העוגה חשובים מאוד הקמח המיוחד של הטחנות הגדולות של א”י (HONEY) הוא קמח עדין ורך ומטעים לאפייה שווה לקנות וגם הסילאן תמר מקבוצת כנרת סילאן שהוא מוצק וטעים משאר שאני מכירה ובנוסף אין כמו מיץ תפוזים סחוט טרי (תפוז 1) + מעט מהגרידה מוסיף המון.

חומרים :

ל- 2 תבניות לחם או 26 תבנית או לתבנית למרובעת גדולה

( אני הכנתי 2 תבניות אחת לחמה ואחת לנו לבית.)

 4 ביצים

 3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן קנולה

1 תפוז טרי סחוט או 3/4 כוס מיץ טרי

 1/4 כפית תמצית וניל

 2+1/2 כוסות קמח לבן, מנופה

1 שקית אבקת אפיה

 למלית:

 3-4 תפוחים בינוניים קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות

 2-3 כפות סוכר דמררה (תלוי כמה אוהבים מתוק)

 1 כף מחוקה קינמון, טחון

סירופ חם :

4 כפות סילאן תמר ללא תוספת סוכר

1 כוס מים רותחים

1 כף דבש (לא חייב) רק מי שאוהב מתוק יותר

אופן ההכנה : 

  • מקציפים במקסר את הביצים ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר.

  • מקציפים כ- 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

  • מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את השמן, המיץ תפוז טרי, הווניל והקמח ומערבבים יחד לקבלת תערובת אחידה.

  • מרפדים תבנית בניר אפיה כאשר השולים בצדדים מחוץ לתבנית נשארים (מאוחר יותר מהווים מעטפת לעוגה)

  • יוצקים חצי מכמות הבצק בתוך התבנית (מחולק ל- 2 תבניות)

  • מכניסים לתוך התנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים בארך 15 דקות ומוסיפים את המילית תפוחי העץ. ( כל זמן האפיה היא אפייה כ- 50-60 דקות.)

  • (גובה הרשת בתנור חייבת להיות קצת מתחת למרכז התנור )

  • בזמן שהתבניות בתנור מכינים את המילית

  • את מלית התפוחים מפזרים בעדינות מעל הבצק בתבנית שבתנור ומחזרים לאפיה.

  • אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ’) כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ונקי.

  • כאשר העוגה מוכנה מערבבים את הסורופ של סילאן עם המים החמים ויוצקים מעל התבנית העוגה החמה מסביב ומעל (חצי מהכמות = חצי כוס)

  • מצננים היטב ומכניסים למקרר עם ניר האפייה שעוטף את העוגה ומלית מלהיות ייבש ושומר על הרכות והנוזלים שנספגים בעוגה.

טיפ :

  • העוגה טעימה יותר שפורסים יום אחרי שהעוגה קרה וגם יפה לפרוס שמגישים אותה .

 בתאבון !

חג סוכות שמח ומתוק .

נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר – LEVANA REISER

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה