הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 294

החל מדצמבר 2012

ספרה החדש, של אלינוער רבין לוקחת אותנו לסיור במחוזות ילדותה ביפו, המלווה בהמלצות תיירותיות וקולינריות, המשולבות עם צילומים מרהיבים של הצלמת מיכל רביבו, והעיצוב של רוני בר, שמצליחים להעביר לקורא את המראות, הטעמים והריחות שבספר.

23/02/2015

pizap.com14246606586091

יפו =  ספרה החדש של אילנוער רבין והסיור שבעקבותיו.

pizap.com14246630564531

  “יפו”, סיפרה החדש של אלינוער רבין, והפעם לא ספר בישול כפי שהיינו רגילים ומצפים ממסטרית האוכל והגסטרונומיה,אלא דבר שונה, הבא לידי ביטוי במוטו אשר בראשיתו של הספר :

“יפו – לטייל, לקנות, להתפלל, לאכול ולחיות.”

אלינוער לוקחת אותנו לסייר, לטייל ולהתבשם משפע הניחוחות והמראות של יפו, עיר בו חוותה את ימי ילדותה ובה היא גרה, כאשר בדרך שהיא מובילה אותנו דרך המלצות, עצות, סיפורי ילדות ותיאורים צבעוניים מרשימים ומרתקים מריקמת החיים והדופק הפועם בעיר זו, המציעה שפע של אתרים קולינאריים, מגוונים, שונים בצד פנינות תיירותיות ונופים מרהיבים והכל בתוך ריקמה אנושית מגוונת ומסעירה.

pizap.com14246641922501

הספר הוא למעשה טיול מודרך בין שפע אתרי העיר, רחובותיה, בתי כנסת עתיקים, מסגדים וכנסיות מרהיבות, אתרי מורשת היסטוריים, מסעדות מכל סוג ולכל טעם, דוכני ממתקים, בתי קפה ומה לא.

כל זאת מלווה בצילומים מדהימים של פינות החמד בעיר, החוף, בתים מרהיבים בצורתם, חנויות למימכר כל טוב ולכל טעם, שכונות העיר, מתחמיה, מסע חי ממש בעיר המצליח להעביר, בלי שום גוזמה, טעמים וריחות.

בספר אף חלק אינפורמטיבי ובו מידע היסטורי מקיף ועשיר שנכתב על ידי מיטב המומחים להיסטוריה של יפו, והמשתלב היטב ברצף התיאורי ובתמונות הנהדרות המלוות את התכנים.

ומהלכה למעשה :  התאספנו, קבוצת בלוגרים ועיתונאים, לממש את “מיצוות” הספר, לתור את יפו ולהתרשם מן המראות והקולות, ברגלנו ובעיננו ממש.

pizap.com14246637545311

בתחילה, התכנסנו בביתה של הסופרת אלינוער רבין, כוהנת האוכל והיועצת הקולינרית, המצוי ברובע אנדרומדה שובה העין, לחוף יפו. למרבית הצער נבצר ממנה להתלוות ולהדריך את סיורנו משום שלא חשה בטוב ואת מקומה תפס, מנהל נמל יפו לשעבר, הידוע בכינויו ‘צ’יפס’.

pizap.com14246680360311

תחילת הסיור הייתה ברחוב יפת  21 בו ממוקמת חנות משפחתית המתמחה ביבוא של דלתות עתיקות וציוריות מן המזרח הקרוב, דלתות אשר ניתן לשלב בכל בית המבקש חתימת אוטנטיות או נגיעה של קסם המזרח.

pizap.com14246692407501

ומשם, לא רחוק, הגענו למאפיית עטייה, ביפת  39,  שהוא עסק משפחתי וותיק ובו נהננו מטעימת סמבוסק ופיתות מן הייצור המשפחתי.

pizap.com14246695320931

הדרך לתחנתנו הבאה לא נתארכה, וברחוב לואי פסטר  5  עצרנו בקפה “בסמה” לטעימת קפה משובח ושמיעת הסגה אודות בית הקפה הוותיק שנוסד עוד בשנת  1912 ומשמעות שמו “חיוך”.

pizap.com14246705576251

בעלת המקום, עליא אבו שמיס, בעצמה אשת עסקים ויזמת, משמרת את בית הקפה באופן מקורי ואוטנטי מרתק.

מכאן כבר קצרה לנו הדרך ליפו העתיקה, על סימטאותיה הציוריות  הספוגות ביופי קדום, והאווירה המיוחדת האופפת את המקום, המהווים חוויה בפני עצמה, ושם,  בסימטה אחת הקרוייה “סימטת דגים”.

pizap.com14246717467811

התוודענו ל-דומי, פסלת בעיסת נייר אותה היא רוקחת בעצמה. אמנית של ממש בכל קנה מידה.יצירותיה, שניבטו עלינו מן המדפים העמוסים, נראות כיצורים חיים ממש עד שחשבתי שהן תיכף ירדו מן המדפים ויצטרפו עלינו להמשך הסיור …

pizap.com14246727273121

בהמשך, ברחוב נתיב המזלות  23, פגשנו את … עדינה פלסטלינה. זה אולי מזכיר שם של הקנטה מתקופת בית הספר היסודי, אך במציאות זהו שמה של עדינה אשר יחד עם שותפה, סמי, מפסלים בחומר הפולימרי הזה יצירות נפלאות שמשולבים בהם גם חומרי כסף וזהב.

pizap.com14246733186401

xיור ללא דבר מאכל הינו תמיד סיור חסר ולכן אקורד הסיום של הסיור המרתק היה ארוחה ים תיכונית ביתית במסעדת ” אבראג’”, טעימה וערבה.

pizap.com14246739814531

יפו גדולה ומציעה שפע אטרקציות. אנו, בסיורנו, קיבלנו אך טעימה קטנטונת אך מקסימה.

קחו את הספר, התוו לכם מסלול יפואי וצאו להרפתקה … מומלץ בכל לב.

בספר “יפו” 240  עמודים, מחיר 110 שקל  

קרדיט וצילומים: מיכל רביבו. (צילום הכריכה הקדמית .)

“יפו” יוצא לאור על ידי הוצאת הספרים “מדיה 10″ 

נכתב וצולם על ידי  LEVANA REISER

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה