בראנץ ביד השמונה

בחורה עם מחשב נייד

בוקר סתוי של יום שישי, מזג האוויר נהדר לטיול מחוץ לבית. אותו אנחנו מנצלים לביקור במושב יד השמונה.

מושב יד השמונה הוא יישוב יוצא דופן בישראל הנמצא על אחת מפסגות ערי יהודה על אם הדרך מירושלים לתל אביב, בין נווה אילן לאבו גוש. הוא נוסד על יד פינים ציונים אוהבי ישראל בשנת 1974. אל התושבים הפינים הצטרפו ישראלים אזרחי ישראל באמצע שנות ה- 70.

השם "יד השמונה" מנציח את זכרם של 8 פליטים יהודים שנמלטו לפינלנד מאימת הנאצים והוסגרו לגסטפו בנובמבר 42. היה זה צעד חריג שעמד בניגוד לרגשות העם הפיני, שהגן על היהודים בארצו בחירוף נפש.  מייסדי היישוב ביקשו להנציח את זכרם של היהודים שהוסגרו על ידי הקמת מושב בישראל וראו בכך חרטה נוספת.

את הבוקר שלנו במושב יד השמונה התחלנו בסיור בגן תנכ"י ייחודי אשר נבנה בשיתוף אגודת בית שלום משוויץ ואנשים רשות העתיקות שהעמידו לרשות המושב ממצאים ארכיאולוגיים אותנטיים הפזורים בשטח. הסיורים בגן כוללים הסברים על אורח החיים והתרבות שהיו קיימים בתקופה המקראית, תהליכי עיבוד פרי האדמה, וחשיבות העונה החקלאית והחגים המבוססים עליה.

בסיור מסבירים המדריכים גם על היסטוריית היישוב יד השמונה, ההקמה הפינית, ואופיו הייחודי של המקום.בפרוט על הסיור ניתן לקרוא כאן.

אחרי שהסתובבנו באוויר הצח, הבטן התחילה לקרקר והמשכנו לארוחת הבראנץ' במושב המהווה את סמל דגל של היישוב ושמה הולך לפניה. הארוחה מתקיימת בימי שישי מהשעה 9:30-13:00.

תפריט הבארנץ הינו תפריט עשיר ומוגש בצורת בופה ללא הגבלה.

השולחנות עשויים עבודות יד של נשות היישוב הפיניות ומעבודות עץ בסגנון פיני, מנגריית היישוב.

גם לחלק גדול מהמאכלים נגיעות מארץ אלף האגמים כמו דגי הרינג, סרדינים וטונה, דייסת אורז ועוד.

המתחם מחולק לכמה עמדות:

אתחיל מעמדת לחמים מיוחדים  וטעימים עם או בלי תוספות העשויים בטאבון ומצטיינים בטעם ובארומה, ביניהם מיני באגט צרפתי, בייגלה ירושלמי, לחם טאבון ירושלמי ועוד.

בר סלטים עשיר הכולל סלט עלי ארוגולה עם תפו"א ורוטב חרדל צרפתי, סלט פלפלים קלויים בתיבול בלסמי ועלי ריחן, סלט קייצי עם פירות העונה ועלי תרד, סלט  ירקות קצוץ,סלט פטוש עם שמן זית ולימון,סלט כרוב אסיאתי,סלט גוואמולי,סלט קפריזה איטלקי ועוד.

בעמדת בייצים: שקשוקת תרד ועלי מנגולד, שקשוקה עם עגבניות פיקנטית,  אומלטים, סוגים שונים של פסטה (לזניה חצילים, ניוקי תפו"א עם עשבי תיבול ועגבניות שרי, ספגטי ברוטב פנודרה, בריק במילוי תרד ועוד)

עמדת דגים מגוונת הכוללת בצק עלים ממולא בסלמון, גבינת שמנת ועלי ריחן, גרבלקס סלומון, מטיאס, מקרל והרינג.

עמדת סושי

עמדת ממולאים ומאפים עשירה, גבינות רכות ועשירות על בוצ'ר (צפתית, עמק, פרמז'ן ,מוצרלה, פיקורינו, פטה, מוצרלה מעושנת קוביות גבינה בולגרית בשמן זית ופלפלים מעושנים, רוקפור, צ'אדר, תום וחמאות בטעמים שונים)

עמדה להכנת סושי בו מכינים מול עיני הסועדים סושי עם ירקות ודגים

קינוחים הכוללים עמדת מוזלי, ריבות תוצרת בית, חלווה ופרות העונה (אשכוליות) ומגוון עוגות, ביניהן: סופלה שוקולד שטרודל תפוחי עץ בלינצ'ס  גבינה מתוק מבחר עוגות, מבחר סוגי פאי גבינה, מאפי בוקר ועוד

וכמובן מגוון מיצים טבעיים, שתייה חמה ופירות חתוכים.

על התפריט מנצח במקום השף מוחמד אוטמן אשר מכין במיומנות רבה את מגוון המאכלים במקום:http://youtu.be/mQbs6kmSoyk

נציין כי אין במקום תעודת כשרות אך האוכל כשר.

מחיר:

95 שקלים לאדם. 70 שקלים לילד.

לאורחי המלון בימי חמישי בלילה, הבראנץ' ניתן בחינם כארוחת הבוקר בין השעות 09:00-10:00.