הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

יין רוזה לבלוגיין
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
יקבי כרמל יצאו בסדרת יינות לבנים לחגים ולקיץ הישראלי החם .
אי לכך נערכה סדנת היכרות עם היינות והתאמתם למאכלי חג השבועות הקרב ובא בצעדי ענק .
רן אסא מנהל השיווק סיפר על היינות החדשים ועל מגמה עולמית של שינוי בצריכת יינות לבנים קלים ומבעבעים לקיץ
ודיויד גרוניך מנהל ההדרכה של יקבי כרמל קיבל את פנינו בסבר פנים ודאג להסבר ולהתאמת כל יין לכל מנה שהוכנה.
היות והיתה זו סדנה מעשית שפית ניופאן שמרית גולדברג צפדיה המופלאה טרחה קודם לכל לקבל את אורחיה בכיבוד
מעשה ידיה וידי עוזריה .
היא גם הכינה מצרכים וארגנה בצורה מופתית כל קבוצה עם מתכון ומצרכים .
אמתכם היתה אמונה ואחראית על הכנת מעטפות פילו במילוא פילה בורי טרי,פלפל קלוי,גבינה בולגרית ,שקדים ותיבול .
בין לבין לגמנו מהיינות המצויינים שמחירם וטעמם נגישים לכל בית וכולם יכולים להנות מהם התבשמנו ומצב הרוח הנפלא הוליד לנו יום של כיף.
האחד שלכד את טעמי הוא המוסקטו המבעבע והמתקתק שניתן לצרוך ולהנות ממנו כמעט עם כל מנה.
נו טוב בעני הוא נפלא לשתיה בכל רגע פנאי נתון והגביע שלי מולא נון סטופ.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
שמרית נתנה בידי את החומרים למנה החגיגית המוצעת לחג כמנת ביניים .
מומלץ לשתות עימה בלנד ים תיכוני מסדרת סלקטד.
פתחתי את אריזות דפי הפילו ,שימנתי,קיפלתי וחזרתי לילדות …
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
המתכון למעדן הזה שיצא מהתנור מבעבע ושחום כשכל ביס קטן מניב פריכות משגעת ובתוך מלית רכה מתובלת וטעימה בכמה מרקמים.
מנה שאינה שגרתית ולא משעממת .
בואו להכין איתי .
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
בקבוצות נוספות הועלו מתכונים מופלאים  ולכל אחד הותאם יין .
כדורי האנטיפסטי הללו שטעמם מופלא הומלצו עם יין הרוזה העדין והקליל .
כדורוני פלפלים קלויים ממולאי גבינות וכל טוב .
הותאם להם יין הרוזה
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.

מצרכים:

10 פלפלים אדומים

250 גר’ גבינת עיזים כגון:פטה/ שמנת/ פרומעז

200 גר’ עגבניות מיובשות בשמן זית

זיתי קלמנטה מגולענים

עלי בזיליקום חתוכים לשערות דקיקות

 

לאנטיפסטי :

1 חציל  חתוך לקוביות

2 קישואי זוקיני  חתוכים לקוביות

 

מניחים את קוביות החצילים בקערה מזליפים מעט שמן זית ,מתבלים במלח גס ומניחים בתבנית ואופים 25 דק’ בתנור עד הזהבה.

מטפלים באותה צורה בקישואים ומניחים בתבנית נפרדת

 

 

להגשה :

עלי בייבי

חומץ בלסמי

שמן זית

מלח אטלנטי

 

אופן הכנת המנה:

קולים את הפלפלים בתנור עד שהם משחימים, מכניסים לשקית ניילון ומצננים. קולפים את הפלפלים, מנקים גרעינים ומניחים בצד.

פורסים יריעת ניילון נצמד, מייבשים את הפלפל הקלוי מהנוזלים, מניחים את הפלפל הקלוי  על הניילון הנצמד. שמים במרכז כף גבינה, עגבניות מיובשות, חציל קלוי, קישוא קלוי בזיליקום, זיתים.

אוספים את יריעת הניילון ויוצרים כדור. מניחים בכלי ומקפיאים עד להגשה.

 

מסירים את הניילון הנצמד. מניחים על צלחת הגשה את עלי הבייבי, עליהם את הכדורים, ומזליפים מעל שמן זית ובלסמי. מפזרים מעט מלח אטלנטי ומגישים.

גאלה וטליה חברותי האהובות  הכינו סוויצ’ה דג פלמידה על ברוסקטה והותאם לו סוביניון בלאן
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.

סביצ’ה דג ים על ברוסקטה

מצרכים:

500 גר’ דג פלמידה לבנה

מיץ מלימון ליים אחד למישרה

1 כף מיץ רימונים

1 כוס ענבים שחורים

2 אבוקדו חתוך לקוביות

1/4 כוס כוסברה קצוצה

1 צ’ילי אדום קצוץ

גרידת לימון מלימון אחד

1 בצל ירוק קצוץ

2 כפות שמן זית

מלח ים אטלנטי

לברוסקטה:

2 באגט פרוס

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

חותכים את הדג לקוביות, מניחים בקערה, משרים עם מיץ הליים והרימון ושמים במקרר.

קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות. מניחים בקערה גדולה ומוסיפים את גרידת הלימון, גרגירי הרימון, הצ’ילי, הבצל הירוק והכוסברה ומתבלים בשמן זית ומלח ים אטלנטי.

מערבבים עם כפות הידיים בזהירות כדי לא לשבור את קוביות האבוקדו. בתנועות עדינות מרימים, מקפיצים ומערבבים את קוביות הדג והאבוקדו.

להכנת הברוסקטה:

פורסים את הבאגט, מברישים בשמן זית ושום. שמים 2 דק’ בתנור בחום גבוה כדי שיתקבל מרקם קריספי. מצננים, מוסיפים ערימה של הסביצ’ה ומגישים.

 

סלט בריאות מטריף המכיל סלק עדשים וגבינה בולגרית יחד עם יין אמרלד ריזלינג
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
סלט עגבניות צבעוניות וירק
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
סלט ירוק עם אגסים משגעעע
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
פילה סלמון תרד בקראסט של פיסטוקים ,פסטו ופירורים עילאי שהולך יופי עם קברנה סוביניון
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.

מצרכים :

 

פילה סלמון במשקל 1/2 1 ק”ג  עם העור

1/4 כוס מיונז

3 כפות חרדל דיז’ון חלק

כף מיץ לימון

גרידת לימון

600 גר’ עלי תרד

2 שיני שום כתושות

30 גר’ חמאה

2 כפות שמן זית

1/4 כפית אגוז מוסקט

מלח

 

לפסטו:

צרור  בזיליקום

3 שיני שום

50 גר’ פרמזן מגורד

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל

 

לקראסט:

2 כוסות פירורי פנקו

3- 4 כפות פסטו

50 גר’ פיסטוקים קצוצים

מלח ופלפל גרוס

 

 

אופן ההכנה:

מחממים חמאה ושמן במחבת ומאדים את עלי התרד והשום ומסננים מנוזלים.

מתבלים במלח , פלפל ואגוז מוסקט

בקערה קטנה מערבבים מיונז ,חרדל , מיץ לימון וגרידת לימון. מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה ומורחים בתערובת בנדיבות.

מניחים בשכבה אחידה את התרד המאודה.

לפסטו – במעבד מזון שמים את כל החומרים ומערבבים מוסיפים תוך כדי עירבוב של מעבד המזון  שמן זית בהזלפה  איטית דרך הפתח של הדוחסן עד לעיבוי של התערובת.

מערבבים את חומרי הקראסט ומפזרים בנדיבות מעל התרד.

אופים כ 25 דק’ בחום של 180 מעלות עד שהסלמון מוכן.

 

מנת חמניפת חצילים ממולאה מוצרלה ופרמזן ברוטב עגבניות שהותאם לה יין מרלו
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.

מניפת חצילים עם מוצרלה ופרמזן

 

מצרכים :

3 חצילים מסוג בלאדי

 

תערובת שמן זית עבור החצילים:

1/4 כוס שמן זית

כף אורגנו יבש

1 שן שום כתושה

חצי כפית מלח

עבור רוטב העגבניות :

8 עגבניות מקולפות וקצוצות

200 גר’ רסק עגבניות

2 בצלים קצוצים דק

6 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

בזיליקום, טימין, אורגנו טרי קצוץ

להרכבת המאפה :

4כדורי מוצרלה

100 גר’ פרמזן מגורד

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. לחצילים- פורסים כל חציל למניפה, מניחים בתבנית ומברישים כל חציל משני בתערובת שמן זית כך שהתערובת זולגת לפרוסות חציל . מכסים בנייר אלומינים ואופים בחום 180 מעלות במשך כ 30 דקות  עד שהחצילים מתחילים להתרכך מוציאים ומניחים בצד.

2. לרוטב העגבניות- מטגנים במחבת בצל ושום יחד עם שמן זית ,מוסיפים את עשבי התיבול מאדים כמה דק’ ומוסיפים את העגבניות הקצוצות והרסק, מתבלים במלח ופלפל.

להרכבת המנה -

3. מסדרים את  פרוסות המוצרלה בין פרוסות החצילים, מפזרים את רוטב העגבניות ומעל את הפרמזן .

4.  מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ואופים כ 40 דקות עד להשחמה   .

הקינוח העילאי גביע תותים ופירות העונה עם קרם גבינה ושטרוייזל קוקוסוברוטב פירות יער והותאם לו המוסקטו המופלא.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
לקינוח הכינה לנו שמרית קוביות מטריפות של בראוני שוקולד ועוגת גבינה על בצק פריך
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
קצת פרטים על הסדרה החדשה וטעמיה כדי שתוכלו להבין מי ומה ,לטעום ולהחליט מה אתם אוהבים ומכין שהמחיר נגיש ניתן לנסות את כולם כי מובטחת הנאה ושמחה בשולחנכם .

סדרתSelecteD 
הסדרה ביססה את מעמדה לאורך השנים כסדרת היין המובילה בישראל, המוכרת מעל ל-3 מיליון בקבוקים בשנה. הסדרה מעניקה תמורה גבוהה ביחס למחירי היין הנוחים. בסדרה מגוון יינות וזנים: אדומים, לבנים, סמוקים ומוסקטו. כל היינות בעלי אופי צעיר, פירותי ורענן. המגוון הרחב, ואופיים הנגיש של יינות סדרת Selected המותאמים לחיך הישראלי, מ=90פשרים לכל אחד ליהנות מכוס יין במגוון הזדמנויות – שתייה אישית, ארוחות משפחתיות ובכל אירוע ואירוח. יינות הסדרה הם יינות עסיסיים, שכיף לשתות אותם, “יינות לשתות ולא יינות לטעימה”.
לכבוד חג השבועות יקבי כרמל מציעים את היינות הלבנים ואת יין הרוזה של הסדרה:
אמרלד ריזלינג קולומברד – יין לבן חצי יבש, קל וארומטי, שהופק מענבי אמרלד ריזלינג וקולומברד.
סוביניון בלאן – יין לבן יבש, בעל אופי קל ופרשי, שהופק מענבי סוביניון בלאן.
בלנד ים תיכוני לבן – יין לבן חצי יבש, קל, מינרלי ופירותי, המשלב זני ענבים המתאימים לאקלים הים תיכוני.
מוסקטו – יין לבן קל, מתקתק ומבעבע, בעל אחוז אלכוהול נמוך (5.5%) המופק מענבי מוסקט אלכסנדרוני.
רוזה – יין סמוק חצי יבש, קליל, רענן וארומטי, שהופק מענבי זינפנדל.
מחיר מומלץ ליינות מהסדרה  – כ-25 שקלים.

מוזמנים להנות מכל יין וניתן להשיגם בכל רשתות השיווק .

חג שמח

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה