הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

מאפה פראסה ופטריות

מאה פראסה ופטריות 2

מלית פראסה ופטריות

מלית פראסה

אז הבצק הזה יש בו משהו יחודי יש בו אותי

כשאני מתעצלת הראש עובד שעות נוספות איך לקצר תהליכים והפעם יצא לי שיחוק מופלא .

אורחים אמורים להגיע לשבת ומה להכין אני שואלת את עצמי .

כבולגריה ישר עפתי על מאפים .אבל מה בדיוק ? אני חושבת …וצץ רעיון .

במקרים בהם אני מהורהרת הפסיכולוג הכי טוב עבורי הוא המטבח.

המלית היתה מוכנה במקרר .היא צריכה להיות תמיד קרה אחרת הבצק לא יהיה פציח אלא יצא סמרטוטי

החום ימים את השומן שבין העלים והם לא יפרדו.

להכין את המאפה הזה דורש מעט סבלנות אבל כל כך כדאי שאין לכם מושג.

גם המלית וגם הבצק יש להכין יום לפני האפיה .

לבצק –

1 קילוגרם קמח לבן

4 כפות חומץ שגורם לבצק להיות אלסטי אבל לא מורגש בטעם.

4 כפות סוכר

1 כף מלח

8 כפות שמן צמחי –חמניות ,תירס (לא זית)

300 גרם חמאה רכה .לפרווה ניתן מרגרינה (בבית שלי אין…)

מים –בערך 400 מיל .אם צריך מוסיפים עוד ליצירת בצק נוח ואלסטי לעבודה .

לשים אותו היטב .אני לשה ידנית כי כך אני אוהבת אבל מוזמנים להפעיל מיקסר..

כשהבצק מוכן נותנים לו מנוחה של 10 דקות בקערה שלו מכוסה.

מוציאים חצי ממנו למשטח העבודה שלכם שקמחתם מעט .

מרדדים דק כמה שאפשר למלבן ענק

מורחים אותו בחמאה בשכבה דקה .

מגלגלים לכרוכית הדוקה .

מקפלים את שתי הקצוות יחד .

בעזרת כף היד מהדקים למשטח העבודה מורחים עוד טיפת חמאה ומקפלים שוב .מועכים.

עוטפים בניילון נצמד ושולחים לאפסון במקרר עד למחרת.

כך עושים גם עם החלק השני של הבצק .

ניתן לאפסן חלק במקפיא.

למלית –

6 יחידות פראסה עד לחלק הירוק בהיר.מנקים היטב וקוצצים לקוביות .

(את השאר קוצצים לחביתת ירק –לא זורקים.)

50 גרם חמאה  ועוד 3 כפות שמן צמחי לטיגון

קופסת פטריות פרוסות מסוננת מנוזליה –אפשר סלסלה טריות פרוסות  .

פלפל שחור גרוס טרי

מעט מלח

כפית קמח.

300 גרם גבינה בולגרית קשה מפוררת או מגוררת גס  לפיזור בעת הכנת המאפה לאפיה .

למריחה –

ביצה טרופה במעט חלב

שומשום

ממסים את החמאה והשמן ומטגנים את הפראסה שתתרכך

מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן

מוסיפים  מעט מלח(הגבינה מספיק מלוחה) ,פלפל שחור בכמות שאוהבים ואת כפית הקמח ובוחשים היטב .

מקררים היטב במקרר .

ההרכבה

מרדדים דק את קוביית הבצק שלנו  שחצינו לשניים על משטח מקומח .מרדדים לעלה מלבני

מניחים מהמלית על קצה העלה הקרוב לגופנו.

מפזרים גבינה בולגרית ופלפל שחור נוסף .

מגלגלים לכרוכית .לא להדק מדי .

מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום .

מכינים כך את שאר הבצק והמלית.

מניחים על נייר אפיה בתבנית ואופים בתנור חם 200 מעלות כ-10 דקות .מנמיכים ל160 מעלות וממשיכים לאפות עד שיזהיב .

משהו כמו 25 דקות יש לכם מאפים מטורפים ופציחים.

אין לי מילים לתאר .

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה