הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 548

החל ממאי 2014

 

לחמניות של פסח לבלוג

 

לחמניות של פסחכעכים לפסח

כעכים לפסח הבצק

בחול המועד של פסח אני בעבודה כמו כל שנה.

חוסכת לי ימי חופש לנסיעות אחרות ונעימות .

אמה מה , אין מה לאכול הרי .רוב המסעדות באיזור מפאת נוחות סוגרות .

אז שנים קודמות פשוט אכלנו פריכיות עד שהפכתי סינית מרוב אורז…

השנה לא אוותר ואכין לנו את הכעכים שלי שאני מתה עליהם

הם מכילים פחות שומן מהלחמניות הרגילות שאותן מכינים כמו פחזניות ועם טיפ אחד שגורם להן להיות אוריריותתת

בבוקר טעימות עם גבינות ובערב ניתן למלא את הבצק בטונה או בשר טחון וזה פשוט וטעים .

קחו לכם כמה דקותת ותכינו.מובטחת הנאה .

את שלי הכנתי ב- 5 בבוקר כך שזה לא גוזל זמן רב.

אז צריך-
400 גרם קמח מצה דק (2 ספלים גדולים-הצהובים של ארומה )
2 כוסות מים רותחים -400 מיל
חצי כוס שמן צמחי -100 מיל– השתמשתי בשמן תירס מפני שהוא מניב תוצאות נפלאות באפיה
6 ביצים בינוניות שלמות
2 שקיות אבקת אפיה כשל”פ

כף גדושה סוכר וכפית וחצי מלח .

בסיר רחב מרתיחים מים שמן סוכר ומלח
כשרתח מכניסים את הקמח בפעם אחת ובוחשים עד שנפרד מהדפנות
מכבים אש ומצננים 10 דקות.
שמים את אבקת האפיה והביצים אחת אחת ומקציפים שיבלעו היטב בעיסה .
בידיים לחות יוצרים כעכים ומניחים על נייר אפיה משומן היטב.
מפזרים שומשום  או מה שאוהבים כמו בצל מטוגן,פרג וכו’.ואופים בטורבו 180 מעלות שיזהיבו .

יוצא פריך וקרנצ’י בחוץ ורך בפנים .
ללחמניות מאותו בצק- יוצרים לחמניות בגודל לחמנית המבורגר חותכים בסכין Xאו משתמשים בחותכן תפוחים ליצור דוגמה.
מניחים על נייר אפיה משומן ומשמנים את פני הלחמניות.

אופים שיזהיבו

.
הטעם נפלא

ובא לציון גואל. יש ארוחות בוקר בעבודה ,ובטן נינוחה ושבעה ..

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה