הבלוג של קובי רמות

kobyramot

עדכונים:

פוסטים: 68

החל מיולי 2014

מרכיבים (6 מנות):

לניוקי:

  • 2 חבילות פחות 2 כפות (450 גרם) גבינת חמד 16%
  • 60 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח

לטיגון הניוקי:

  • 1/4 חבילה (25 גרם) חמאה

לרוטב פטריות:

  • 1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 250 גרם פטריות טריות (שמפיניון, ירדן, פורטובלו) פרוסות
  • 2 כפיות ממרח פטריות כמהין (להשיג בחנויות המתמחות ובמעדניות)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%

לקישוט:

  • 50 גרם גבינת פרמזן
  • עלי פטרוזיליה מ-8 גבעולים
  • 6 עגבניות שרי

אופן ההכנה:ניוקי גבינות ברוטב פטריות(mako)

1. מכינים את הניוקי: מערבלים את כל החומרים במעבד מזון לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס”מ ומצננים כ-30 דקות במקרר.

2. מביאים לרתיחה 2 ליטר מים עם 2 כפיות מלח. מזלפים ניוקי של כ-2 ס”מ (חותכים בסכין את הקצה בצמוד לצנתר) הישר לתוך סיר המים הרותחים. כאשר הניוקי צפים, מוציאים אותם לצלחת בעזרת כף מחוררת.

3. בסמוך להגשה מחממים חמאה במחבת ומקפיצים את הניוקי המבושלים עד לקבלת גוון זהוב.

4. מכינים את הרוטב: מחממים במחבת חמאה ושמן זית ומטגנים בצל קצוץ ושום כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים פטריות ומטגנים כ-8 דקות עד להזהבה. מוסיפים ממרח כמהין, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים שני סוגי שמנת, מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות עד להסמכה.

5. מבשלים יחד ומגישים: מוסיפים את הניוקי לרוטב ומבשלים כדקה עד שהרוטב עוטף את כל הניוקי. מעבירים לצלחות.

6. מסדרים מעל פטרוזיליה ועגבניות שרי. יוצרים שבבי פרמזן בעזרת קולפן ומפזרים מעל. מגישים.

מקור הכתבה אינו ידוע

בתאבון!קובי רמות

עוד מהבלוג של קובי רמות

עוגיות גרוזיניות קוקוס ואגוזים/קובי רמות

חומרים  לבצק: 200 חמאה, קרה וחתוכה לקוביות 3 שקיות סוכר וניל 1 שקית אבקת אפייה 31/2 כוסות קמח (500 גרם) 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) למלית: 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס 1 כוס קוקוס 1/2 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 כף קינמון 2...

תגובות

פורסם לפני 6 years

עוגיות שוקולד מושלגות מהממות/קובי רמות

מצרכים: 100 ג` חמאה 130 ג` סוכר (חצי כוס+כף וחצי) 2 ביצים 200 ג` שוקולד מריר 2 כוסות קמח תופח אבקת סוכר אופן ההכנה: 1. להקציף / להקרים חמאה וסוכר, להוסיף ביצה, להמשיך להקציף ולהוסיף את השניה. להמיס את השוקולד בבן מארי ולהוסיף...

תגובות

פורסם לפני 6 years

פרחי כרובית אפויים ברוטב אסייתי/קובי רמות

מרכיבים: כרובית גדולה 2-3 כפות שמן זית 3 כפות כפיות סויה 3 כפות מים כפית דבש (או מעט סוכר) כף ג'ינג'ר מגורר מעט שומשום קלוי (לא חובה) בצל ירוק, קצוץ (לא חובה) 1/2 כף שמן שומשום (לא חובה) אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה