הבלוג של קובי רמות

kobyramot

עדכונים:

פוסטים: 68

החל מיולי 2014

מרכיבים

  • חבילת עלי לזניה (500 גרם)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מוסקט טחון

לרוטב עגבניות:

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • ענץ בזיליקום, מופרד לעלים וקצוץ
  • 2 קופסאות עגבניות קלופות ומרוסקות (500 גרם)

לרוטב רוזה:

  • רוטב העגבניות מהמתכון הזה
  • 1/2 ליטר (2 חבילות) שמנת לבישול
  • 30 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח לבן

למילוי גבינה:

  • 1 ק”ג (4 חבילות) גבינה לבנה 5%
  • 150 גרם גבינה בולגרית, מגוררת
  • 150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת + 50 גרם נוספים לאפייה
  • 300 גרם גבינה צהובה, מגוררת
  • ענף בזליקום, מופרד לעלים וקצוץ

אופן ההכנה:לזניה גבינות(יחסי ציבור)

1. לרוטב עגבניות: בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מבהיר. מוסיפים בזיליקום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות.

2. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון או בלנדר וקוצצים למחית חלקה. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לסיר בינוני.

3. לרוטב רוזה: מעבירים את הסיר עם רוטב העגבניות אל הכיריים ומדליקים את האש. מוסיפים שמנת לבישול וחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח הלבן תוך כדי ערבוב. מבשלים כדקה ומורידים מהאש.

4. למלוי הגבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי לקערה, מוסיפים מלח פלפל ומוסקט לפי הטעם, ומערבבים טוב טוב.

5. הרכבת המנה: משמנים תבנית בגודל 30 על 30 ס”מ, ומסדרים בבסיס עלי לזניה לכיסוי מלא של התבנית. יוצקים מעל 1/3 מכמות מילוי הגבינה ומורחים בשכבה אחידה.  יוצקים מעל מצקת מרוטב הרוזה ומורחים בשכבה אחידה.

6. ממשיכים באותו אופן עד לסיום החומרים, כך שיוצאות בסופו של דבר 4 שכבות של עלי לזניה, כאשר מסיימים בשכבת עלי לזניה מעל הכל . יוצקים מה שנשאר מרוטב הרוזה מעל השכבה העליונה של עלי הלזניה, מורחים בשכבה אחידה ומפזרים מעל את 50 הגרם שלמוצרלה מגורדת מעל. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35 דקות.

מקור הכתבה אינו ידוע

בתאבון!קובי רמות

עוד מהבלוג של קובי רמות

עוגיות גרוזיניות קוקוס ואגוזים/קובי רמות

חומרים  לבצק: 200 חמאה, קרה וחתוכה לקוביות 3 שקיות סוכר וניל 1 שקית אבקת אפייה 31/2 כוסות קמח (500 גרם) 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) למלית: 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס 1 כוס קוקוס 1/2 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 כף קינמון 2...

תגובות

פורסם לפני 6 years

עוגיות שוקולד מושלגות מהממות/קובי רמות

מצרכים: 100 ג` חמאה 130 ג` סוכר (חצי כוס+כף וחצי) 2 ביצים 200 ג` שוקולד מריר 2 כוסות קמח תופח אבקת סוכר אופן ההכנה: 1. להקציף / להקרים חמאה וסוכר, להוסיף ביצה, להמשיך להקציף ולהוסיף את השניה. להמיס את השוקולד בבן מארי ולהוסיף...

תגובות

פורסם לפני 6 years

שלום לכולם!

ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאחר שנות עבודה מאומצות בתחום אחר החלטתי להוריד הילוך. בזמני הפנוי גיליתי למעשה את המטבח שתמיד היה פיזית קרוב אבל למעשה היה רחוק מאד. גיליתי עולם מופלא שנותן המון מקום לדמיון ויצירתיות וקבלת...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה