סיפרתי למקורבי שאני נוסעת לאשקלון.
״מה איבדת שם?״ שאלו אותי.
אז זהו שלא איבדתי, אלא מצאתי! מצאתי פינת חמד לחוף הים.
אחרי פחות משעה נסיעה ממודיעין (אפשר גם ברכבת), מצאתי מלון עם נוף מדהים, חדרים מושקעים ומטופחים, שבזכות העיצוב המיוחד של המלון כולם פונים לים! ספא להירגעות ופינוק, בריכה ענקית, קומת עסקים (Executive) ואווירת חופשה בחו"ל.
כזהו מלון הולידיי-אין אשקלון. זהו המלון היחיד בארץ של רשת הולידי אין והוא עומד סטנדרטים ובביקורות הפתע של הרשת באופן קבוע.
- השקיעה שצילמתי מחדרי במלון
אם אתם בעניין של חופשה משפחתית עם הילדים, החדרים המשפחתיים יאפשרו לכם להלין 2 ילדים בחדר. בסוד אגלה לכם שגם אם תבקשו ילד שלישי יאשרו זאת, למרות שאז יהיה מאד צפוף. לשיקולכם, כמובן. ואם תבואו עם הילדים , המלון מציע להם תעסוקה – כוכבי הטלוויזיה וערוץ הילדים יעסיקו את הילדים בזמן שאתם תוכלו להתפנק במסאז' טוב או סתם לשתות משהו על שפת הבריכה.
לאנשי עסקים שבאים לעבוד באזור (מאשדוד ועד באר שבע) מציע המלון את קומת העסקים (Executive). בעזרת המפתח של החדר יכול האורח העסקי להכנס לטרקלין מאובזר ומפנק כיד המלך המגיש אוכל חלבי לאורך כל שעות היום הכולל גם פינת משרד עם אינטרנט, פקס וכדומה וגם שולחן ביליארד להפגת המתח.
לגבי ארוחות, מסעדת גספאצ'ו מספקת לאורחי המלון הנאה צרופה. המסעדה היא מסעדת שף כשרה, עם תפריט פיוז'ן המשלב טעמים וריחות מאגן הים התיכון תוך כדי הצצה למטבחים שונים ברחבי העולם.
הוזמנתי לטעום את תפריט הקיץ של מסעדת גספאצ'ו.
מסעדת שף כשרה – אין ספק שגיא פרץ, השף הראשי ומנהל תחום הקולינאריה במלון, לקח על עצמו אתגר גדול. בישול מנות גורמה תוך כדי שמירה על כשרות, עסק לא פשוט!
אפשרי? כמו שאומרים בטלוויזיה: הישארו איתי וגלו בעצמכם…
מנות פתיחה:
פוקצ'ה פריכה (וממכרת!) בשמן זית, רוזמרין ומלח ים אטלנטי בליווי מטבלים
סלט פריקי – פריקה, בצל ירוק, סלרי, זיתי קלמטה, עגבניות שרי, פטרוזיליה , לימון סחוט ושמן זית – זוהי גרסה עדכנית של סלט טאבולה. הסלט טרי, טעים ומתובל כהלכה. 38 ₪
סלק צלוי – פלחי סלק צלויים בשמן זית, בניחוח בלסמי ובצל ירוק. כמי שלא אוכלת סלק, המראה של המנה והצבע העמוק של הסלקים עשה לי סימן של בואי ותטעמי, כדאי לך. ואני אם עושים לי סימן אני טועמת. הסלק היה כל כך טעים שמיד שיניתי את דעתי על סלק! תודה לך גיא. 28 ש"ח
קרפצ'יו סינטה – פרוסות דקיקות של סינטה בכבישה קרה של חומץ בלסמי, פלפל גרוס, מלח ים ושמן זית, מונחים לצד טבעות בצל סגול. טוב, אני את הבצל היזזתי הצידה והתענגתי על הבשר המשובח. 48 ₪
טאפס עגבניות ואנשובי – קונפי עגבניות שרי, זיתי טאסוס, בצלים, פלפל חריף, לימונים כבושים ונתחי אנשובי. שילוב טעמים שיוצר מנה ים תיכונית טעימה להפליא. 32 ש"ח
סביצ'ה דגי ים – דג ים טרי קצוץ על סכין בשילוב כוסברה, צנוניות, בצל סגול, לימונים ושמן זית. כמה טרי ככה טעים! 49 ₪
כבד אווז – נתחי כבד אווז צלויים בגריל במידת עשייה נכונה שמשאירה אותם רכים ונימוחים, הונחו על טוסטים, עם תאנים ביין וריבת שרי. מנה יוקרתית שכבר מזמן לא טעמתי שכמותה. מעדן! 99 ₪
מנת רענון בין הראשונות לעיקריות: סורבה תפוז ושמפניה – מרענן, יפה ואופס… חבל שנגמר.
מנות עיקריות:
דג ברמונדי בגריל – ברמונדי שלם צלוי בגריל בעשבי תיבול ארומטיים. דג טעים בעל בשר לבן, עדין שהוכן בצורה אופטימלית. 109 ₪
נתח קצבים– נתח קצבים בגריל בניחוח פלפלת גרוסה מונח על פיטריות פורטבלו מוקפצות, בצל סגול וציר בקר. מנה נהדרת. הבשר הוכן בדיוק במידה הנכונה והתקבל טעים ורך. 115 ₪
פרגיות בסילאן– סטייק פרגית עסיסי צרוב בגריל, מוגש ברוטב סילאן, ג'ינג'ר, תמרים ובצל ירוק מונח על בטטה צלויה. השילוב בין המתוק לפיקנטי יצר כאן מנה שהיא טוויסט אסייתי על המטבח הים תיכוני. מנה מומלצת מאד! 78 ₪
קבב טורקי– קבב טלה קצוץ על הסכין עם צנוברים ופיסטוק מונח על חציל קלוי בגריל, אריסה וטחינה לבנה. לא טעמתי מהמנה, שכן אינני מחובבי הקבב, אך שותפי לארוחה אמרו שהיא מצוינת. 78 ₪
חרב קצבים – נתחי בקר ובצל סגול משופדים על החרב. מנה מצוינת ודקורטיבית ביותר. זוהי צורת הגשה ייחודית ומעניינת. 88 ₪
חרב פרגיות – נתחי פרגית ,פלפל חריף ולימון משופדים על החרב. גם המנה הזו מתקבלת בחיוכים לאור הפרזנטציה המקסימה. הבשר עשוי היטב, טעים וכייפי. אני מאד אוהבת פרגיות, את זה כבר ניתן היה להבין. 77 ₪
קינוחים:
סיגר פיצוחים – סיגר פריך במלית מיקס פיצוחים בניחוח ציפורן וקינמון מונח על גלידת וניל צרפתי וריבת שרי ברנדי. מנה קלאסית וטעימה מאד, שהיותה פרווה לא הורגשה כלל. 34 ₪
קדאיף חלבה – סלסלות קדאיף פריכות במלית גלידת וניל צרפתי ,חלבה מוקצפת ,פיסטוק גרוס, טחינה גולמית וסילאן. המנה מעולה! אם צריך לבחור קינוח אחד – זה זה! 34 ₪
סופלה אספרסו – סופלה שוקולד בלגי ברוטב שוקולד ואספרסו איטלקי. טעים ושגרתי. 34 ₪
צ'ורוס – אצבעות צ'ורוס פריכות בניחוח סוכר וקינמון לצד גלידת וניל וסילאן. קריצה למטבח הדרום אמריקאי. 34 ₪
המסקנה שלי – שף גיא פרץ הצליח לעמוד במשימה מעל ומעבר. האוכל טעים מאד! מעודן, נותן כבוד למרכיבים טריים, עונתיים ואיכותיים, תוך שימת דגש על אסתטיקה, מרקמים וטעמים.
שווה לנסוע לגספאצ'ו גם מתל אביב!
גספאצ׳ו – פתוחה בימים א-ה בלבד.
לעמוד הפייסבוק של המסעדה לחצו כאן.