הבלוג של kerenshely

kerenshely

קרן שלי בילוי תיירות ופנאי

עדכונים:

פוסטים: 46

החל מאוקטובר 2015

image

כתבה של קרן שלי

פסטיבל האוכל הקוריאני בישראל:

שגרירות קוריאה מציגה את קסמי המטבח הקוריאני באירוע קולינרי מיוחד שייערך במסעדת “ריבר” בפתח תקווה ב-20 לנובמבר 2015

אחת מגולות הכותרת באירוע הקולינרי הוא קימצ’י כשר לצד מנות מיוחדות נוספות המאפיינות את המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות

קרדיט צילום גיל הדני/אולפיקס

שגריר קוריאה בישראל, לי גון-טה, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים

פסטיבל האוכל הקוריאני: שגרירות קוריאה מציגה את קסמי המטבח הקוריאני באירוע קולינרי מיוחד שייערך ב-20 לנובמבר 2015 בשעה 12:00 בצהריים במסעדת “ריבר” בפתח תקווה.

באירוע תוצגנה מנות קוריאניות מיוחדות ומסורתיות, אשר יביאו לידי ביטוי את ייחודו של המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. הסועדים יוכלו לקבל הזדמנות לטעום מן המנות המיוחדות ולהיחשף לחומרי גלם רבים אשר הובאו לישראל במיוחד מקוריאה. את הפרויקט מלווה השף הקוריאני ג’ונגהי יאנג, מומחית לאוכל קוריאני.

image

קרדיט צילום: ריבר אפיק גבאי

המטבח הקוריאני (“האנשיק” – כפי שהוא מכונה בקוריאנית) מורכב מהרמוניה של טעמים – מהווה נדבך חשוב בתרבותה של קוריאה ומשקף את אופייה. המטבח הקוריאני ידוע כבריא מאוד ובעל ערך תזונתי גבוה והוא זוכה בשל כך לפופולריות רבה בעולם. המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו. בעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל המטבח כמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות טמונה בכך שבישראל אין כיום ולו גם מסעדה קוריאנית אותנטית אחת

     קרדיט צילום: סילבי גולן                      תמונת שגריר ואישתו קרדיט צילום: גיל הדני/אולפיקס

האוכל הקוריאני מהווה מקור אנרגיה מעולה. עבור הקוריאנים האנרגיה איננה פיזית בלבד, אלא נובעת גם מעוצמת הרוח והנפש. לפי החוכמה הקוריאנית העממית אוכל ותרופות צומחים מאותו שורש ולכן האוכל הוא התרופה הטובה ביותר. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.

image

קרדיט צילום: ריבר אפיק גבאי

בין חומרי הגלם הפופולאריים ביותר במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת ביותר היא הקימצ’י – כרוב סיני ספוג ברוטב צ’ילי אדום העובר תהליך ארוך של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה. בנוסף, משתמשים הקוריאנים גם בשורש הג’ינסנג הקוריאני, המיוחסות לו סגולות רפואיות רבות.

קרדיט צילום: מייקל פלדמן

המנות שיוגשו במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית: קימצ’י, ביבימבאפ (אורז עם מבחר ירקות), פאג’ון (מעין לביבות עם שרימפס ובצל ירוק), ג’אפ-צ’ה (אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות), בולגוגי (פרוסות סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני), Dakgalbi (עוף פיקנטי) ועוד.

שגריר קוריאה בישראל, לי גון-טה, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לא רק להצלחה של תעשיות הסלולר והרכב הקוריאניות (סמסונג ו- Kia) – אלא גם לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים.

קרדיט צילומים: 2 צילומים באדיבות ריבר (צילום: אפיק גבאי).

התמונה הנוספת באדיבות רשות התיירות הקוריאנית ומייקל פלדמן.

כל תמונות השגריר, למעט התמונה עם הכותבת, צולמו על ידי גיל הדני/אולפיקס.

 

עוד מהבלוג של kerenshely

תצוגה מקדימה

השקת הספר ״מעצבים חדר שינה״ מבית עמינח בשיתוף אורלי רובינזון

כתבתה של קרן שלי עמינח בשיתוף אורלי רובינזון משיקים ספר עיצוב חדש "מעצבים חדרי שינה" קולקציית חדרי שינה מעוצבי פרי עיצובם של אדריכלים ומעצבי פנים המובילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מסעדת סהרה (הר תבור-גליל תחתון)

כתבתה של קרן שלי מסעדת סהרה הגליל, מסעדה אותנטית ממוקמת במבנה עתיק בנוי לתלפיות עם חצר גדולה מרוצפת ובה מזרקה דמוי מעיין נובע, במרכז המסעדה ישנה מזרקה נוספת שבה רחש המים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

סמגל מטבחים - השקת אולם תצוגה

כתבתה של קרן שלי קבוצת 'סמגל', הפועלת בתחום המטבחים מאז שנת 1992 ומתמחה בתכנון והקמה של מטבחים מחדשת את מרכז התצוגה בהרצליה פיתוח תחת השם 'סמגל קונספט׳ בעלות של 2.4 מליון...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה