הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 88

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן מכינה עוגת בראוני-קפה לשבת, עוגה טעימה ונימוחה שלא תפסיקו ליישר – והעיקר קלה להכנה!

07/11/2019

אם יש רגע לו אני כל השבוע מחכה הוא הרגע בו אני נעמדת במטבח ובוחרת את עוגת השבת שלי.

עוגת השבת לא צריכה להיות עוגת שכבות מטורפת, לא כזו הזקוקה לעזרים מיוחדים ולא צריכים להיות עשירים בכדי לרכוש את מרכיביה – היא צריכה להיות עוגה של אושר, עוגה טעימה,נימוחה ובעיקר – קלה להכנה, כי הסופ”ש הוא הזמן הנכון להנות, להתענג ולנוח!

אני מתה על בראוניז, בכל בית קפה אני קופצת על ריבוע מהמם כזה ואפילו יש לי כאן מתכון מהמם עם כל שלבי ההכנה.

לעומת הבראוניז המתעתעים, את עוגת הבראוני-קפה שלי קל הרבה יותר להכין, אין צורך בשלבים מיוחדים, יש בה רק 100 גרם חמאה (טוב וגם 200 גרם שוקולד) והיא הרבה פחות מסורבלת להכנה וכל כך טעימה שלא תפסיקו לזלול ממנה (ראו הוזהרתם!).

מצרכים לעוגה קוטר 24 או תבנית מרובעת קטנה:

לעוגה:

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

כף נס קפה מגורען

3 ביצים

חצי כוס סוכר

חצי כוס קמח מנופה

חצי כפית אבקת אפיה

לציפוי (אופציונלי)

חצי כוס שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

 

מחממים תנור ל-170 מעלות (לא בטורבו)

במיקסר ידני פשוט הקציפו את הביצים עם הסוכר מספר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

שימו לב, השלב הזה קריטי, התערובת התפוחה היא זו שתהפוך את הבלילה לקרמית, אל תוותרו על הקפצה של כמה דקות.

בינתיים, המיסו חמאה ושוקולד במיקרו (או על בן מארי), הוסיפו את נס הקפה המגורען וערבבו היטב לתערובת שוקולדית חלקה.

הוסיפו את תערובת השוקולד לבלילת הביצים ועם המיקסר הקציפו כדקה, הוסיפו את הקמח ואבקת האפיה והערבלו עד לקבלת תערובת קרמית כבדה.

שמנו תבנית/ הניחו נייר אפייה והעבירו את הבלילה.

הכניסו לתנור לכ-20/25 דקות (תלוי בתנור שלכם). כשהשוליים מתקשים הוציאו את התבנית לצינון בחוץ. צננו היטב.

בשלב זה , אתם יכולים לצפות את העוגה. הלכנת ציפוי השוקולד הרתיחו את השמנת והוסיפו לה את השוקולד, ערבבו וצננו. מרחו על העוגה והכניסו אותה למקרר לשעה לפחות.

אם אתם לא מעוניינים בציפוי הכניסו את העוגה לשעה במקרר. ניתן לפדר אותה באבקת סוכר/אבקת קקאו או להגישה ככה סתם.

היא טעמה, נימוחה, ביתית וכל כך קלה להכנה!

נ.ב. אם אתם לא אוכלים אותה מיד, לאחר צינון של שעה עטפו אותה בניילון נצמד ואחסנו אותה מחוץ למקרר.

עוגת בראוני-קפה של עדי קאופמן הבלבוסטע במטבח

אם אתם עוד לא מכירים את עדי קאופמן, הלא היא בלבוסטע במטבח כנסו ועשו לייק לדף הפייסבוק שלה, שם בכל יום היא כותבת טור יומי ומעניקה מתכון.

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה