הבלוג של מיכל שרגיל בן סירה

i like shivuk

45+, רעיה, אם, וורקוהולית. בעלת עסק עצמאי לייעוץ עסקי - אסטרטגי ושיווקי, לאנשים שהם בעצמם בעלי עסק עצמאי, ושעושים הכל לבד בעסק שלהם. לאנשים כאלו אני קוראת One Man Biz. מרצה בלהב (אונ' ת''א), אונ' אריאל, מעו''ף, מ.ט.י,... +עוד

45+, רעיה, אם, וורקוהולית. בעלת עסק עצמאי לייעוץ עסקי - אסטרטגי ושיווקי, לאנשים שהם בעצמם בעלי עסק עצמאי, ושעושים הכל לבד בעסק שלהם. לאנשים כאלו אני קוראת One Man Biz. מרצה בלהב (אונ' ת''א), אונ' אריאל, מעו''ף, מ.ט.י, מכללות וארגונים. בעלת תואר MBA במינהל עסקים, ובעלת תעודת דירקטור. ילידת מלאבס. מוכשרת כמו שד. חכמה. ביקורתית. מה עוד? על כל השאר תקראו בבלוג... :-)

עדכונים:

פוסטים: 60

החל מאוגוסט 2011

ביקור נעים וטעים במסעדת ‘עד העצם’ באיירפורט סיטי, במסגרת פסטיבל שף תאכל ה-17. חורף 2014. אירוח של בלוגריות סלונה בפסטיבל ‘שף תאכל’.

20/01/2014

במסגרת פסטיבל שף תאכל ה-17, הוזמנתי כבלוגרית ב’סלונה’ לאכול במסעדת עד העצם באיירפורט סיטי.  הזמנו בייבי סיטר מבעוד מועד, והתחלנו להתרגל לרעיון, שיש לנו ערב חופשי. כהורים אין לנו יותר מדי כאלו… איכשהו, אני מוצאת את עצמי – אני. האישה העצמאית והדעתנית, שבחרה לא להביא ילדים לעולם לפני גיל 38… אני מוצאת את עצמי כבר כמה שנים נטולת ספונטניות, ועם מחסור קשה בדייטים עם בעלי, בשעות שינה ובימי חופשה, בעלת תחביב ‘איסוף וירוסים’ מגן הילדים ושימורם לאורך זמן. כך שבדיוק כשהתחלתי לצאת מעוד איזשהו וירוס חולף ולחזור לשגרה, בני בן ה-5 חטף הפעם לא סתם איזה וירוס מנוזל, אלא את ה-שפעת. על כל המשתמע מכך.

הדלפק שלנו במטבח נראה כך…

כי החום עולה, והילדון מסרב לקחת סירופ, וגם לנרות הוא כבר גדול מדי. ואני מוכנה לרכוש כל גימיק חולף של חברת תרופות, רק שהחום ירד קצת… והוא ממאן להקשיב לי. החום.
כך, כשעה לפני שהיינו צריכים להתארגן ולצאת, ולהשאיר את הילדון שלנו בידיה האמונות של הבייבי סיטר האהובה, הרמתי טלפון לבלוגרית אחרת בסלונה, שהודיעה מראש קבל עם וקהילה, שאם במקרה בעלי לא יוכל לבוא, היא תשמח להחליף אותו, ולצאת איתי לאכול, והזמנתי אותה להיות בת הזוג שלי לסטייק של ‘עד העצם’.
כל הקטע בינינו ממש חדש, וזה ממש הרגיש כאילו נעמי ואני בדייט…

אספתי אותה, והגענו בקלות. התנועה זורמת, כלומר אין תנועה בכיוון הזה בשעות הערב, לקח לי 17 דקות על השעון מפתח תקווה עד לפתח המסעדה. החנייה חינמית וצמודה למסעדה, ו-waze אפילו מכיר את המסעדה כך שהוא ממש הביא אותנו למקום באלגנטיות. רק להקיש “עד העצם איירפורט” ואתם שם. (אני מתה על זה שעסקים משלמים ל-waze כדי שנוכל למצוא אותם בשמם מבלי להקיש כתובת מלאה ומדוייקת. זה עושה ת’חיים הרבה יותר קלים. זה סופר נוח. תודה ווייז. תודה עד העצם :-) )

הגענו כמה דקות אחרי שבע בערב, שתי נשים מתולתלות
שהאמת באו ליהנות זו מחברתה של זו. שתינו אוהבות בשר ויין, כך שבאנו פשוט ליהנות.

בכניסה הורגש איזשהו בלבול קל, שנפתר אחרי דקות ספורות, אך איפשר לנו להזמין גם מנה אחת שלא היתה בתפריט ה’שף’.
ואם יורשה לי, לתת ת’שורה התחתונה כבר עכשיו אז… המנות שלהם גדולות, זה אומר הרבה אוכל, ונעמי דיווחה ש’זה היה הרבה יותר מדי בשבילה’, אז באמת תבואו רעבים!

על התפריט אחראי השף של המסעדה שחר שייקביץ.

מסעדת עד העצם הראשונה, שהוקמה ב-1988 בהרצליה פיתוח היתה הסטייק-האוס הראשון בישראל, והוקמה על ידי האחים ירזין שהקימו לאחר מכן גם את “זוזוברה”, “צ’ימיצ’נגה”. ו”מוזס”. יש לי חיבה מיוחדת לכל מה שהם עושים. כך שבאמת זה כייף.

נכנסנו.
בעומק המסעדה ישב שולחן ארוך של בני נוער, אז ישבנו בפינה מעט יותר אפלולית, כשמולנו רק מדף עץ סימטרי וחמים שכזה, עם הצצה אל תוך המטבח. זה תמיד מעניין לראות אותם בפעולה. את עובדי הכפיים היצירתיים האלו.

תמונת מדפי עץ לאורך המסעדה. מסעדת 'עד העצם' איירפורט סיטי

ומה עם האוכל?

נעמי הזמינה קפרצ’ו סינטה, ספריבס, ווופל בלגי לקינוח. כל זה עולה במסגרת הפסטיבל רק 84 ₪ (‘שף תאכל’ עד לסוף יום חמישי 23.1.2014).  מחיר הספריבס לבדו (4 צלעות) בתפריט הרגיל עומד על 105 ₪!!

ואני הזמנתי פטריות בוסטון, סטייק וקרמבל תפוחים.  (כפי שאמרתי קודם, בשל בלבול בהתחלה, במקום אנטריקוט אכלתי פילה. יאמי).  גם כאן, האנטריקוט בתפריט הרגיל עולה 134 ₪, ובמסגרת הפסטיבל כל הארוחה ב-84 ₪. מדהים.

כמובן שאת הכל ליווה יין. אדום (מרלו גמלא) לנעמי, וגוורצטרמינר עבורי.

הקרפצ’ו היה בשרני וטעים, ועם הלחמניות השמנמנות והחמימות נעלם במהירות. הפטריות? אני חולה על פטריות בטמפורה, אבל הקרפצ’ו לוקח בסיבוב.

הספריבס, כיאה לספריבס היה שומני וטעים. משווע שיקחו אותו בידיים ויקרעו מעליו את הבשר. וככה בדיוק עשיתי… עד העצם. והפילה חייך אלי בכל חיתוך, מבין גרגירי המלח הגס שעטפו אותו.

נעמי בחרה בתוספת של שעועית ירוקה. זה היה יותר מדי בריא בשבילי. אז אני התמקדתי בתפ”א האפוי. שהיה רך-רך-רך. מממ…

הקרמבל תפוחים היה בדיוק מה שצריך כאקורד סיום. זה תמיד פחות כבד מקצפות או משוקולד. נעמי חגגה על הוופל. שבמזל לא הטביעו אותו ברוטב שוקולד אלא רק בקצת מייפל והרבה קצפת וגלידה. בשבילי הספיקה רק כפית אחת ממנו. מתוק-מתוק.

היה לי טעים. הכל. לא שיר הלל. פשוט. טעים.

כמו שהמסעדה מתוארת באתר ‘שפים‘. הקונספט של ‘עד העצם’: ” מסעדת בשרים פשוטה ולא מתחכמת”. ככה בדיוק. ומה צריך יותר מזה?

מה חשבתם, שאני אסיים בלי קפה??   (מאורו, זה תמיד טוב)

חברה נעימה. יין טוב. אוכל טעים. פינה שקטה לשיחה ובילוי. חניה קרובה. בלי פקקים בדרך. מחיר מציאה. והזמנה לניקוי ראש ובילוי של ערב באמצע השבוע.

יצאנו משם עם חיוך
מחכות כבר להזמנה הבאה :-)

לפתח-תקוואים כמוני אני מודיעה שבמרחק של 17 דקות נסיעה מהבית יש חלופה לארוחת בשרים תל-אביבית. במקום לא צפוי, שקט, כולל חנייה חופשית (בערב) ושולחן שמאפשר שיחה אינטימית.
ואם תעשו את זה עוד השבוע, תוכלו לאכול ארוחה שלמה וטובה במחיר מצחיק.
ככה זה ב’שף תאכל’.
לתושבי לוד-שהם-מודיעין והסביבה, אני לא צריכה לספר, כי לרובכם ממילא אין אופציות מעניינות יותר ליד הבית. להזמנת מקום קליק כאן

סלונה
עד העצם
שף תאכל

ישפתי. אכלתי. ונהניתי. תודה רבה  :-)

עוד מהבלוג של מיכל שרגיל בן סירה

תצוגה מקדימה

אין לכם מושג מה זה להיות אשה בעלת עסק עצמאי!

אני משלמת לביטוח לאומי כל שנה סכום שמגיע לכ-10,000 ₪ בשנה. גם עבור כל אישה שכירה מקבל הביטוח הלאומי סכום דומה, אלא שמשכר העובדת יורד רק סכום של כ-250 ₪ לחודש (3,000 ש"ח לשנה), ואת היתרה משלם המעביד. אז או.קיי. שילמתי את הסכום המטורף...

תצוגה מקדימה

ההיסטוריה שלי - חת'כת היסטוריה

אמא שלי, בלהה,  בת לחנה ושמואל, ואחות לצביה. נולדה וגדלה כאמור, בחלם. וביום הזה, בו החלה הפלישה של גרמניה לפולין, סבא שמואל הבין בחוכמתו ורגישותו ששום דבר טוב לא ייצמח במקום הזה. והחליט לברוח. סבא הזמין עגלון עם עגלה...

תצוגה מקדימה

מה זה קרוספיט... בשבילי? משפחה!

בשנת 2014 המשפחה הקטנה שלי קיבלה מתנה ענקית!!  פוסט חדש שתופס שתי ציפורים במכה: כבר מזמן רציתי לכתוב על הקרוספיט וביחד עם יום המשפחה זה ממש עיתוי מושלם. איך הכל התחיל? יום...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה