הבלוג של עידית דרור

טבעני לי תבני לי

אז קופצת למים ומתחילה לספר על אוכל ... על איך לבשל רק בטבעוני . וגם מספרת על איך אפשר להלך ברחוב ולמצוא מלא אפשרויות עיצוב הבית . איך הפכתי דירה ריקה לבית בלוג שהוא קצת מאמא קצת באבא ולא מגלה מיהו מה

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מאפריל 2017

אז מה עושים האיטלקים שבוע שלם בלי פסטה….. “פסטה של פסח”

14/04/2017

 

 image

 

איטלקייה בלי פסטה, היא כמו אירית בלי בירה….. צרפתייה בלי בגט או הונגרייה בלי פפריקה. ופסח היה אתגר מיוחד, במשפחה שלנו אכלנו באיטלקית . תודות לנונה שלי , הסבתא האיטלקייה שלי אמו של אבי, לא אכלנו אפונה אלא פיזלי, ולא אכלנו קישואים אלא צ’וקינה וכו’ ,וכו’.  אז שבוע שלם של פסח בלי פסטה, בעיה גדולה.

אבל נונה, כמו נונה תמיד מצאה פתרונות, והפתרון שלה היה מקורי ומסורתי בו זמנית, וכמובן טעים טעים טעים. אז על  הרוטב כמובן לא מוותרים, רוטב עגבניות עשיר וסמיך, ומה עושים במקום פסטה? פשוט ביותר מחליפים אותה בקניידלך קטנים ונחמדים. פשוט לא?  אבל טעים, טעים, טעים

אצלנו מודה גם על הגבינה לא וויתרו, כי איך אפשר פסטה בלי פרמז’ן. ואיך זה הולך עם ארוחה בשרית תשאלו , ואם שמתן גבינה למה לא לאכול כבר פסטה?  אין לי תשובה מחוכמת , רק שככה זה היה אצלנו במשפחה מן ערבוב של מסורת וחילוניות . אפשר לוותר על הגבינה או על הבשר או ….. לטבען את הכל ולוותר על שניהם

חייבת להתוודות, במתכון פה התמקדתי ברוטב וויתרתי על הגבינה כי לא מצאתי עדיין חלופה ראויה.

 

אז פעם אחרונה לחג הזה הכללים שלי לטבען את מתכון

 

כל החומרים צריכים להיות נטולי מקור מהחי (לא אדכא את שמחת החג עם כל הסבל שכרוך בזה, לא היום לפחות)

על המראה להזכיר כמה שיותר את המנות המקוריות , במרקם, בצבע (כן,כן ידוע אנחנו אשכנזים אפורים) בצורה .

וכמובן שיהיה טעים, רצוי שיזכיר את הטעמים המקוריים אבל הרבה יותר חשוב שיהיו טעימים.

 image

קננידלך טבעוניים

המצרכים הדרושים:

1 כוס קמח מצה

1 כוס מים

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כוס שמן זית

3 כפות קמח תפוחי אדמה עם מעט מים רצוי שיהיה דליל

1 צרור פטרוזליה

מלח פלפל לפי הטעם

* רצוי לבשל את הקיינדלך בציר מרק ירקות  ולא במרק עצמו כי זה עלול להעכיר את המרק.

אופן ההכנה הפשוט:

מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים כדורים קטנים , מכניסים בעדינות לציר ירקות ומבשלים על חום נמוך מאוד עשרים דקות.

 image

רוטב עגבניות איטלקי

מרכיבים

2 כפות שמן זית

2 שיני שום

1 כוס רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות

2 עגבניות טריות חתוכות קטן קטן

4 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

2 עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים

רבע בצל מרוסק

כמה עלי בזיליקום

מלח ופלפל לפי הטעם 

 

דרך ההכנה

במחבת לחמם את שמן הזית ולטגן את הבצל והשום

להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולערבב עם המלח והפלפל

כאשר מתחיל לבעבע להוסיף את העגבניות  ולקראת סוף הבישול את הבזיליקום 

להביא את הכל לרתיחה ולפזר מעל לקניידלך

עוד מהבלוג של עידית דרור

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פיקניק עצמאות - טבעוני כמובן

      יום העצמאות בבית שלנו התחיל זמן רב לפני יום העצמאות. בדרך כלל עם אמי שיושבת ליד הטלפון ומזמינה את כל משפחה (למעט דודה שלי אבל זה כבר סיפור לבלוג אחר-דודה שלי אמא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

טבעני לי את ארוחת החג - חלק שני

   בתמונה - ארוחה מסורתית טבעונית במערכת הכלים של נונה שלי אם אני חוזרת בדמיוני אחורה בזמן אני רואה את הבית של הורי, את המפה הלבנה כחולה עם הפרחים שיוצאת מהארון בחגים, את...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה