הבלוג של Iaffa Gavish

כל מה שמעניין – תרבות, צרכנות, מבטים

כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.

עדכונים:

פוסטים: 657

החל מינואר 2014

28/11/2014

unnamed[1] (6)

מתכון מרשים, חגיגי וטעים מאד של חברתי פולט אשכנזי.

הצבעוניות והמתיקות של הסלק, יחד עם הירק, הבורגול והלימון יוצרים מנה מיוחדת במיוחד.

מצרכים

8 סלקים

1 בצל

5 שיני שום

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

צרור כוסברה

צרור נענע

3 יחידות בצל ירוק

2 לימונים

חצי כוס בורגול

5 יחידות של עלי סלרי

עלי סלק

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח

שמן זית

אופן ההכנה

  1. לשטוף את הסלקים ולקלוף את הקליפה.
  2. לבשל מעט את הסלקים במים עד להתרככות ולרוקן את תוכנם. להשאיר בצד את כיפות הסלק.
  3. לקצוץ את הבצל והשום ולטגן עד הזהבה קלה.
  4. להשרות את הבורגול במים חמים למשך חמש דקות ולסנן
  5. להוסיף לבורגול את הבצל והשום שטיגנו ולתבל במלח, פלפל, וכף שמן זית.
  6. לקצץ את צרורות הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, השמיר והסלרי ולהוסיף לתערובת הבורגול. לסחוט לימון ולהוסיף גם את המיץ לתערובת.
  7. לבשל יחד במשך כחמש דקות.
  8. לחלוט את עלי הסלק במים חמים ולרפד תחתית סיר בעלים החלוטים.
  9. למלא את הסלקים בתערובת שבישלנו ולהניח בתוך הסיר. לכסות את הסלקים בכיפות אותן שמרנו.

10. למלא מים עד חצי גובה הסיר ולתבל במלח, פלפל, פפריקה ומיץ מהלימון השני.

11. לבשל על אש גבוהה בסיר מכוסה עד לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד התרככות בערך חצי שעה.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של Iaffa Gavish

תצוגה מקדימה

"המסעדה"- בראשון לציון. אסתטיקה, איכות ותמחור הוגן.

בשבוע שעבר הוזמנתי ל"המסעדה"  מסעדתו החדשה של המסעדן אמיר בן שטרית שהיה אחד השותפים ברשת המסעדות "קינג ג'ורג'". אמיר יזם קונספט של מסעדה המגישה מגוון מנות רחב ואיכותי במחירים הוגנים ונוחים. ...

תצוגה מקדימה

נובנטה נובה- גלריה לעיצוב המחברת בין אמנות, קולינריה וסטיילינג

העיר התחתית בחיפה שהייתה עד לפני מספר שנים המקום הכי פחות אטרקטיבי בחיפה התגלתה מחדש והפוטנציאל הגלום בה מתחיל להתממש. מסעדות שף, גלריות וחנויות אופנה נפתחות בקצב מזורז...

"בילי שוורץ"- המחזמר הקומי של תיאטרון חיפה הוא השלאגר הבא

        בחרתי במחזמר" בילי שוורץ" כאירוע המשמעותי ביותר השנה כיוון שמדובר במחזמר מקורי ישראלי שהוכיח שניתן להפיק מחזמר ראוי לשמו בארץ. לא מיובא ולא מתורגם....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה