הבלוג של Iaffa Gavish

כל מה שמעניין – תרבות, צרכנות, מבטים

כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.

עדכונים:

פוסטים: 657

החל מינואר 2014

IMG_8975

מי מכם חבריי ביקר אי פעם בשומרון? נראה לי שמעטים בלבד. אז הנה הצעה- צאו לבקר בחבל הארץ היפהפה הזה והחשפו לנופו המרהיב, לאטרקציות התיירותיות שיש בו, למעיינות, ליקבים וגם לצימרים. כן, אני יודעת, חוששים מהמצב הביטחוני. חוששים להיפגע. אבל, לאחר שביקרתי כבר פעמיים באזור במספר אתרים נוכחתי שכדאי ואפשרי לטייל ולחוות. שימו בצד דעות פוליטיות שונות וצאו להכיר את השומרון.

השבוע, ביזמת משרד יחסי הציבור של טל מרום, יצאנו, קבוצת עיתונאים ובלוגרים להכיר את יקב טורא שברחלים ולמספר אתרים נוספים. זה היה סיור קצר שעורר בי רצון להגיע למקום לשהות ארוכה יותר על מנת שאוכל לבקר בשמורות הטבע, באתרים הארכאולוגיים ובאטרקציות הרבות.

השומרון מציע שפע של אפשרויות- החל ממרכזי טיול ואירוח, יערות, אתרים ארכיאולוגיים כמו- מבצר ארומה, גן לאומי הר גריזים, מזבח הר עיבל, סבסטיה ועוד. בתי קפה, מסעדות, בתי הארחה ויקבים. נראה לי שחול המועד פסח הוא זמן מצוין לבקר במקום.

הסיור שלנו התחיל ב”מרפסת של המדינה” בישוב פדואל. מדובר על נקודת תצפית ממנה ניתן להשקיף אל מרבית שטחה של מדינת ישראל- מאשקלון ואשדוד, דרך מודיעין, תל אביב וגוש דן, נתניה, השרון וחדרה. בימים יפים אפילו עד הכרמל וחיפה. לצערי הרב, הגענו למקום ביום אביך במיוחד ונאלצנו להסתפק בהסבריו של אבי המדריך שסיפר לנו על המקום ובנה שכן ניתן היה לראות. אבי סיפר לנו כי אריאל שרון נהג להביא לתצפית את אורחיו. במצפור החדש תמצאו משקפות נוף לשימוש חופשי ובמרחק הליכה נמצא מבצר דיר קלעה שממנו ניתן לחזור בשביל מעגלי מסומן.

IMG_8984

IMG_8981

IMG_8980

IMG_8976

המשכנו ל” יקב טורא”. בעלי היקב הם ארז וורד סעדון.

ורד וארז בן סעדון קרדיט      יחצ

ורד וארז בן סעדון קרדיט      יחצ

ארז הוא יינן היקב המייצר כיום כ-100.000 בקבוקי יין בשנה והדרישה ליין עולה בהתמדה. היקב הוקם בשנת 2003. בני הזוג נטעו בשנת 1997 כרמים בישוב ברכה והכרמים התגלו ככרמים מהאיכותיים בארץ. מקום גידולם הוא אופטימלי ליצירת יינות מאוזנים ובעלי טעם וארומה ייחודיים. ורד סעדון סיפרה לנו שבדרך כלל בעלי יקב קונים את הענבים לייצור היין. הם מבין היחידים שגם מגדלים גפנים וגם מייצרים את היין ולכן מצליחים ליצור יין איכותי במיוחד.

IMG_8998

IMG_8989

מה עושים עם החביות הישנות? הנה התשובה המוצלחת

IMG_5764

IMG_8990 IMG_8991 IMG_8992

בכרמים גדלים 14 זני הענבים הפופולריים: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו, שיראז, פטיט ורדו, פינו נואר, שרדונה, סוביניון בלאן, גוורצטרמינר וויוניה, מהם מייצרים ביקב 3 סדרות שניים-עשר סוגים של יין. סדרת הבסיס היא ‘מאונטן ויסטה’ ובה יש את רוב התוצרת של היקב, ובסך הכל שישה יינות: פינו נואר, בלנד אחד, שני לבנים שאחד מהם חצי יבש, רוזה ויין קינוח עדין. היין  שוכב תקופה ממושכת בחביות, עובר תהליך יישון במרתפי היקב וזוכה בפרסים רבים בארץ ובעולם, ביניהם מדליית כסף בתחרויות כמו: “דיקנטר”, “וינאליס”, “אשכול הזהב “.

כרמים יקב טורא

לורד בן סעדון סיפור חיים מרתק. ורד נולדה בהולנד לאם לא יהודייה. הוריה בחרו לעלות לארץ והאם התגיירה. ורד הייתה בת 3. סבתה של ורד מצד אביה שרדה את השואה וכתבה יומן אותו הביאו למשמרת עולם ביד ושם. ורד נישאה לארז, היא אם לחמישה ילדים ואשת חיל ממש. עולם היין הוא עדיין עולם גברי ונשים יינניות הן נדירות וורד מצליחה לנהל את היקב בהצלחה לא מבוטלת. אישה שהיא השראה.

IMG_8987

היקב פתוח לטעימות יין וניתן גם להזמין ארוחות. אנחנו אכלנו ארוחה חלבית מצוינת שכללה- לחמים מתוצרת עצמית, גבינות, סלטים, מטבלים, קיש בטטה, קיש עגבניות וקיש חצילים, דג סלמון וקינוחים. מחיר ארוחה כזו -165 ₪ לאדם. הארוחה נעשית בעבודת יד במשק צימרמן מאיתמר וכל הגבינות והירקות הם מהמשק והם אורגניים. הקינוחים אף הם עבודת יד “המאפים של שרית”.

28876450_1911475185560311_628743074_o IMG_8994 28876480_1911475548893608_1903997739_o 28928839_1911475418893621_1154294334_o

צילומי מנות האוכל- טלי שרון

מחירי טעימות וארוחות ביקב טורא:

ארוחת טעימות יין ( 3 יינות ושמן זית ) 25 ₪

ארוחה עם גבינות ,לחמים, ממרחים, סלטים וחציל יינות ושמן זית – 110 ₪

ארוחה כוללת קישים 130 ₪

ארוחה כוללת קישים ודגים 165 ₪

ארוחה בשרית מתחילה ב 150 ₪

 

בחול המועד פסח יתקיימו במרכז המבקרים של היקב פעילויות וטעימות ללא תשלום.

בתאריכים 1-6.4.2018. בין השעות 0.900-17.00 הקהל מוזמן להגיע וייהנה מ- טעימות יין ושמן, מפגש עם ורד בן סעדון שתספר את סיפור הקמת היקב, הכרת עולם היין – מהו תהליך ייצור והפקת יינות, אילו יינות מתאימים למאכלי בשר ו/או למנות חלביות?, מהם הזנים השונים של יינות אדומים ולבנים? תהליך הביקבוק והשעם ועוד. לילדים יוקרן סרט מתואם לילדים המסביר מהו תהליך ייצור היין ביקב.

יקב טורא מציע מגוון יינות. אנחנו טעמנו גוורצטרמינר – יין לבן חצי יבש, נחמד ביותר, קליל ונעים לשתיה, מתאים למנות פתיחה ומנות אחרונות (עלות- 79 ₪)

Gvurtz ND new

וקברנה סוביניון מסדרת הפרימיום- בציר 2015, 22 חודשי התיישנות בחבית. יין עשיר, כבד ומתאים לליווי מאכלי בשר וקדירה. (עלות 129 ₪).

CS ND

בנוסף ניתן לרכוש -יין רוזה מבציר 2016. יין קליל ופרחוני המתאים לארוחות קלות (עלות- 79 ₪)

Rose ND (2)new

יין בסגנון פורט- מבציר 2013, יישון בחבית 36 חודשים. יין קינוח מתוק המעולה למנות אחרונות (עלות- 139 ₪)

Portura ND

הרטלנד- בציר 2016 הרכב זנים: קברנה סוביניון, מרלו, פטיט ורדו. התיישנות בחבית- 12 חודשים. יין אדום יבש מאוזן ומתאים לארוחות קלות וכבדות (עלות 89 ₪)

Heartland ND new

את היינות אפשר לרכוש בחנויות המובחרות ובחנות האון ליין: https://shop.turawinery.com/

 

כשרות היין היא של OU, של הרב אונגר ושל הרב המקומי, בד”צ בית יוסף

לפרטים והזמנות : יקב טורא: 02-6508882   ורד 052-7966613

מייל: [email protected]om

 

לאחר ששבענו ירדנו אל “מעיין אייל” שיושק בחוה”מ פסח. המעיין המלאכותי והפסטורלי הוקם לזכרו של של אייל יפרח ז”ל (אחד משלושת הנערים שנחטפו כשעמדו בטרמפיאדה בצומת גוש עציון בדרך מהישיבה לביתם) . המעיין המלאכותי צופה אל עבר הרי השומרון הירוקים ובנוי בצורת אייל, וסביבו ציליה, מדשאה, פינות פוייקה ומנגל ושולחנות פיקניק לטובת המטיילים. הכניסה למעיין ללא תשלום.

IMG_8999

IMG_9014

IMG_9003

 פינת הפויקה עדיין בבנייה.

חג פסח שמח לכולם.

 


עוד מהבלוג של Iaffa Gavish

תצוגה מקדימה

"המסעדה"- בראשון לציון. אסתטיקה, איכות ותמחור הוגן.

בשבוע שעבר הוזמנתי ל"המסעדה"  מסעדתו החדשה של המסעדן אמיר בן שטרית שהיה אחד השותפים ברשת המסעדות "קינג ג'ורג'". אמיר יזם קונספט של מסעדה המגישה מגוון מנות רחב ואיכותי במחירים הוגנים ונוחים. ...

תצוגה מקדימה

נובנטה נובה- גלריה לעיצוב המחברת בין אמנות, קולינריה וסטיילינג

העיר התחתית בחיפה שהייתה עד לפני מספר שנים המקום הכי פחות אטרקטיבי בחיפה התגלתה מחדש והפוטנציאל הגלום בה מתחיל להתממש. מסעדות שף, גלריות וחנויות אופנה נפתחות בקצב מזורז...

"בילי שוורץ"- המחזמר הקומי של תיאטרון חיפה הוא השלאגר הבא

        בחרתי במחזמר" בילי שוורץ" כאירוע המשמעותי ביותר השנה כיוון שמדובר במחזמר מקורי ישראלי שהוכיח שניתן להפיק מחזמר ראוי לשמו בארץ. לא מיובא ולא מתורגם....

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה