הבלוג של הילה חן

פשוט בריא

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים... +עוד

אני הילה חן, בת 36 , נשואה למיכאל ואמא לאפרת ואלעד. לפני כעשר שנים שקלתי 52 ק"ג יותר וכתוצאה מפדיחה שקרתה לי עם הילדה בפארק, החלטתי שאני עם הסיפור של להיות שמנה סיימתי והתחלתי ללמוד לחיות בריא. כן כן זה לא קל כמו שכותבים את זה. זה לקח זמן רב (כמעט שנתיים), הרבה כוחות (נפשיים ופיסיים) ואכזבות לא מעטות (אין יותר מבאס מלעלות למשקל ולגלות שעליתם...) א-ב-ל, בסוף זה עבד ! היום אני מאמנת נשים כיצד ניתן לאכול טוב ולהרגיש טוב עם עצמן: לבשל בריא ומהיר, לעשות כושר, לעבוד על החוזקות שלהן ועל כישורי הסטיילינג שלהן. אני מאמינה בפרקטיקה: לא רק ללמד את ה"מה עושים" אלא גם להראות את ה"איך עושים" כי רק ככה דיבורים הופכים למעשים, ומעשים לתוצאות!

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מינואר 2015

המתוק של פסח הוא כבר מזמן לא עוגיות בוטנים מלאות בסוכר לבן ושומנים מוקשים כמו מרגרינה. היום תוכלו למצוא מגוון של עוגות מרנג, מוס ושוקולד בתוספת שקדים או אגוזים למינהם. היום הן גם מקושטות להפליא ואפילו אין רואים שזו עוגה של פסח.

היום בחרתי להביא כמה מן המתכונים שיצרתי לפסח כאשר אני מקפידה להשתמש במוצרים שהם לא סוכר לבן, לא מוצרים מעובדים ומתועשים וכמובן זריזים ובריאים

בפסח יש לשמור על כמה כללים פשוטים על מנת “להכשיר” עוגות לפסח:

1. את כמות הקמח במתכון ניתן להמיר בשילוב של שני סוגי קמחים או שלושה: קמח אורז, טפיוקה, עמילן תירס (קורנפלור), קמח תפו”א, קמח מצה דק (ניתן למצוא כיום גם

קמח מצה מלא או קמח כוסמין כשר), קמח שקדים או אגוזים טחון דק.

2. ניתן להשתמש בשוקולד 70% מוצקי קקאו + תערובת של אגוזים טחונים על מנת ליצור תחתית לעוגה או ליצור תחתית משבבי קוקוס וחלבון מוקצף.

3. ניתן להשתמש בעוגות הבראוניז כתחתית לעוגה, כשכבות לעוגה וכיו”ב.

4. בעוגת מוס ניתן להשתמש בקרם קוקוס במקום בשמנת מתוקה: גם כי הקוקוס פרווה וגם כי הוא מהצומח ולא מן החי. רק שחשוב להקפיד שפחית קרם הקוקוס תשהה

במקרר יום לפני השימוש כדי שתתמצק ואח”כ ניתן להקציפה כשמנת רגילה. (אני מוסיפה לכל פחית קרם קוקוס 4 כפות אינסטנט פודינג וניל כדי שיהיה קרם יציב מאוד)

אז קדימה…….לעבודה:

עוגת העילית לבוקר פסח (לתבנית עגולה מס’ 26):

3 חלבונים

3 כפות סוכר קוקוס (בחנויות טבע) או דבש

***להקציף יחד עד לקבלת קצף יציב.

לערבב פנימה 3 כוסות קוקוס טחון ו- 1/4 כוס קורנפלור. לשטח את התערובת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (יש לגזור אותו לצורת התבנית).

בקערה נפרדת לערבב:

1 ק”ג גבינה לבנה 5%

200 מ”ל יוגורט טבעי 1.5%

3 חלמונים

1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס קורנפלור

גרידת לימון מלימון אחד (לא חובה)

תמצית וניל.

לערבב הכל בעזרת מטרפה ולשפוך על תחתית הקוקוס. להכניס לתנור (לא טורבו) ל- 180 מעלות כ- 45 דקות. לאחר שזמן האפייה מסתיים יש להשאיר את העוגה בתנור עוד כ- 20 דקות ולאחר מכן להעביר אותה לקירור והתייצבות מלאה במקרר.

ניתן לקשט את העוגה בקרם קוקוס שהוקצף עם אינסטנט פודינג וניל (ראו הנחיות לעיל) ותותים, ערמונים בשוקולד, מחית קיווי, אוכמניות או כל מה שעולה על דעתכם.

עוגת בראוניז שכבות:

לבראוניז:

150 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

1/3 כוס שמן זית (מעודן) או קנולה

****מחממים את שניהם ביחד בסיר עד לאיחוד, מוריים מהאש ומוסיפים 1/4 כוס דבש ומערבבים.

בקערית קטנה מערבבים 3 ביצים עם כפית תמצית וניל וטורפים יחד ומוסיפים לתערובת, בכל פעם שליש מהכמות תוך ערבוב מתמיד (שלא תצא לנו חביתה).

בקערה קטנה 1/2 כוס קמח תופח לעוגה או 1/4 כוס קמח מצה דק עם כפית א. אפייה ו- 1/4 כוס קמח שקדים ומוסיפים לתערובת ומערבבים עד לאיחוד בלבד.

מכניסים לתבנית אפייה 30*23 ס”מ מכוסה בנייר אפייה על חום של 170 מעלות כ 25 דקות.

לאחר קירור הבראוניז חותכים אותו לשלושה חלקים שווים באורכם וממלאים בקרם קוקוס (לפי הוראות ההכנה לעיל) + כפית קקאו וביניהם תותים פרוסים.

יש לקרר היטב את העוגה על מנת שניתן יהיה לחתוך אותה בקלות.

***ניתן לבצע זאת גם בחתיכות קטנות מהבראוניז במקום עוגת שכבות.

רולדה במילוי קרם קוקוס ושוקולד:

מקציפים 3 חלמונים + ביצה שלמה ו- 1/4 כוס דבש במיקסר כחמש דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מעבירים לקערה גדולה.

מקציפים בקערת המיקסר (יש להקפיד שתהייה נקייה לגמרי ויבשה) 3 חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת ההחלבונים. מוסיפים כפית תמצית וניל ו- 1/2 כוס קורנפלור ומקפלים היטב עד לאיחוד.

מרפדים תבנית תנור עם שוליים גובים בנייר אפייה ומשטחים את התערובת. אופים ב 180 מעלות 10 דקות. מיד עם הוצאת העוגה יש לפרוש מעליה מגבת מטבח יבשה ולגלגל בעדינות לרולדה (על מנת שנשמור על צורה זו מבלי לקרוע את העוגה). לאחר שהעוגה מתקררת יש לפתוח אותה ולקלף בעדינות את נייר האפייה. למלא אותה בקרם קוקוס (ראו לעיל) ובחתיכות של תותים או בתותים טחונים עם מעט דבש.

להמיס כחמש קוביות שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו -ו3 קוביות שוקולד לבן (כל אחד מהשוקולדים בשקית נפרדת בתוך כוס עם מים רותחים) במשך דקה, לייבש את השקית, לגזור את קצה השקית וליצור דוגמא על העוגה בצורת שתי וערב.

קינוח מרשים במיוחד לערב החג:

מעט עבודה אבל מרשים ושווה:

200 גרם בוטנים לא קלויים גרוסים.

4 כפות סוכר קוקוס

1/8 כוס דבש.

ממיסים את הכל על מחבת עד שהסוכר נמס ונוצר מעט קרמל.

במקביל לוקחים חבילת שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו וממיסים אותו עם 1/2 כוס חלב קוקוס עד למרקם קרמי.

עכשיו ניתן ליצור כמה דברים:

1. מעין ממתק בתבנית סיליקון קטנה (כמו של הקרחונים) באופן הבא: מעט ממרח שקדים (שקדימון או שקדייה) שעליו מזליפים מעט סילאן טבעי ללא סוכר, עליו את הבוטנים

ומעליו את השוקולד ומקפיאים לשלוש שעות, מזכיר את חטיף ה”סניקרס”

2. הגרסה המתחכמת יותר:

לערבב את תערובת הבוטנים עם השוקולד, למלא את תחתיתה של תבנית מאפינס מסיליקון בשכבה דקה מהתערובת ולהקפיא לשעה,לאחר מכן להוציא, ליצור מעין סירות

או קעריות מהשוקולד ולמלא במוס שוקולד (תיכף מתכון) ותותים.

3. ניתן ליצור מעין עיגולים שטוחים מתערובת הבוטנים והשוקולד המאוחדת שלא יהיו יותר מידי גדולים ולהקפיא עד להתייצבות מלאה ולאחר מכן בין כל שני עיגולים להוסיף

כדור גלידה פרווה ולמעוך מעט והרי לכם קוקילידה כשרה לפסח.

מוס שוקולד:

1. חבילת שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, ממיסים בקערה מעל סיר מים רותחים (בן מארי).

2. שני חלבונים+ 3 כפות סוכר קוקוס או דבש – מקציפים במיקסר לקבלת קצף יציב.

3. פחית קרם קוקוס ששהתה יממה קודם במקרר + 4 כפות אינסטנט פודינג וניל – להקציף במיקסר עד לקבלת קצף יציב.

4. יש לקפל בעדינות לתוך השוקולד מעט מקרם הקוקוס, להוסיף 2 חלמונים ולקפל היטב.

5. מקפלים את קצף החלבונים+ קרם הקוקוס הנותר בעדינות לתוך תערובת השוקולד.

מוזגים לשק זילוף או לכוסות ומקררים מספר שעות.

 

לשאלות: ניתן להיכנס לדף הפייסבוק שלי : הילה חן (HILA CHEN) ואענה בשמחה,

חג פסח שמח וכשר.

 

עוד מהבלוג של הילה חן

תצוגה מקדימה

המהפך האישי שלי

המהפך שלי התחיל בשנת 2007, הייתי אישה צעירה, אמא לילדה בת 3 שבסך הכל רצתה לשחק עם אמה במגלשה. שיחקנו כך שהיא גולשת ואני קוראת לה מלמטה ואחר כך התחלפנו: אני אמורה לגלוש והיא לקרוא לי. למה "אמורה"? כי עם כל 120 הקילוגרמים שלי לא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

יומולדת בריא? או מה יחשבו עליי....

השבוע חגגתי יום הולדת לבני בן השש בגן. וכל יום הולדת עולה השאלה (ביני לבין עצמי כמובן....) האם לעשותו בריא או לא. מחד - בוודאי שכן, הילד אוכל אוכל בריא, אני יודעת שניתן לייצר מתוקים בריאים וליצור יום הולדת מדהים ...

תגובות

פורסם לפני 5 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה