"בכל אובדן שעברתי, יש 2 רגעים שלא יוצאים לי מהראש. הראשון הוא הרגע שבו שמעתי את הבשורה, לרוב מלווה בשקט נורא בחדר הבדיקה וזמן אינסופי עד שהבנתי בוודאות. והשניה היא הדרך לחדר ניתוח והשהיה בו עד ההרדמה. הכל מתערבב שם- פחד מההרדמה והפרוצדורה, תחושת אובדן, וחוסר אונים כללי. אם היה משהו אחד שהייתי יכולה לשנות, זה לאפשר לבן הזוג להיות איתי ברגעים האלה. אין סיבה שבסיטואציה כזו, בנוסף על הכל, אהיה לבד"
(שרה טנקמן, מנכ"לית קרן בריאה)
מי שחוותה אובדן הריון יודעת שאף אחד לא יכול באמת להבין, ונשים רבות נשארות עם תחושת בדידות לאחר מכן.
אובדן הריון מלווה בתחושות קשות רגשית, הורמונלית ופיזית, ועליהן עלולות להתווסף חוויות נוספות הקשורות לפרוצדורה הרפואית ולצוות הרפואי שלקח בהן חלק. פעמים רבות מתייחסים העולם הרפואי והקהילה לאובדן הריון בשוויון נפש, כפרוצדורה רפואית מהירה מן המניין, זהה לרבות אחרות המתרחשות באשפוז יום.
עם זאת, אנחנו יודעות עד כמה החוויה הזו מורכבת ועלולה להיות מצלקת: לילות ללא שינה, חוסר תפקוד, אבל על החלומות שנגדעו, תחושת ריקנות, דיכאון ואף פוסט-טראומה, במיוחד עבור אלו מאיתנו שאין להן מעגל תמיכה קרוב או שמצפים מהן לחזור לחיי היומיום ולעבודה, ולהמשיך לתפקד כאילו כלום לא קרה. כל אחת חווה את זה בדציבלים אחרים, וכל התחושות לגיטימיות.
בעקבות פניות רבות שקיבלנו, החלטנו לפעול על מנת לשפר את חוויית הטיפול שנשים עוברות בעת אובדן הריון באמצעות איתור כשלים נקודתיים, בני תיקון, ומודלים חיובים שיקודמו מול אנשי רפואה וקובעי המדיניות במשרד הבריאות, בבתי-החולים ובקופות-החולים.
וכאן את נכנסת לתמונה:
אם עברת אובדן הריון ב-3 השנים האחרונות, נודה לך אם תמצאי לנכון להשתתף ולסייע לנו לקדם תיקון.
נודה לכן אם תוכלו לעזור לנו ולשתף בקבוצות תמיכה של נשים שעברו אובדן הריון ובקבוצות וואטסאפ כדי שיגיע גם לנשים מחוץ לעולם הפייסבוק.
שאלות? אנא צרי קשר עם מיטל 054-3379233 meital@briah.org
***
נשים רבות הסכימו לייעץ לנו בפרויקט הזה (מטופלות, רופאות, פסיכולוגיות, חוקרות וכו) וחלקן אף סייעו לנו עם הכנת השאלון.
תודה מיוחדת לדפי הס רהב, עידית גבאי, יסכה וייסבנד, אלישבע ארליך היימן, מיה בודאי, ברכי כהן
תודה גדולה גם לנופית לוי איתן, עורכת תוכן