מתי מתחילים תסמיני ההיריון ולמה עלי לצפות?

בדיקת ההיריון החיובית היא תחילתו של מסע יפהפה, מרגש וגם – ובכן, לא תמיד נעימה. אם את תוהה מתי מתחילים להופיע תסמיני ההיריון הקלסיים של בחילות, הקאות ועייפות ואת רק מצפה לבואם – המשיכי לקרוא ותגלי מתי הם מתחילים, למה עלייך לצפות וגם כיצד להקל עליהם.

 

בדיקת ההיריון החיובית היא תחילתו של מסע יפהפה, מרגש וגם – ובכן, לא תמיד נעימה. אם את תוהה מתי מתחילים להופיע תסמיני ההיריון הקלסיים של בחילות, הקאות ועייפות ואת רק מצפה לבואם – המשיכי לקרוא ותגלי מתי הם מתחילים, למה עלייך לצפות וגם כיצד להקל עליהם.

לא בטוח שתחווי את כל תסמיני ההיריון

ראשית, נתחיל בהרגעה: כל אישה היא שונה ולא כל אחת חווה את הסימנים המלווים את תחילת ההיריון, ממש כפי שיש נשים שחוות אותן באופן מיידי. גם האופן שבו קיבלת את ההיריון הקודם לא תמיד מנבאת כיצד תרגישי בהיריון הקודם ואפילו לא התקופה שבה את נמצאת בהיריון – נכון שבראשית ההיריון הסיכוי לתסמינים שנפרט מיד עולה, אך חלקם יכולים להופיע גם בזמנים שונים במהלך ההיריון.

רגישות בחזה

העלייה החדה בהורמון אסטרוגן ופרוגסטרון עלולים לגרום לרגישות מוגברת בשדיים וגם לכאב בתחילת ההיריון. זהו אחד הסימפטומים המוקדמים ביותר להיריון, ולעיתים הוא מתחיל כשבוע-שבועיים לאחר ההתעברות, עוד לפני האיחור במחזור!

כדי להקל על הרגישות, נסי ללבוש חזייה נוחה ורפויה יחסית, שתתמוך בחזה אך לא תהיה לוחצת מדי.

כתמים והתכווצויות

דימום השתרשות הוא תסמין נוסף המתרחש בראשית ההיריון, והוא קורה כשהביצית המופרית מתאחדת עם רירית הרחם. הדימום נראה כמעין הכתמה בגווני ורוד או חום והוא עשוי להימשך עד יומיים. לעיתים הדימום מלווה בהתכווצויות של הרחם. הדימום מופיע בערך 6-12 ימים לאחר ההתעברות, ולכן נשים רבות טועות לחשוב שמדובר בסימנים המקדימים את המחזור החודשי.

עייפות

עלייה ברמת הורמון הפרוגסטרון, כמו גם המאמת העילאי של הגוף לתמוך בהיריון החדש, עלולים לגרום לעייפות קיצונית. גם תסמין זה עשוי להופיע ממש בתחילת ההיריון, גם שבוע לאחר ההתעברות. לעתים קרובות העייפות וחוסר האנרגיה יחלפו בשליש השני להיריון אך הם עשויים לחזור לקראת סוף ההיריון, כשתתקרבי ללידה.

אין הרבה דרכים "להילחם" בעייפות הזו, אך כן כדאי להיענות לה ולנוח כמה שיותר. בנוסף, הקפידי לחזק את עצמך עם תזונה נכונה ומאוזנת וליטול את הוויטמינים הרצויים שיסייעו למערכות הגוף לתפקד כראוי.

מצבי רוח משתנים

העייפות, ההתרגשות ושלל ההורמונים המשתוללים בגופך עלולים לגרום לשינויים קיצוניים במצב הרוח. הסימפטום הזה עשוי להתחיל בערך בשבוע החמישי להיריון. הרגשות הלא יציבים עשויים להמשיך עד לשליש השני, אז יש איזון הורמונלי וגם מתחילים להרגיש טוב יותר.

נפיחות בבטן

האם המכנסיים שלך מרגישים צמודים מהרגיל, אפילו שהבטן שלך עוד לא החלה לבצבץ? נפיחות בטנית לרוב מופיעה לאחר ההתעברות, ולעיתים קרובות נשים נוטות לבלבל בינה לבין תסמונת קדם ויסתית.

בחילות בוקר (וצוהריים וגם ערב)

הסימפטום שכולנו חיכינו לו! כ-85% מהנשים מתמודדות בתחילת ההיריון עם בחילות, הקאות וגם סלידה ממזון וריחות חזקים. גם בכך אתן יכולות להאשים את ההורמונים, אך החדשות הטובות הן שהבחילות לרוב יחלפו עם הגעתכן לשליש השני להיריון.

כדי להפחית את התחושה הרעה ולהרגיש טוב יותר, הקפידי לאכול ארוחות קטנות לאורך היום. כשהקיבה ריקה, הסיכוי לבחילות עולה. אם הבחילות ממש מונעות ממך לתפקד והן חמורות במיוחד, תוכלי לשקול ליטול תרופות ייעודיות לאחר שתתייעצי עם רופא או רופאת הנשים שלך, כמובן.

הטלת שתן תכופה

בסביבות השבועות 4-6 לאחר ההתעברות, חלק מהנשים מרגישות דחף חזק ותכוף לבקר בשירותים ולהטיל שתן. הסיבה לכך היא זרימת הדם המוגברת בגוף, הרחם הגדל וגם (הפתעה) הורמון ההיריון – hCG.  התסמין הזה חוזר לקראת סוף ההיריון, בשליש השלישי, כשהעובר לוחץ על הרחם ועל שלפוחית השתן.