הבלוג של הדס צימרמן

hadaszimmerman

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מיוני 2018

ספגטי קישוא (בלי ספגטי), מנת ירקות קייצית, צבעונית ומשמחת.

29/07/2019

זה לא חדש שאני מאד אוהבת לבשל, ובעיקר אוהבת תבשלים, כאלו שמחממים את הלב והנשמה.

אבל לפעמים בעומס השיגרה אני נדרשת לארוחה זריזה ומהירה, משביעה ומזינה שתסגור את הפינה של ארוחת צהריים ובמיוחד בימים חמים שבהם גם בני הבית מחפשים מאכלים קלילים.

שבוע שעבר, זכיתי להשתתף בסדנת בישול נפלאה עם האחת פאני רוטשטיין, הסדנה התקיימה בבית הספר לבישול “דן גורמה” בחסות של מרינה פטריות הגליל שחשפה בפנינו מגוון פטריות וירקות טריים ואיכותיים.

אחד המוצרים שזכיתי להכיר בסדנא הוא ספגטי ירקות, לא, לא ספגטי מבצק אלא ירקות טריים החתוכים כספגטי שניתן לעשות מהם מנות מופלאות ומגוונות, ארוחת פסטה ללא פסטה.

ספגטי קישוא מרינה

צילום: גלית סבג

הספגטים קיימים כספגטי סלק, ספגטי דלורית וספגטי קישוא, טעימים מבושלים, מוקפצים ואפילו טריים.

אז בשישי כשנתפסתי לא מוכנה עם ארוחת צהריים והחיילת שלי הגיעה תיקתקתי (ממש ככה) ארוחה קייצית, קלילה, צבעונית ומשמחת של ספגטי קישוא ברוטב שמן זית ושום עם זוקיני, פטריות ועגבניות.

מצרכים:

שמן זית

4 שיני שום פרוסות

1 פלפל צ’ילי

1 זוקיני

1 חבילת פטריות שמפיניון

1  חבילת ספגטי קישוא

כ- 15 עגבניות שרי חצויות

מלח גס

 גרידת לימון

עלי בזיליקום טריים

 עגבנות לחות מפוצצות בטעם שהכי פשוט להכין:

חוצים את העגבניות, מסדרים בתבנית עם נייר אפיה כשהצד החתוך כלפי מעלה, מפזרים מעל מלח גס ומכניסים לתנור ב- 160 מעלות לכעשרים דקות – חצי שעה (עד שהעגבניות מתחילות להיאפות אבל לא מתייבשות). מתקבלות סוכריות של עגבניות מפוצצות בטעם.

אגב, את העגבניות אפשר לשמור מספר ימים בכלי אטום עם שמן זית במקרר לשידרוג כל מנה שתרצו או סתם לנשנוש.

צילום פרטי

צילום פרטי

בזמן שהעגבניות בתנור מכינים את הפסטה:

מטגנים בשמן זית פרוסות שיני שום וטבעות פלפל צ’ילי, מוסיפים חצאי פרוסות זוקיני ופרוסות פטריות לטיגון קל, מוסיפים את ספגטי הקישוא (ככה ישר מהקופסא) ומקפיצים כ- 4-5 דקות.

מוסיפים גרידת לימון ומתבלים במלח  ופלפל ומורידים מאש.

 מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים את העגבניות הלחות ועלי בזיליקום טריים.

1

צילום פרטי

מי שאוהב יכול להוסיף זיתי קלמטה ופרמז’ן מגורר מעל.

מנה פצצה, בריאה, קייצית, צבעונית, טעימה ומשמחת.

 תהנו ובתאבון!

עוד מהבלוג של הדס צימרמן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מרק ירקות של חורף, עדשים ויין אדום

מרקים יש המון אבל בסוף שבוע כשפוקדת אותנו מערכת חורפית במיוחד, אני בוחרת במרק עשיר, מזין, מחמם וכזה שעושה בבית ריחות של יין חם שמעוררים זכרונות משווקי החג שבחו"ל. ירקות שורש, עדשים ויין אדום הם שילוב מנצח ליום...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

חולמת לעבוד בפיג'מה?

נכון שלהיות בעלת עסק עצמאי מיד מתקשר לכם עם עבודה מהבית? עבודה בפיג'מה או טרנינג, חופש מתי שבא, קמה מתי שבא לך, עובדת מתי שבא לך, יכולה לצאת מוקדם מבלי לתת הסברים. כל אלו הם רק כמה מהמיתוסים הרווחים על עצמאיות. נכון...

תגובות

פורסם לפני 5 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה