הבלוג של הדר אוקנין

HadarLing

עוסקת בקידום במדיה חברתית והפקת אירועי מובילי דעה לחברות, משרדי פרסום ויח"צ. מי שמעוניין בשת"פ, מוזמן לשלוח אי-מייל אל: [email protected] דף הפייסבוק שלי: http://www.facebook.com/Ok.Hadar האתר שלי: hadarok.com

עדכונים:

פוסטים: 49

החל מינואר 2011

מסעדת פורטרהאוס בתל-מונד מתמחה בבשרים. אבל הפעם לא הוזמנו לארוחה הרגילה שניתן להזמין מתפריט המסעדה. הפעם הוזמנו לטעום את התפריט הזמני והמיוחד – מנות בבירה בפורטרהאוס. מדובר בחמש מנות ראשונות ואחת אחרונה, שמה שמייחד אותן זה שכולן מבושלות או מתובלות בסוגים שונים של בירות. כל אחת ממנות התפריט המיוחד עולה 60 שקלים ומגיעה בליווי בקבוק בירה (כל מנה עם בירה שונה).

26/03/2011

מסעדת פורטרהאוס בתל-מונד מתמחה בבשרים.

אבל הפעם לא הוזמנו לארוחה הרגילה שניתן להזמין מתפריט המסעדה.

הפעם הוזמנו לטעום את התפריט הזמני והמיוחד – מנות בבירה בפורטרהאוס.

מדובר בחמש מנות ראשונות ואחת אחרונה, שמה שמייחד אותן זה שכולן מבושלות או מתובלות בסוגים שונים של בירות.

כל אחת ממנות התפריט המיוחד עולה 60 שקלים ומגיעה בליווי בקבוק בירה (כל מנה עם בירה שונה).

ואלו המנות:

1. פואה גרה דובדבנים, בליווי הבירה: לינדמנס קריק

מדובר במנה צרפתית קלאסית – כבד אווז מבושל בבירת דובדבנים, בסגנון בישול “טורשון” (בישול בתוך מגבת, כסגנון האיכרים הצרפתים), מוגש עם ריבת ג’ל של של בירת דובדבנים.

הבירה שמגיעה עם המנה: בירת דובדבנים בלגית מסורתית, שאחרי יישון של שנה בחביות אלון מוסיפים לה 25% דובדבנים מובחרים.

אני מתה על כבד אווז!!! אבל המנה הזאת מאוד אכזבה אותי, אולי כי ציפיתי למשהו אחר לגמרי….

הכבד עצמו הרגיש כמו גוש חמאה שומני מאוד והג’ל למעלה היה מריר ולא טעים לי כלל.

מהבירה, לעומת זאת מאוד נהניתי. זאת הייתה מבחינתי הבירה הטעימה של הערב.

''

''

2. מולים במרסדו, בליווי הבירה: מרדסו טריפל

פה מדובר במנה בלגית קלאסית – מולים טריים מטוגנים בחמאה, מבושלים בציר ירקות, מוגשים לצד מרסדו טריפל, אשר נשפכת על המנה לאחר ההגשה, בעודה חמה ומבעבעת.

הבירה שמגיעה עם המנה היא בירת מנזר חזקה מאוד, מיוצרת לפי המתכונים העתיקים של המנזר.

פה המקרה היה הפוך: המנה הייתה מעולה!!! איכשהו הבירה שנשפכה על המולים בעודם רותחים, הוסיפה המון לטעם המולים ונתנה להם טעם “מעושן” ומאוד מיוחד.

מהבירה עצמה, לצרכי שתיה, דווקא פחות נהניתי.

''

''

3. המבורגר סטאוט אמריקאי, בליווי הבירה: ברוקלין בלאק שוקולד סטאוט

מדובר במיני המבורגר מנתחים מובחרים, ברוטב הבירה, אשר נספג בלחמניית הפורטר.

הבירה שמוגשת עם המנה מאוד חזקה (10% אלכוהול), בירה כהה מאוד עם ארומה של קלייה ושוקולד ובעלת מרקם סמיך.

ההמבורגר היה מצוין, בהחלט מרגישים שהבשר טרי ומשובח ורוטב הבירה הפך את המנה למעניינת יותר.

הבירה עצמה הייתה טעימה לי בהתחלה, אבל לא מהסוג שאני יכולה לשתות בכמויות.

''

''

4. נקניקיה גרמנית בבירה וינאית, בליווי הבירה: ברוקלין לאגר

מדובר בנקניקיה מבשר טלה עסיסי אשר נעשית במקום, מתובלת בפיסטוק, דבש ופרחי בזיליקום. מוגשת עם חסה רומית ברוטב ברוקלין לאגר.

הבירה שמוגשת מזוהה מאוד עם העיר ניו-יורק, מיוצרת במבשלת ברוקלין.

הנקניקיה מדהימה!!! לצערי, היו בה כמה קטעים חריפים, ואני ממש לא חובבת חריף, אבל בקטעים הלא חריפים היא הייתה מדהימה.

הבירה הייתה נחמדה לשתיה.

''

5. ספיישל קאט פורטר, בליווי הבירה: לונדון פורטר

מנת ספיישל קאט פורטרהאוס מנתח בשר מובחר. לבשר המוגש על המחבת מוסיפים בירת לונדון, הנשאבת לנתחים.

המנה מוגשת בתוספת מיני תפו”א אפויים בשמנת ועירית קצוצה.

הבירה ממבשלת פולרס מלונדון, בולטת בטעמיה הקלויים עם רמזים לשוקולד מריר ואספרסו.

לטעמי זוהי המנה המוצלחת ביותר בתפריט. הבשר עסיסי, טרי וטעים ביותר.

הבירה קצת מרירה בשבילי

''

''

6. קרמבל אפל, בליווי: סיידר אולד רוזי

מנה אנגלית טיפוסית. מאפה תפוחים חמים, מכוסה בפירורי עוגיות חמאה וג’ינג’ר, נאפה במקום.

לצד המנה: סיידר חם בעל אחוז אלכוהול גבוה וניחוחות קינמון, ציפורן ופירות הדר מבושלים.

המנה הזאת ממש הפתיעה אותי לטובה.

בדר”כ אני לא אוהבת תפוחים מבושלים בקינוח שלי, אבל פה היה שילוב טעמים נהדר!

וגם הסיידר היה טעים ומחמם.

''

''

המלצה שלי?!? רוצו לפני שנגמר התפריט המיוחד, ותזמינו לפחות אחת מהמנות הבאות:

מולים במרסדו/המבורגר סטאוט/ נקניקיה גרמנית/ ספיישל קאט פורטר

בתיאבון!!!

עוד מהבלוג של הדר אוקנין

כמו צמח בר - ארוחת טעימות במסעדת אל-באבור

השף חוסאם עבאס, הבעלים של מסעדת אל-באבור, חבר שלי בפייסבוק. כבר הרבה זמן שאני רואה תמונות של מאכלים שהוא מעלה בפייסבוק ותגובות של אנשים לתכניו, והיה ברור לי - את האוכל שלו אני חייבת לטעום!! אז התמזל מזלי והוזמנתי לאירוע...

על אירוע הבלוגרים שערכתי ב"מיקוני"

לפני כחודש קיבלתי טלפון מאיציק המל, אחד הבעלים של מסעדת מסה וגוסטו ואיש עסקים מוערך. איציק סיפר לי שהוא ישב לאכול באיזה מקום באבן גבירול, שהאוכל בו פשוט, מעולה ולא יקר. אבל, הוא חשב, לא יזיק למקום קצת יח"צ. מכיוון שעשיתי...

תגובות

פורסם לפני 9 years

מעורב ירושלמי

יש לי רגשות מעורבים ביחס לירושלים. אם הייתם שואלים אותי לפני כמה שנים, הייתי אומרת לכם שאני מתה על ירושלים, שהיא כמו חו"ל בשבילי, שהיא לא מזכירה אף עיר אחרת בארץ - הן מבחינת המבנים, הנוף, המנטליות, האווירה. אפילו היה לי...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה