הבלוג של הדר אוקנין

HadarLing

עוסקת בקידום במדיה חברתית והפקת אירועי מובילי דעה לחברות, משרדי פרסום ויח"צ. מי שמעוניין בשת"פ, מוזמן לשלוח אי-מייל אל: [email protected] דף הפייסבוק שלי: http://www.facebook.com/Ok.Hadar האתר שלי: hadarok.com

עדכונים:

פוסטים: 49

החל מינואר 2011

טאפס: “הטאפס הינן מנות קטנות, אופייניות לספרד, שנאכלות לפנות ערב. מנות טאפס יכללו בדרך כלל ירקות כמו זיתים, מגוון סוגי נקניקים, פיסת גבינה, דגים כבושים או פירות ים. במטבח הבאסקי מנת הטפאס מהודקת לפרוסת לחם זעירה בעזרת קיסם שיניים ומכונה “פינצ’ו”. מתאבני הטפאס לספרדים הם כמו האנטיפסטי לאיטלקים, המזאטים ליוונים, הכריכים הפתוחים של הסקנדינבים.” מתוך ויקיפדיה

13/04/2011

טאפס:

“הטאפס הינן מנות קטנות, אופייניות לספרד, שנאכלות לפנות ערב.

מנות טאפס יכללו בדרך כלל ירקות כמו זיתים, מגוון סוגי נקניקים, פיסת גבינה, דגים כבושים או פירות ים. במטבח הבאסקי מנת הטפאס מהודקת לפרוסת לחם זעירה בעזרת קיסם שיניים ומכונה “פינצ’ו”.

מתאבני הטפאס לספרדים הם כמו האנטיפסטי לאיטלקים, המזאטים ליוונים, הכריכים הפתוחים של הסקנדינבים.”

מתוך ויקיפדיה

בשבוע שעבר הוזמנתי לסדנת טאפסים במלון דן אכדיה בהרצליה שהועברה ע”י שף המלון – אריק פורת.

מה למלון ולטאפסים?!?

מסתבר שטרנד הטאפסים חלחל גם ברשת מלונות דן, וגם הם החלו להגיש מנות קטנות וסגנוניות כחלק מארוחת הערב במלון.

נפגשנו במרפסת המלון בשעות הערב המוקדמות.

זמן מדהים לשתות קאווה לנשנש מיני-מנות ולצפות בשקיעה.

''

(פופקורן אריסה בקונוסים)

''

(פלפלון ממולא בשר כבש)

''

(כבד אווז ברוטב מתקתק – נהדר!)

''

(שקיעה מדהימה במרפסת המלון)

אחרי חצי שעה של נשנושים וקשקושים, נכנסנו חזרה למלון ונגשנו למלאכה.

חיכו לנו שם עמדות להכנת טאפסים מאובזרות בכל מה שצריך:

עמדה להכנת פריקסה:

''

''

תאמינו או לא, הכנתי לעצמי פריקסה ויצא מדהים!!!

עמדה להכנת קרפצ’יו בקר:

''

ועמדה להכנת קרפעלך (מסתבר שזה טאפס להיט!):

''

''

גם כאן “ליכלכתי את הידיים” וקצרתי את פירותי שלי.

ומי שטרח בסדנה…יאכל אחרי הסדנה.

מגוון מנות החלו למלא את השולחן.

חלקן עונות להגדרה של “טאפס” וחלקן לא.

אבל מה זה משנה?!? העיקר שהן טעימות!!

''

(כבד קצוץ + ביצה על טוסטונים. מנה נחמדה מאוד)

''

(פלפלים קלויים ועגבניות יבשות)

''

(קרפצ’יו סלמון + נתחי אבוקדו. שני מרכיבים שאני מאוד אוהבת)

''

(נתחי בקר קצבים. מנה מאוד טוב!)

''

(פרגיות משופדות על קני סוכר. אהבתי את צורת ההגשה :))

ולקינוח קיבלנו:

''

(פלטת פירות טריים)

''

(טורט בתותים עם סורבה שקדים. קינוח מאוד מוצלח)

''

(מקרונים וגביעי שוקולד במחית פירות יער. את המקרונים מאוד אהבתי, את הגביעים פחות)

שאלתי את השף אריק פורת אם אכן הם מגישים את המנות האלו בארוחות הערב במלון ותשובתו הייתה:

בהחלט, לא כולן באותו הערב, אבל כל ערב חלק מהמנות ובוורסיות משתנות.

אותי הם שיכנעו לגבי ארוחת ערב במלון, אבל מה לגבי לינה?! ;)

''

(תודה ליואל על התמונה ועל הכינוי החדש – ילדת המקרונים :))

עוד מהבלוג של הדר אוקנין

כמו צמח בר - ארוחת טעימות במסעדת אל-באבור

השף חוסאם עבאס, הבעלים של מסעדת אל-באבור, חבר שלי בפייסבוק. כבר הרבה זמן שאני רואה תמונות של מאכלים שהוא מעלה בפייסבוק ותגובות של אנשים לתכניו, והיה ברור לי - את האוכל שלו אני חייבת לטעום!! אז התמזל מזלי והוזמנתי לאירוע...

על אירוע הבלוגרים שערכתי ב"מיקוני"

לפני כחודש קיבלתי טלפון מאיציק המל, אחד הבעלים של מסעדת מסה וגוסטו ואיש עסקים מוערך. איציק סיפר לי שהוא ישב לאכול באיזה מקום באבן גבירול, שהאוכל בו פשוט, מעולה ולא יקר. אבל, הוא חשב, לא יזיק למקום קצת יח"צ. מכיוון שעשיתי...

תגובות

פורסם לפני 9 years

מעורב ירושלמי

יש לי רגשות מעורבים ביחס לירושלים. אם הייתם שואלים אותי לפני כמה שנים, הייתי אומרת לכם שאני מתה על ירושלים, שהיא כמו חו"ל בשבילי, שהיא לא מזכירה אף עיר אחרת בארץ - הן מבחינת המבנים, הנוף, המנטליות, האווירה. אפילו היה לי...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה