הבלוג של גבירה

Fashion changes but style endures

מעצבת אופנה ישראלית בעלת המותג "גבירה" מייסדת קהילת "מועדון ארוחת הבוקר,תעבירו את זה הלאה", מפיקת אירועים "ללכת לאיבוד בדרום תל אביב" פעילה חברתית וקהילתית, נשיאת ארגון "מעגל נשים ישראל".לשעבר,... +עוד

מעצבת אופנה ישראלית בעלת המותג "גבירה" מייסדת קהילת "מועדון ארוחת הבוקר,תעבירו את זה הלאה", מפיקת אירועים "ללכת לאיבוד בדרום תל אביב" פעילה חברתית וקהילתית, נשיאת ארגון "מעגל נשים ישראל".לשעבר, ממייסדות ארגון "טנג'נט" כותבת ויצירתית על כל מה שנתפס בעין מרגיש בלב וטעים לחיך.

עדכונים:

פוסטים: 91

החל מפברואר 2016

בתיה חברתי היא דמות קולינרית מוכרת בעיר ויודעת להעריך ועל אף שהתחייבנו לא למתוק, נראה לכם…הפרוסות חוסלו, נעלמו אחרי הכל מחר צמים.

28/09/2017

מסורת, ריחות וטעמים של בית, מלווים אותנו לאורך חיינו, את דודה מרים הייתי פוגשת בילדותי בצאת כיפור, אז היינו מגיעים כולנו לדירת השיכון הקטנה והמטופחת עם הגינה של סבתא מלכה, ממול היה הפלאפל המיתולוגי של בת ים, היינו מתפנקים במנת פלאפל ונכנסים לסבתא לסלון הקטן בגדול אבל רחב מספיק להכיל 7 ילדים עם כל הנכדים שהגיעו במיוחד לשבור את הצום עם הספסיאליט’ה של סבתא, הרוזטה, המעמול והפישפשתין.

דודה מרים הייתה אישה יפה, תימניה אסלית כזאת, ארוכה, דקיקה עם אצבעות עדויות וידיים מטופחות, הידיים האלה המציאו מתכונים בישלו ואפו כמעט כמו קונדיטוריה מקומית בגבעתיים.

לאחרונה כתבתי על התפריט החדש של  “ביסטרו טאטי” http://tatti.co.il ונוכחתי לגלות כמה מחברותיי הן לקוחות של בית במקום, כולן ידעו לשבח ולספר ולהזכיר את עוגת מימי המיתולוגית אשר נמכרת רק לקראת כיפור, פעם בשנה ויש ביקוש והזמנות מראש.

הרכישות והחנות

 

יצרתי קשר עם ענת וביקשתי לשמוע יותר, לראות ולטעום, יצאתי נשכרת גם עם מתכון .

עשינו עסקת ברטר, אמא שלי, דודה שושנה שלה, תכין לה פישפשתין ומתכון ואני קיבלתי את הזכות לשתף באהבה את המתכון לעוגה המנצחת של דודה מרים.

“לפני מספר שנים כשפתחתי את המאפייה בגבעתיים הגיעה אימי והכינה את העוגה המיתולוגית לשבירת הצום העוגה הפכה מיד למותג מקומי לקראת כיפור ויש לנו לקוחות קבועים שמזמינים אותה מראש, אמא תמיד אפתה והמציאה מתכונים, כאן היא הצליחה להגשים חלק מהחלום”.

העוגה מושלמת אבל ממש מושלמת לשבור את הצום היא אמנם עוגת לימון אבל אינה חמצמצה מיד ולא מתוקה מידי, היא רכה ורטובה כזאת שממש מגיע לנו להתענג עליה לצד כוס התה הראשונה ששוברת את הצום, אצלי זה משתלב נפלא גם עם ריבת האפרסקים המושלמת שנמכרת בעונה בכמות נדיבה.

מימי קייק

בהיותי אישה עובדת גם בערב כיפור הצטיידתי מראש בכל המומלצים של ענת לשבור את הצום, עוגיות פנפורטה, ביסקוטי, עוגת דבש, עוגת גזר ומימי קייק אם תספיקו לרכוש ואם לא אז לפחות תכינו.

המלצת ענת

הבחירה של ענת נובעת מהצורך לשבור את הצום במשהו מתוק אולם לא מתוק מידי, מה שנקרא לא להרוג את הגוף במכת סוכר, מה שמקרא משהו קטן לשבור איתו את הצום.

בתיה חברתי היא דמות קולינרית מוכרת בעיר ויודעת להעריך ועל אף שהתחייבנו לא למתוק, נראה לכם…הפרוסות חוסלו, נעלמו אחרי הכל מחר צמים.

בתיה

המתכון:

 

מתכון מימי קייק

שעות הפתיחה בחגים לנשים עסוקות כמוני,

 

IMG_4690

 

עוד מהבלוג של גבירה

תצוגה מקדימה

היא אמיתית היא...

זה קרה לפני כחמש שנים, כשחברתי אילנה שושן הזמינה אותי ואת בנותיי לצפות בסרט Misrepresentation. לסרט הגעתי עם יובי שהיתה אז בשנת בת המצווה שלה, שנה של התבגרות מילדה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ימי הירח המלא

אני ילדת ירח מלא… מה זה אומר? לא ממש יודעת, אולם לאורך חיי כבר קרה שהרגשתי את השפעתו עלי, לטוב ולרע… היום, יום ירח מלא הגעתי לסטודיו ולאחר שלוש שנים מתסכלות שבהם חיינו באתר בניה נגלה אלי מדרחוב חדש, אני כבר מדמיינת את...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה