הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה מנצלת את הילדים להכין עוגיות הכי פשוטות, יעני עוגיות סבתא, ממצרכים מה שיותר בריאים כמובן.

23/09/2013

כמו עם ישראל אנחנו, כאשר יענו אותנו כן נרבה ונפרוץ, או ליתר דיוק, ככל שתרבנה החופשות של הילדים ככה נאבד יותר תאים במוח שגם ככה התאדה מחום יולי-אוגוסט והשאריות של השפיות שלנו צולחות ברגעים אלו את עונת החגים.

האמת, שאב הבית בנה יופי של סוכה על הגג עם הילדים, אבל אחרי שבועיים אינטנסיב לא נותרו לי כוחות לארח… אז אם מישהי/ו מקוראי נאמנה רוצים להכין לנו ארוחה ולהתארח בסוכתנו – תפדלו. תבואו בשקיעה.

אז מה היה לנו? לקוות שיזמינו אותנו להתארח באיזו סוכה, ואז לא יהיה לנו נעים לבוא בידיים ריקות, ומיד נעמיד את הטף להכין עוגיות.

כמה פשוטות ככה טעימות, עם ניחוח קינמוני כזה שעושה נעים בבטן עוד לפני שטועמים.

עוגיות לבביות

מכיוון שאין לנו זמן לחכות שעה במקרר עם בצק פריך כי הילדים רוצים הכל עכשיו! מהר! נווווו אמממאאאא כזה, אז נתחכמה לה ונכין בצק שיתנהג מספיק יפה בשביל לחתוך אותו בכל מיני צורות, ויהיה ישר מוכן לעבודה.

יללא, רוצים מתכון.

מכינים:

2 ביצים (אורגניות, אלא מה)

1/2 כוס סוכר (קנים דק)

1/3 כוס שמן

2 כוסות קמח כוסמין מלא (בשביל הע”ת)

2 כפיות אבקת אפיה טבעית

כפית תמצית וניל

כפית שטוחה קינמון

עובדים במרץ

לעבודה:

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים את הרטובים ולשים לבצק אחיד, מוסיפים קמח עד שלא נדבק לידיים.

מקמחים משטח עבודה נקי, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ וקורצים (איזה מילה מתוקה!) עוגיות ע”י כוס עגולה או – הכי כיף – צורות יפות.

מסדרים את העוגיות יפה-יפה עם קצת רווחים על תבנית משומנת או על נייר אפיה.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני – 180 מ’ – לבערך רבע שעה, עד שהעוגיות טיפה מזהיבות. ואני אומרת טיפה, כי הבצק כהה על שום הקמח, אז צריך לשים לב שלא ישרף.

מצננים וזוללים. הכי יפה להביא בתוך קופסאת פח מעוטרת.

ואל תשכחו לספר איך יצא !

חג שמייח ובתאבון!

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה