חם בחוץ ארטיק בפנים

חזרתי מסדנת בישול חלבי לשבועות, התלהבתי במיוחד משלגון יוגורט ופרי, ולאחר תרגול נשימות גם הצלחתי לתת לילדות להכין לבד (טוב, כמעט לגמרי לבד). בריא, טעים ונעים.

בשלב זה כבר ננטשתי לפני שיגיעו הניקיונות, דיווחי טעימות בהמשך :)

פעם בישלתי המון, ומעולה.
עד היום בתחילת כל עונה הבנות שלי קופצות בתחנוני ״נו אמא, תירשמי למאסטר שף״ , אבל האמת שכבר די הרבה זמן שאני בייאוש מהעניין, כי מה הטעם להשקיע בניחוח מעודן, עיצוב המנה, מקוריות וטוויסט של חדשנות קולינרית כשמסביב זה לא אוכל ירקות, ההן לא רוצות משמין, ואחת סרבנית עוף ובכל מקרה כל מה שמונח על השולחן, בכל כמות שהיא, נשאב כלא היה בתוך 6 דקות?!

מדי פעם אני עוד מפנקת את עצמי ביום מטבח שמסתיים בתוצאה גאווה לעיניים ותאווה לחיך, אבל חוץ מלהאכיל אותן יש עוד בעיה קטנה – הן רוצות לבשל לי במטבח. דאם איט!הן אוהבות את זה, כמו שאני אהבתי כשהייתי ילדה.

מי שמכיר אותי יודע שאני ראשונת הלוחמות לשוויון וקידום מעמד האישה, בדיוק בגלל זה לא ברור לי איך אני נכשלת בשחרור האחיזה, כאילו היה המטבח לבדו הממלכה וסמל המעמד בכבודו ובעצמו.

בעצם יושבים לי שניים על הכתפיים – מצד אחד אבא שלי לוחש את המנטרה ״לא מספיק לעשות ילדים, צריך גם לגדל אותם״ ומצד שני אמא שלי נחרדת ״ תצאי לי מהמטבח! הרגע שטפתי״ ועד כמה שאני רוצה לשתף אותן באהבה לבישול, ואני ממש משתדלת, שאלוהים יעזור לי כמה שזה לא בא בקלות!

בקיצור, חם בטירוף ולצאת החוצה זו לא אופציה וקינוח הרי יצטרכו לאכול,
והשבוע חזרתי מסדנת בישול חלבי לקראת שבועות שברור ש ״לא פייר! למה תמיד רק את הולכת?!״ (סליחה? אולי כי אני האמא פה בבית?….)

אז נשמתי עמוק והזמנתי אותן להכין שלגוני יוגורט ופרי –
בכמות של 1/1 פירות ויוגורט, מנה גדושה ויטמינים, סידן וחלבון ומסתבר שגם מקור לא רע לויטמין B12 לסרבנית הבשר שלי, מי חשב?!
מתאים לכולם, לא משמין, לא ירקות ולא עוף ונשבעת שזה גם טעים וגם בריא, ולעזאזל עם כל מה שיתלכלך, ננקה אחר כך.

מתכון של ״תיק אוכל״ עם שיפורים שלנו מהבית:

לנשום עמוק... היא רק מקריאה מתכון ושמה חומרים במעבד המזון...
לנשום עמוק… היא רק מקריאה מתכון ושמה חומרים במעבד המזון…

2 גביעי יוגורט 3%
בננה קפואה (תורמת למרקם כיפי בהקפאה)
כוס קוביות פרי לטעמכם עדיף קפוא (אנחנו בחרנו תות ואגס)
3 כפות סילאן טבעי
 כף שטוחה אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס שמנת מתוקה

לטחון הכל במעבד מזון

לערבב, לסתום אוזניים, לטעום
לערבב, לסתום אוזניים, לטעום

למזוג לכוסיות פלסטיק קטנטנות. (בשלב הזה כולן ברחו לפני שיגיעו הנקיונות)
להעביר למקפיא לכשעה וחצי

לייצב מקלות ארטיק בכוסיות ולהחזיר למקפיא עד להקפאה מלאה

בשלב זה כבר ננטשתי לפני שיגיעו הניקיונות, דיווחי טעימות בהמשך :)
בשלב זה כבר ננטשתי לפני שיגיעו הניקיונות, דיווחי טעימות בהמשך 🙂