איך אפשר לסרב לאפשרות לבחור במערכת חינוך טובה יותר, או לאופציה לבחור את מסגרת החינוך של ילדינו בין אפשרויות שונות? כאם לילדים שלמדו בחינוך הדמוקרטי, אני תומכת ביצירת אלטרנטיבות ואפשרויות בחירה. זה יכול לקרות עם שיטת השוברים, כך מבטיחים לנו. יצאתי לבדוק וצמצמתי ממצאים ל-5 נקודות. הנושא מורכב ולבטח כדאי לדון בו ברצינות.

גם מהנתונים האמריקאים אי אפשר להראות הצלחה. אפשר לנמק זאת ביישום החלקי של שיטת השוברים או על ידי העובדה שניסו את השיטה במקרים רבים באזורים נכשלים.
שרת החינוך הנוכחית, בטסי דהווס, תומכת בשיטה. בזמן השימוע שלה בסנט, תשובתה לגבי רמת הפיקוח שהיא תומכת בה הייתה מגומגמת, דבר שגרם גם לסנטורים רפובלקאים להסס אם לתמוך במינוי.
היישום האמריקאי של שיטת השוברים הוא לכיוון בו השוברים יכולים לשמש גם בבתי ספר פרטיים (בניגוד לישומים אפשריים במדינות אחרות הדורשים מבתי הספר המשתתפים להיות ללא כוונות רווח או ללא תוספת תשלום). הקו האמריקאי תואם את תורתו של הכלכלן מילטון פרידמן, הגורו של השיטה (וזוכה פרס נובל), הוא טען שהתחרות חייבת להיות מלאה. לעומתו טוענים אחרים, שהשימוש בתלושים בבתי ספר פרטיים מאפשרת להעביר תקציבים לבתי ספר אלה ותורמת להגברת פערים.