TYO# – (קיצור של TOKYO) #לאונג' בר יפני שנפתח לאחרונה בבניין לשימור אתרים, מהמיוחדים בישראל, הממוקם ברחוב מונטיפיורי 7, תל-אביב (ממש ממול מגדל שלום), הינו מקום בין מסעדה לבר ומקבל השראה משני העולמות, תוך שהוא מציע חווית בילוי ייחודית עם קולינריה גבוהה, שהדגש המרכזי בו הוא לא רק האוכל, אלא האווירה הייחודית במקום.
על העיצוב של המקום אחראי ירון טל, אשר בחר להעניק למקום מראה בהשראה ניו יורקית. אין במקום אלמנטים יפנים, אלא צבעים בהירים משולבים עם זהב וכסף, המעניקים למקום מראה יוקרתי, משחק בגבהים, בצבעים ובאורות.
הקונספט ב-TYO כולל 2 סבבים: סבב ראשון החל משעה 19:00, וסבב שני החל משעה 21:30 ולאחר מכן המקום הופך למקום בילוי לילי , לא רק לצעירים , לבליינים ולאוהבי האוכל היפני המעולה שבמקום..
מי שעומד מאחורי TYO הם חיים לוזון ויקי כביר, שי דוידוף, עדי וכלר מקבוצת חיי הלילה המובילה בתל אביב, האחראית על מקומות כמו "קולנוע זמיר" "וואליום" ו"הפאטיו" ורועי לאון ובני רוזן בעלי רשת המסעדות "דרבי בר", שותף נוסף הוא מי שעומד בקדמת הבמה הקולינרית – השף היפני היחידי בישראל #יאמה אוימאודה הידוע בכינוי #יאמה- סאן, אשר נחשב לאחד מהמאסטר סושי המובילים בעולם ועבד בין היתר במקדש הסושי #מורי מוטו בניו יורק.
התפריט, כולל מגוון מנות מ#המטבח היפני החדש מגוון רחב של #סושי, #מנות ראשונות, #מנות עיקריות, #קינוחים מעולים ו#קוקטיילים מכל העולם.
בתפריט הסושי ניתן למצוא ספיידר TYO- סרטן בטמפורה, בצל ירוק, אספרגוס, מלפפון, אבוקדו, טוביקו ומיונז יפני, סלמון מוצרלה- צ'ילי אדום, בצל סגול, סלמון ומוצרלה, ספייסי מיונז, טריאקי ושבבי בטטה.
בין המנות הראשונות: נאגי מאקי- אספרגוס ובצל ירוק עטופים בקובה ביף וטריאקי חם, טונה פואגרה- נתחי כבד אווז צלויים על נגירי של טונה, טוביקו שחור ונענע. טטאקי לוקוס- יוזו ,שמן שומשום חם וצ'ילי אדום. בין המנות העיקריות : בלק קוד: בלק קוד במיסו, אורז שומשום, בקושי קטצו ופטריות שיטאקה. פילה בקר עם כבד אווז פירה טריו, מירין וויניגרט שחור מתקתק. יאמה סאן מכין את כל הרטבים המוגשים בעצמו, כולל רקיחת סויה מיוחדת והחמצת הג'ינג'ר.
התחלתי את הערב עם קוקטייל הבית שהיה מצויין, בדיוק כמו שאני אוהבת.
בהמשך הערב טעמתי מנות שף מצויינות, איכותיות עם חומרי גלם טריים. כל המנות הוגשו בקפדנות ובחיתוכים מדוייקים – כמו שרק יפנים יודעים לעשות…
מיקס חסות עלים – סלט ירוק – חסה פריכה, אגוזי מלך חריפים, שמן כמהין ווינגרט עשיר של גזר וג'ינג'ר (37 ש"ח)
סלט אצות ים – אצות ים חריפות, פטריות שיטאקה, רצועות גזר אבוקדו ומלפפונים פריכים עם וינגרט מיסו (48 ש"ח) – זאת הפעם הראשונה שטעמתי אצות ים מבושלות ורכות – המנה הייתה מצויינת
טונה פואגרה – נתחי כבד אווז צלויים על ניגירי של טונה, טוביקו שחור ונענע (62 ש"ח) – שילוב מנצח של כבד אווז שעשוי מצויין על ניגירי טונה
סלט שסימי טונה – טונה, אצות ים, שבבי בצל לבנים ושמן זית מתובל (58 ש"ח) – הטונה צרובה בדיוק במידה – המנה מעולה
נסו מיסו (39 ש"ח) לבבות דקל, פולי סויה וגרעיני תירס פריכים + אקי אגי (28 ש"ח) חציל גריל ומיסו אדום עם צ'יפס של ירקות שורש – 2 המנות שבתפריט הוגשו כמנת אחת בצלחת – ירקות בטמפורה, מנה של קפדנות יפנית בשילוב טעמים מעניין
קומבינציית סושי – (249 ש"ח) אני קראת לזה "פלטת כל טוב" – מגוון גדול של רולים וניגירי בהרכבה אישית של השף יאמה סאן – כל אחד והסושי שלו – חווייה קולינרית של טעמים ייחודים עם חומרי גלם משובחים
בלק קוד – בלק קוד במיסו, אורז שומשום ומיקס פיטריות (138 ש"ח) – המנה לא רק יפה ומרשימה אלה גם מאוד טעימה – מומלץ
לוקוס סאקומוסי – טופו, שעועית שחורה וספייסי סאקה (125 ש"ח) – המנה הייתה חריפה מדי לטעמי
פילה בקר – עם כבד אווז, פירה טריו, מירין ווינגרט שחור מתקתק (136 ש"ח) – זה השילוב המנצח של בקר עם כבד אווז – המנה מצויינת
ובגזרת הקינוחים – השף קונדיטורית עידית לנדסמן עבדה בעברה במסעדת "מסה", הציעה מבחר קינוחים מצויינים ומושקעים, שילוב של טעמים בין המזרח התיכון למזרח הרחוק.
מוס שוקולד משובח – במיוחד לאוהבי השוקולד
מאלבי שערות קדאיף, רוטב פירות יער, תאנים ופיסטוק קצוץ – מנה מעולה שמאוד אהבתי
קרם ברולה – מאצ'ה ברולה בטעם תה ירוק
מוצ'י – חטיף יפני – מבצק אורז דביק ממולא עם שוקולד גנאש, תה ירוק וממרח שעועית מתוק
מיס- מיסו- מוס בתפוז ברוטב אנגלז קוקוס, פילטים של תפוז, אקלייר, פטל וקרנץ שוקולד לבן – אי אפשר לוותר על הקינו המעולה והמרשים הזה.
אז מי זה יאמה סאן, ומי עומד מאחורי המנות הטעימות והאיכותיות שטעמתי במסעדה?
סושי מאסטר ממסעדת Morimoto בניו יורק- המקדש של הסושי מחוץ לגבולות יפן, נחשב לאחד הסושי מאסטרים החשובים בעולם שהאכיל מדינאים, שגרירים, כוכבי קולנוע וספורטאים בנלאומיים.
יאמה נולד למשפחה בדרום יפן במקום שנקראת קגושימה על הר נישא. כל בוקר היה מגיע לבית הספר עם אוכל שונה מכל שאר הילדים דבר שחיזק בו את האהבה לאוכל אחר ומיוחד. יאמה נגן גיטרה מחונן והכניסה לתחום הקולינארי התחילה כשעבד במסעדה בטוקיו כעוזר טבח על מנת לממן את האהבה לגיטרות. בגיל 17 טס לטוקיו לבד ,התגורר בדירה קטנה ועבד במסעדות יושינויה, מיהמוטו וקוטרודושי בשביל להצליח במוזיקה.
צילום יח"צ
בגיל 21 הוא כבר השתקע בניו יורק ומאז הספיק לפתוח מסעדות בסנט פטרבורג ורשת מסעדות בלונדון. לאחר קריירה ארוכה במסעדות הידועות נאניווה, קבוקי, קאטני ובשיא הקריירה שלו הגיע למסעדת מורימוטו, (אותה מנהל מורימוטו האיירון שף היפני הראשון) שקיבלה את הציון 24 המכובד והמקסימלי במדריך זאגאט, ונחשבת לאחת היפניות הטובות בארה"ב.
כתובת המסעדה:
TYO רחוב מונטיפיורי 7, תל-אביב (מול מגדל שלום)
שעות פעילות: בימים א' – ש' החל משעה 19:00 עד אחרות הסועדים.
שימו לב שהמסעדה פועלת ב-2 סבבים
טלפון להזמנות : 03-9300333
חנייה: ממש מעבר לכביש מול המסעדה יש חנייה מסודרת בתשלום. בשעות הערב ניתן גם להחנות ברחובות מסביב.
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא