אבי fit מאמן כושר אישי המתמחה באימון אישי אחד על אחד ובאימון קבוצות קטנות באמצעות שיטות אימון ייחודיות
התחלתי את דרכי הספורטיבית במגוון תחומים ספורט, שם קיבלתי ההבנה והאמונה בחשיבות כוח הרצון, המוטיבציה וההתמדה.
כיום אני מאמן כושר אישי בעל ניסיון רב עם למעלה מעשרות סיפורי הצלחה של לקוחות מרוצים.
שיטת אימון מיוחדת
שיטת האימון איתה אני עובד הינה שיטה אמריקאית הנקראת TOTAL BODY WORKOUT המשלבת אלמנטים של קורדינציה, יציבה, כוח מתפרץ, סיבולת לב ריאה, זריזות וגמישות המובילים לחיזוק ופיתוח שרירי הליבה ולחיטוב הגוף. אימון הכושר נעשה באמצעות אביזרים ניידים מהמתקדמים בעולם מתצורת ארה”ב כגון: גומיות, כדורי יציבה, משטחים לא יציבים ועוד..
האימונים מבוססים על היכרות אישית מלאה של המתעמל תוך הגדרת יעדים ברורים. על בסיס זה נבנית ללקוח תוכנית אימון לתקופת זמן מוגדרת אשר תענה על צרכי הלקוח ותעזור לו להשיג את יעדיו.
הכשרה והסבה על ידי הגופים הבאים:
- קורס מדריכי כושר במכון וינגייט
- התמחות כמאמן כושר אישי באוניברסיטת תל אביב
- קורס תזונת ספורט ותוספי תזונה מטעם סולגר
- קורס אימון פונקציונאלי בקליפורניה , ארה”ב
10 הטעויות הכי נפוצות באימון כושר
חשוב ובריא לשמור על שגרת פעילות גופנית, אך הטעויות הנפוצות ביותר שעושים בדרך עלולות לגרום נזק או להפחית משמעותית את יעילות האימון. איך תמנעו מאותן טעויות ומהי הדרך הנכונה?
1. מתחילים להתאמן בלי להיבדק
הדרך הנכונה: בדיקות רפואיות ספורטיביות ספציפיות, הנעשות בקליניקות ייעודיות. רק איש מקצוע יכול לבנות עבורכם תוכנית אימונים מקצועית שתתאים למצב בריאותכם. ניתן להסתפק בבדיקות לחץ דם ודופק (במנוחה ובמאמץ) בחדר הכושר ובמקביל לבקש אישור מרופא המשפחה, שבמקרה הצורך יפנה למומחה.2. מאמצים תוכנית אימון ספונטנית
רבים מאיתנו מתחילים להתאמן על בסיס ספונטני וללא הנחייה מקצועית, אבל בדיוק כמו שלוקחים את האוטו לטיפול במוסך וחייבים לעבור טסט במכון רישוי – כך גם במקרה של גופנו. לאנשים אין מספיק ידע וניסיון, והם לא יודעים איך להביא את הגוף מנקודה א' לנקודה ב' בדרך המיטבית. תוצרי הלוואי הם פגיעות ופציעות, לפעמים בלתי הפיכות.
הדרך הנכונה: לצאת מהתבנית המוכרת של 'אני יודע הכל'. חשוב לקבל הנחיות מתאימות, לפחות בהתחלה. אם מחליטים למצוא הנחיות באינטרנט, יש לבדוק היטב מי הכותב, מהו ניסיונו בתחום, מהם ההכשרה והתואר שלו.
3. מתאמנים בלי סרגל מאמצים
יום בהיר אחד אנו מחליטים לשנות את אורח החיים ולהתחיל להתאמן. מדובר, כמובן, בשינוי מבורך ורצוי, אך עם זאת, אנו שוכחים שהגוף עדיין אינו רגיל למאמץ גדול ולכן גם אינו מיומן ביכולתו להתאושש. הדבר עלול לגרום לפציעות בזמן אימון או לאחריו.
הדרך הנכונה: לפעול בהדרגה. אל תנסו להגיע לקצה גבול היכולות, אלא התקדמו באופן הדרגתי, כך שהגוף יוכל לבצע את השינויים הפיזיולוגיים ולהתאים עצמו למאמצים אלו.
4. אוכלים מעט ומתאמנים המון
אנשים רבים לא מקפידים להתאים בין אורח החיים שלהם לבין האימון הגופני. הם מגיעים לאימון בלי שישנו מספיק שעות בלילה, לפעמים הם מגיעים חולים, חלקם לא מקפיד על תזונה מתאימה. רבים מהם רוצים מאוד לרזות ומחליטים גם להתאמן ולשרוף קלוריות וגם לא לאכול. זה מוביל להרס תאי חלבון והשרירים.
הדרך הנכונה: אני ממליץ להתייעץ עם רופא ספורט, מאמן בכיר או תזונאי, שיסייע לבנות תוכנית שתביא בחשבון את כל הפרמטרים: הבריאות הכללית, התזונה ואיכות השינה.
5. עושים פעילות גופנית בשעות הערב
אורח החיים המטורף, שחלקנו מנהלים, מאלץ אותנו להתאמן בשעות הערב והלילה. בזמן אימון הגוף מפריש הורמונים כמו אנדורפינים. בשעות הלילה הורמונים אלה עלולים להפריע לגוף, שמנסה להתחיל בתהליך של רגיעה, התאוששות והתחדשות.
הדרך הנכונה: לא נכון ולא בריא להתאמן בלילה. מתוך כבוד לגוף, צריך לאפשר לו את הרגיעה וההתאוששות, כי יש להן משמעות.
6. מתאמנים באופן אקראי ולא מסודר
בגלל עומס משתנה בלו"ז, אנשים נוטים לדחוס אימונים באופן לא מאוזן. בשבוע מסוים, למשל, הם יתאמנו חמש פעמים ואילו בשבוע לחוץ יותר – פעם אחת בלבד. זה מתבטא בדרך כלל בטרנד הריצה. יש כאלה שירוצו חמישה ק"מ שלוש פעמים בשבוע, ובסוף השבוע – מאחר שיש להם זמן – הם מחליטים פתאום לרוץ 15 ק"מ ברצף. זה לא עובד, העומס על הגוף גדל ביותר ממאה אחוז וכתוצאה מכך עלולה להיגרם פגיעה בשלד.
הדרך הנכונה: חייבים לאמץ סדר נכון ועולה של אימונים. אם טסתם לחו"ל, הייתם בחופשה או חליתם ולא הצלחתם להתאמן, יש לחזור לסדירות ולנקודת הפתיחה שבה התחלתם, וממנה להמשיך להתאמן בצורה הדרגתית, כולל מנוחה נכונה בין האימונים. הגוף אוהב סדר ומחזוריות והוא לא יכול להשתפר בצורה רנדומלית. 7. מתמקדים בסוג אחד בלבד של אימון
אנשים רבים, בשל חוסר ידע או העדפה/סלידה מפעילות מסוימת, נוטים להתמקד במערך אימון אחד – אימון סיבולת (אופניים, ריצה או שחייה, שאורכים 35 דקות ונמדדים ברמת הדופק) או אימוני כוח (פילאטיס, עיצוב, חדר כושר, TRX, משקולות). אך יש חשיבות רבה לשילוב בין שני סוגי האימון הללו, אשר תומכים זה בזה.
יש אנשים שרצים כל החיים אבל מסת השריר שלהם אפסית, והם לא מבינים שככל שמתבגרים, העלאת מסת השריר חשובה לשמירת תהליך מטבולי מואץ.
הדרך הנכונה: מרכיבי הכושר הגופני העיקריים הם כוח, סיבולת ומהירות, ולהם מתווספים שיווי משקל, קואורדינציה, התמצאות במרחב, גמישות וכו'. תוכנית האימון האופטימלית תהיה מגוונת ותתייחס לכל המרכיבים הנ"ל, ותשלב בין אימונים אירוביים – שהם הבסיס – לבין אימוני כוח, גמישות ומהירות.
8. עובדים רק על פלג הגוף העליון
מדובר בטעות שאופיינית בעיקר למתאמנים בחדרי כושר. אלה נוטים בדרך כלל לעבוד על פלג הגוף העליון יותר מאשר התחתון, ו/או לעבוד יותר על פלג הגוף הקדמי מאשר על האחורי. הסיבה העיקרית לכך היא אסתטית, כי התרגילים המוכרים יותר עובדים על הבטן והכתפיים, ופחות על הגב והרגליים. "אנשים חושבים שאם הם צועדים או רצים הם מחזקים את הרגליים ופטורים מעבודה על פלג הגוף התחתון. הם טועים כמובן. אימון לא מאוזן גורם נזק למרכז הכובד ולחגורת האגן. אם אנחנו מפתחים רק חלקים מסוימים בגוף, תופיע הפרעה בפעולות השרירים סביב האגן, והדרך לכאבי גב תהיה קצרה.
הדרך הנכונה: לקבל תוכנית אימונים ראשונית מאיש מקצוע ולהקדיש פרקי זמן זהים לאימון כל קבוצות השרירים.
9. מזניחים את תרגילי הגמישות
מתאמנים רבים מקדישים עשר דקות בלבד לתרגילי גמישות בסוף אימון של שעה, ואין בזה די כדי לשפר טווחי תנועה. אם לא מקדישים למרכיב הגמישות זמן הולם, השרירים מתקצרים, וכתוצאה מכך מופיעה מגבלה תפקודית ובהמשך עלולות להופיע פגיעות אורתופדיות, בעיקר בכתפיים, בצוואר וגם סביב שרירי הירך.
הדרך הנכונה: לא חייבים לעשות תרגילי גמישות לכל הגוף, אפשר להתייעץ עם איש מקצוע שיאתר שניים־שלושה מוקדי גמישות מוגבלים בגוף, ולהקדיש להם פרק זמן משמעותי של מתיחות בתוכנית האימון. הכי טוב – לעשות מדי פעם אימון גמישות נפרד.
10. לא מחליפים נעלי ספורט בזמן
מניסיוני, החלפת נעליים בתדירות נמוכה מדי תורמת להופעת פציעות ספורט, בעיקר בענף הריצה – פציעות גידים, שברי מאמץ, פתולוגיות של ירך או גב תחתון או דורבן.
הדרך הנכונה: "להחליף נעליים כל 600-400 ק"מ (או אחת לארבעה חודשים עד חצי שנה) עוד לפני שמופיעים סימני בליה על הסוליה.