The game changers

בחורה עם מחשב נייד

ראשית, הבהרה, אני לא צמחונית.
הגישה שלי היא, שעלינו לאכול מגוון של מזונות.
בצורתם הטבעית או הכי קרוב לתצורה שבה הם קיימים בטבע.
הסרט כידוע מעודד לטבעונות, והוא מבסס זאת על הסברים פיזיולוגיים פשוטים.
בני האדם אינם טורפים!!
מערכת העיכול שלנו ארוכה יותר מאשר לאוכלי בשר, מה שמאפשר לבני אדם לעכל צמחים וסיבים הדורשים זמן עיבוד ארוך יותר.
יש לנו ראייה תלת כרומטית לעומת אוכלי בשר שהם בעלי ראייה דו כרומטית.
אנחנו יכולים לראות יותר צבעים, מה שמאפשר לנו לזהות פירות טריים ובשלים לאכילה.
המוח שלנו זקוק לכמות עצומה של אנרגיה כדי לבצע את תפקידיו. ובשר כידוע, אינו מקור טוב במיוחד לגלוקוז.
לאוכלי בשר יש שיניים יחודיות והן מעוצבות כמו להבי מספריים, הם פשוט קורעים את הבשר ובולעים אותו.
שיניים של בני אנוש, לעומת זאת, מרובעות ובעלי כתר נמוך שמיועדות לריסוק וטחינה של רקמות צמחים קשות.
אבל מה עם ה B12???
הרי ידוע שזהו ויטמין חיוני שניתן להשיג רק ממזונות מהחי???
לפני החקלאות התעשייתית, חיות ובני אדם יכלו להשיג B12 משתיית מים מנהרות ונחלים או משאריות אדמה על מזון מן הצומח.
כיום חומרי ההדברה האנטיביטיקה והכלור הורגים את החיידקים שמייצרים את הוויטמין הזה.
מאחר והתנאים במשקים תעשייתיים רחוקים מלהיות טבעיים, החיידקים הללו גם לא בהכרח מצויים ברפתות ובלולים.
ברוב המקרים מקבלים בעלי החיים בעצמם תוסף של הוויטמין (או של קובלט, היסוד שממנו החיידקים מייצרים את הוויטמין).
כולנו מבינים את חשיבותו של החלבון.
צריכה מספקת של חלבון חיונית לתהליכי בנייה, שימור וגדילה אופטימליים של הגוף, ובעיקר השרירים.
אבל השאלה היא באיזו חבילה הוא מגיע אלינו?
במוצרים מהחי נקבל חלבון ארוז יחד עם מולקולות דלקתיות.
בחלבון מבוסס צמחים, נקבל חלבון שארוז יחד עם נוגדי חימצון, פיטוכימיקליים, מינרלים, וויטמינים שמפחיתים דלקות.
אז, אולי לא באמת צריך כלכך הרבה חלבון מהחי?
לכו לראות את הסרט, מקסימום, ראיתם את שוורצנגר בגרסא הצמחונית.

78471998_10157755646814911_1958429671645249536_n
70589439_10157755646914911_8421295926642999296_n