מכירים את זה שאתם מטיילים בעיר בעולם וכל פינה בה נראית לכם קסומה ואתם לא מפסיקים לצלם אותה? ככה אני מסתובבת בערים בעולם. מאוהבת ומוקסמת. אני כל כך אוהבת נוף אורבני, כך שמבחינתי החופשה האולטימטיבית היא בניו יורק ולא בחופי תאילנד (אגב, לא הייתי מתנגדת לטוס גם לשם).
יש אנשים שרואים בעיר גדולה מקום מלחיץ, גדול מדי, עם יותר מדי אנשים, פקקים ורעש. אני רואה בעיר מקום קסום, עם המון פינות נסתרות ומקומות יפים, שמאחוריהם סיפורים מעניינים. ובעיקר אני רואה בעיר כמקום התפאורה לצילומים שלי.

אני מתהלכת בתל אביב בדיוק כמו שאני מסתובבת בערים בעולם. מאוהבת ונפעמת לגלות בכל פעם פינה חדשה. אולי זה בגלל שאני צלמת שרואה בכל מקום לוקיישן פוטנציאלי ואולי זה בגלל שאני תל אביבית מאז ומתמיד. כילדה, יכולתי לשמוע שעות את הסיפורים של אבי שגדל בעיר ואת הסיפורים של סבתי שחיה בעיר בערך מימי ראשית המדינה. הסיפורים על העיר נשמעו לי תמיד כמו סצנות מסרטים וההיסטוריה של העיר תמיד ריתקה אותי.
אז מה אני כל כך אוהבת בעיר? אני אוהבת את האנרגיה שיש בעיר, את המפגש בין ישן לחדש, את הבניינים היפים, את הקירות הצבעוניים, הדלתות המיוחדות, השדרות היפות ואת התנועה ברחוב. אני אוהבת לצלם בה, כי גם כשאני באה מוכנה ליום צילום, אחרי שיצאתי לפני כן לסיור לוקיישן, היא תמיד מצליחה להפתיע אותי ולגרום לי להיות יצירתית יותר. בין אם זה כי אופנוע חסם קיר שתכננתי לצלם על הרקע שלו, או כי חלפנו במקרה ליד קטנוע צבעוני ויפה שחנה במקום ושיכול ממש להתאים לבגד שאנחנו מצלמות או מהרבה סיבות אחרות.
אני ממליצה לכם בחום לטייל בעיר מגוריכם (או בזו הקרובה למקום מגוריכם) בעיניים של תיירים מחו"ל. בטוחה שתבחינו במקומות ובדברים שעד עכשיו לא שמתם לב. ואם אתם מגיעים לתל אביב, אלה המקומות האהובים עלי כלוקיישנים, ואני ממליצה לכם לטייל בהם ולהצטלם שם (כל התמונות שבפוסט צולמו במקומות המומלצים):
נווה צדק: לא סתם זהו אחד המקומות היותר נדושים כלוקיישן. יש שם בתים מעניינים, קירות בכל מיני צבעים, כניסות מעניינות לבתים ובעיקר אווירה מאוד אירופאית (התמונה למעלה לקוחה מהפקה בהשראת פרידה קאלו שצילמתי בנווה צדק).
שוק הפשפשים: בשוק הפשפשים יש את הקסם הייחודי לו. פינות קטנות בין החנויות, מבנים עתיקים, המדרחוב שבו נמצאות המסעדות, חנויות עתיקות שיכולות לשמש כרקע מאוד מעניין לתמונה ועוד.

שדרות רוטשילד (והרחובות מסביב): המפגש בין השדרה, לבניינים החדשים והגבוהים ובין בניינים ישנים שעברו שיפוץ (וחלקם הפכו למלונות בוטיק יפיפיים) הופכים את האזור הזה ללוקיישן מגוון שאפשר לצלם בו בכמה רקעים שונים.

המושבה האמריקאית-גרמנית: זה הזמן להודות שגיליתי את הלוקיישן הזה לא מזמן, וכתל אביבית כל כך הרבה שנים בעיקר חשתי בושה שלא היכרתי אותו קודם. אבל אז גיליתי שהרבה לא מכירים וזו הזדמנות טובה לחשוף אותו. מדובר באזור מאוד קטן בתפר שבין תל אביב (רחוב אילת) ליפו שבו התגוררה אוכלוסייה נוצרית קטנה במאה ה-19 ולאחרונה התחדשו בו מספר מבנים. בפעם הראשונה שביקרתי שם נעזרתי במידע שבאתר עיריית תל אביב. ממליצה בחום לטייל ולהצטלם שם.

פארק הירקון: אולי תחשבו שמוזר לתייג את הפארק כמקום אורבני אבל בעיניי הוא לחלוטין ספג את האווירה של העיר. חוץ מזה אני מכורה לפארק הירקון. גדלתי ממש מולו, שרצתי בשבט הצופים שעל גדותיו, אני מבלה שם הרבה עם המשפחה וכיום בעיקר רצה בו. יש בפארק המון פינות נהדרות לצילום.

נמל תל אביב: ים מצד אחד, מבנים יפים מצד שני ובאמצע נמצאים שוק, ארגז חול וקרוסלה כמו של פעם. אינספור אפשרויות לצילומים.

רחוב דיזינגוף: קודם כל, זהו רחוב עם המון חנויות נפלאות לבקר בהן. אבל כלוקיישן לצילום אני ממליצה להתמקד בקטע שבין כיכר דיזינגוף (שלאחרונה שופצה) ולדיזינגוף סנטר. פינות יפות והרבה אנרגיה באוויר.

אזור מדרחוב נחלת בנימין-שוק הכרמל: אזור קטן עם המון אפשרויות. חוץ מהמדרחוב עצמו אפשר למצוא שם קירות עם גרפיטי יפה, בניינים שעברו שימור ואת השוק עצמו.

מתחם שרונה: השילוב בין הבניינים היפיפיים במתחם, לבניינים הגבוהים שברקע ולפינות הדשא המטופחות הופכות את המתחם לפוטוגני במיוחד.

עכשיו תורכם להמליץ לי. אשמח לקבל המלצות ללוקיישים יפים לצלם בהם ויותר מאשמח לצאת מהבועה ולהכיר מקומות מחוץ לתל אביב. מוזמנים לכתוב לי הצעות בתגובות.