Shimon Barbi עשרה דברים על קרמבו

החורף כבר כאן. קר בחוץ. הגשם מטפטף והזכרונות עולים. במאמר זה, אנמי שמעכון ברבי Shimon Barbi אשתף אתכם בשני דברים שמבחינתי מסמלים את החורף. הראשון אלו הם הערמונים. והדבר השני – הקרמבו.

קרמבו

ריכזתי כאן 10 דברים על קרמו – תיהנו!

1. הקרמבו נולד לפני כ-200 שנה בדנמרק.

2. את העלייה לישראל ביצע לפני כ-40 שנה, ביוזמת מספר קונדיטורים.

3. שמו הוא צירוף המלים קרם ובו.

4. בשנת 1966 החלה חברת ויטמן לשווק קרמבו בישראל, והיא גם זו שהעניקה לו את שמו. 13 שנה מאוחר יותר נרכשה ויטמן על-ידי שטראוס, שהצליחה לכבוש מאז נתח של 54% משוק הקרמבו.

5. לא כל השנה אפשר ליהנות מקרמבו: העונה בה הוא משווק מתחילה רשמית באוקטובר ונמשכת רק עד פברואר.

6. למרות עונת הצריכה הקצרה, הישראלים מתנפלים על כל קרמבו שהם יכולים למצוא: מדי חורף נמכרים בישראל כ-50 מיליון קרמבואים.

7. ישראלי ממוצע זולל כ-9 קרמבואים בעונה.

8. הטעם הנפוץ ביותר של קרמבו בישראל הוא וניל, ואחריו מוקה, שייצורו החל בשנת 1967.

9. משקלו של הקרמבו הוא כ-25 גרם, והוא טומן בחובו כ-115 קלוריות.

10. מסקר שערכה שטראוס עולה, כי 69% מהישראלים מעדיפים להתחיל לאכול את הקרמבו מלמעלה, ורק 10% מתחילים לאכול מהביסקוויט. לשאר, כנראה, לא אכפת.