Round Tables – האירוע הגסטרונומי החם של השנה

IMG_0914

Round table by  אמריקן אקספרס

אתמול היה יום טוב.

הוא התחיל בעובדה שמצאתי חנייה בכחול-לבן ממש מול הכניסה למלון דן, המשיך לארוחת בוקר נהדרת שארגן המלון במסגרת ה-round tables  של אמריקן אקספרס ונגמר בחוויה אישית שבסופה סימנתי v גדול על תיק חשוב.

בין לבין התיישבנו בחדר הכנסים בקומה התחתונה של מלון דן לקבל פרטים על המיזם הקולינרי המרתק של השנה : ה-round tables  בשיתוף אמריקן אקספרס.

גילוי נאות : פעם בזמני הרחוק היה לי אמריקן אקספרס, אבל הרבה מאוד עסקים ובתי בילוי לא כיבדו את הכרטיס היוקרתי הזה , בשלב מסויים פשוט נפטרתי ממנו.

במסגרת מאמצים בלתי נלאים של הקבוצה לקידום השימוש בכרטיס, מתקיים שיתוף פעולה במיזם קולינרי ייחודי בישראל:

13 מסעדות מהמדוברות בעולם : מדרום אמריקה, דרך אסיה ועד אירופה כולל המטבח הנורדי היצירתי – מגיעות לישראל.

אז אם אין לך אפשרות להגיע אליהם :אל דאגה כולם מגיעים בנובמבר לישראל.

רכבת אווירית של 45 שפים, סו שפים, מנהלי פלור ומסעדים מגיעים מ-5 מסעדות המדורגות ברשימת 50 המסעדות הטובות ביותר בעולם. 4 מהן נושאות בגאווה כוכבי מישלן וחלקם באים ממטבחים מסקרנים בעולם : 3 שפים וירטואוזים מהמטבח הדני, 4 שפים מהמטבח הדרום האמריקאי. בקיצור : שואו קולינרי ענקי, חד פעמי ומפגש תרבותי מרתק.

הפסטיבל הזה , שמאחוריו עומדים אושיות מעולם הקולינריה הישראלי (יאיר בקייר, יזם ושותף במסעדות חשובות, נירית וייס ומאיה קרבט וכמובן אמריקן אקספרס) מתקיים השנה בעקבות הצלחה ענקית של פסטיבל דומה שהחל מסורת בשנה שעברה.

מה שמאחד בין כל המטבחים שיתארחו השנה בישראל הוא פילוסופיה בעלת הקשר תרבותי ושורשי עמוק למקום בו הן פועלות, חיבור , כבוד ואחריות לחומרי הגלם הגדלים בסביבות מיקומם הגיאוגרפי וכולן – זכו לתהילת עולם.

הפסטיבל הזה מדגיש את הכפר הגלובלי שבו אנו חיים . כך למשל השף האוסטרלי דיויד תומפסון זכה בפרס על תרומתו למטבח התאילנדי (הוא יבשל במסעדת ״הבית התאילנדי״) או השפית הדנית קמילה סיידלר שהוכתרה כמלכת המטבח הבוליביאני ! (תבשל במסעדת ה״קופי בר״) או השף קרלוס פונטה יליד ונצואלה שמבשל ופועל בקופנהגן (יבשל במסעדת ״פופינה״) .

השנה שודרגה חווית הארוחה הבינלאומית בקוקטיילים מיוחדים ומקוריים של וודקת פרמיום צרפתית אשר יותאמו לסועדים ולארוחות בשילוב גסטרונומי מדוייק.

שפים

המסעדות הישראליות שלקחו חלק במיזם הזה הן :

טאיזו –  של השף יובל בן נריה – יבשל השף מניש מהרוטה מניו דלהי.

יפו תל אביב – של השף חיים כהן – יבשל השף דיאגו מונייז מלימה פרו .

קופי בר– של השף אוהד סלומון – תבשל השפית קמילה סליידלר מלה פז.

פאסטל – של השף הלל תווקלי יבשל השף סטפן ג׳אגו מפריס.

קלוליס – של השף ויקטור גלוגר – יבשל השל חווייר גויה ממדריד .

התרנגול הכחול – של השף שאול בן אדרת – יבשל השף ג׳רמי פורד ממיאמי.

הבית התאילנדי – של השף יריב מלילי – יבשל השף דויד תומפסון מבנקוק.

מלון מונטיפיורי – של השף אורי שטייברג – יבשל השף סרוסטן חמידט מדנמרק.

דה נורמן – של השף ברק אהרוני – יבשל השף פרנצ׳סקו גסברו מג׳נבה.

 ניטן תאי – של השף שחף שבתאי – יבשל השף חוזה אביילז מליסבון.

קוואטרו – של השף אביב משה – יבשל השף מאט למברט מניו יורק.

ולשומרי הכשרות – ליליות – של השף יהונתן ברבי – יבשל השוף רפאל צ׳נטנו מספרד.

כל מסעדה בינלאומית שולחת את השף הראשי וצוותו, לשבוע שלם במטבח של המסעדה בתל אביב. בכל מסעדה יוגש תפריט טעימות מנצח, המציג את מנות הדגל של המסעדה האורחת, בשילוב של טעמים וחומרי גלם בהשראת השף המקומי (פה).

מנגד, השפים הישראלים נוסעים להתלמדות במטבחים ברחבי העולם וכבר החלו את ההכנות מראש (לפסטיבל בעוד חודשיים).

קהל הפודי׳ס הישראלי מוזמן לטעום מטבחים חדשים, טכניקות בישול מפתיעות וטעמים שעד כה דרשו דרכון, כרטיס טיסה וחופש מהעבודה – וכל זה במחיר fix של 279 ש,ח לארוחת טעימות מלאה , או 239 ש״ח למחזיקי כרטיס אמריקן אקספרס. (מסעדות טייזו וניתן תאי המחירים יהיו גבוהים במעט).

מכירת הכרטיסים המוקדמת החלה ומתבצעת באתר הפסטיבל בלבד :

www.roundtabletour.com

הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 8-26 בנובמבר 2016.

סלוטה.

*הוזמנתי כאורחת של אמריקן אקספרס לסקר את האירוע הזה שמסקרן אותי כפודית וכבלוגרית.