החודש מציינים בעולם כולו את החודש המודעות לסרטן השד, המסומן תמיד בוורוד, וגם את יום הפסטה הבינלאומי (ב-25 לאוקטובר).
לציון שני הארועים הללו הכנתי רביולי ורוד, שעשוי (איך לא?) מסלק, שנחשב לאחד ממזונות העל. הסלק מכיל, בין היתר, שילוב של נוגדי חימצון שונים, ובעיקר בטאלאינים שנותנים לו את צבעו הסגול המהפנט וגם מגנים על הגוף מפני מחלת הסרטן ומחלות כרוניות אחרות. איך שלא נסתכל על זה – זה בדיוק מתאים לשני ארועי החודש.
אז קודם כל וידוי אישי – זו הפעם הראשונה שאני מכינה לגמרי לגמרי בעצמי ובמו ידי רביולי מ-א' ועת ת'. בצק ולישה, רידוד וקריצה, מלית ומילוי, סגירה והידוק, רוטב ובישול… אבל אחרי שהכנתי את רביולי התאנים עם שף אייל לביא מרוקח 73 – הייתי חייבת לעצמי את ההתנסות הזו. אז ניסיתי, הצלחתי ואני מודיעה כאן קבל עם ועדה – השד באמת לא נורא, כל אחת יכולה. הנאה מובטחת הן מתהליך ההכנה ולא פחות מכך בשעות הארוחה.
אם אתם מתכננים ארוח חגיגי – נסו את המתכון הזה. את מרביתו ניתן להכין מראש, ורק את בישול הרביולי לשמור לרגע האחרון. הצלחה מובטחת!

אז מה נצטרך?
לבצק:
500 גר’ קמח דורום איכותי לפסטה (כן, חייבים דורום)
250 גר’ חלמונים (בערך 12 יח’)
25 מ”ל (1.5 כפות) שמן זית איכותי
1/4 כפית מלח
ומה עושים?
1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
2. ממשיכים ללוש (ידנית) כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק חזק וגמיש.
3. עוטפים במגבת לחה או ניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות (ואפשר גם להכין יום מראש).
4. כעבור שעה או יותר מרדדים את הבצק דק מאוד (כ-1.5 מ"מ) וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 7 ס"מ. אפשר להכין מראש, לסדר על בקופסה רחבה ולהפריד בין השכבות בניילון או נייר אפיה. לאחסן בקירור סגור היטב.

למלית
2 סלקים בינוניים
250 גר' גבינת עיזים (אני השתמשתי בגבינה רכה יבשה למדי, מרקם דומה לטוב טעם)
מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית כמון
ומה עושים?
1. צולים את הסלקים עטופים ברדיד אלומיניום כשעה בתנור חם מאוד (200 מעלות). מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
2. שמים את קוביות הסלק בקערה בינונית יחד עם גבינת העיזים והתבלינים. מערבבים היטב עד שכל הגבינה נצבעת בסגול. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
הכנת הרביולי
1. מסדרים על משטח עבודה מחצית מעיגולי בצק הפסטה.
2. שמים במרכז של כל עיגול כפית של מלית.

3. מכסים בעיגול נוסף של בצק.
4. מהדקים היטב את השוליים בעזרת מזלג.

5. מאחסנים במקרר עד הבישול (ושוב – שכבות מופרדות בניילון או נייר אפיה).

לרוטב:
מה נצטרך?
שאריות מלית הסלק וגבינת עיזים
2 כפות חמאה
2-3 שיני שום כתוש
1 כוס שמנת לבישול
מלח, פלפל לבן, מעט מוסקט מגורר
100 גר' גבינת רוקפור מגוררת
100 גר' פרמזן מגורר
1. טוחנים את מלית הסלק והגבינה בבלנדר מוט לקבלת מחית סגולה מהממת.

2. ממיסים במחבת רחבה ועמוקה את החמאה ומטגנים בה מעט את השום (כדקה).
3. מוסיפים את השמנת, מחית הסלק והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד שהשמנת מסמיכה.
4. מורידים מהאש, מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד להמסה מוחלטת. עד כאן אפשר להכין מראש.
5. ועכשיו, ממש לפני ההגשה, הרגע שחיכינו לו – בישול הרביולי. בסיר גדול מרתיחים מים. כשהמים רותחים מוסיפים 1 כף גדושה מלח וזורקים פנימה מחצית מהרביולי. מערבבים מעט למניעת הידבקות ומבשלים עד שהרביולי צפים. מערבבים פעם נוספות ומבשלים 3-4 דקות נוספות עד שהרביולי מוכנים (אל-דנטה).
6. מעבירים את הרביולי המוכנים למחבת עם הרוטב החם, מקפיצים ברוטב 2-3 דקות על אש נמוכה ומגישים מיד.

איזו מנה לתפארת!!!
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.
חוגגים את יום הפסטה הבינלאומי? מחפשים מתכוני פסטה נוספים?
מה דעתכם על פסטה גוואקמולי? לזניה תרד? או פסטה אגוזים וירקות ירוקים על בסיס שמן זית?
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להירשם כאן.
שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח