לא יודעת, בחיי שאנ'לא יודעת איך שרדתי את החופש הגדול. נראה כאילו יש רעש תמידי בין האוזניים שלי, משהו בצבעים של כחול-ירוק-אמא-כתום-סגול-נקודות צהובות-אמא-אדום-שחור-נשפך לי-אמא-חם-חם-חם. ואז, ממש בבת אחת, החופש הגדול נגמר, ואני עוד עובדת על שיכוך הרעש בין האוזניים.
והזמן, הזמן כמנהגו נוהג, ועוד כתבו לנו חוקרים עלומי שם שאצל המבוגרים הזמן נוהג הרבה יותר מהר מאשר אצל הילדים, כנראה שאצלנו רכב יותר טוב, והנה כבר חגי תשרי מתדפקים על דלתותינו. שוב משפחה, שוב חופש, שוב עניינים אבל הפעם עם אוכל.
איזה מזל, שבדיוק עכשיו לפני התכניות לחגים באה לי התחרות הזו, "אופים חג עם בוש". בוש לא כמו הנשיאים, בוש כמו יצרנית מכשירי החשמל מגרמניה. אודה ולא אבוש (ראיתם מה עשיתי שם?), פינטזתי דווקא על איזו מקדחה נטענת עם חמישים אביזרים, אבל איכשהו יצא שאני כותבת על אוכל ולא על נגרות, וזה מה שיש.
אז איך עובדת התחרות הזו? נורא פשוט. בוש שלחו אלי הביתה (בהשאלה, נודניק, בהשאלה) מיקסר מצ'וכלל ומאובזר ביותר שהכניס לי המון צבע למטבח. יש בו את כל אביזרי האפייה שצריך (וו לישה, וו גיטרה ומקצף), וגם בלנדר ומעבד מזון פתוח שמגיע עם שלל דיסקיות קיצוץ, גריסה, פריסה וגריטה. אני צריכה להמציא בשבילכם ובשבילכן מתכון מעולז' לחגים, ושופט, אחד מיקי שמו, ישפוט בין כל המתכונים שהשתתפו בתחרות.
אז למתכון של היום הבאתי לכן שילוב של אוכל ניחומים, סמבוסק (או כמו שהאנגלים קוראים לזה, Pasty) במילוי חלבי חגיגי למהדרין ופרעצל, כי מאז שאמרו לי "בוש", יש לי רק פרעצל בראש. אפשר להכין את זה גדול למנה עיקרית או יותר קטן, למנה ראשונה. שתי האופציות מושלמות לארוחת החג.
Pretzel Pasty – פרעצל בריבת בצל וגאודה
.
המצרכים ל-16 מנות גדולות או 20 קטנות
בצק פרעצל (מתכון בהמשך)
ריבת בצל (מתכון בהמשך)
250 ג' גבינת גאודה
4 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות של סנטימטר
טימין טרי
לבצק
כוס וחצי מים חמימים
כף סוכר
2 כפיות מלח
2 ורבע כפיות שמרים יבשים
4 וחצי כוסות קמח
50 ג' חמאה מומסת
2 ליטר מים
2/3 כוס אבקת סודה לשתיה
25 ג' חמאה מומסת למריחה על המאפה
מלח אטלנטי
לריבת בצל
3 בצלים גדולים
2 כפות שמן חמניות
כוס סוכר חום
כוס יין אדום יבש – אני אוהבת להשתמש בהרי גליל אדום
רבע כוס חומץ בלסמי
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מכינים את ריבת הבצל:
פורסים את הבצלים. בדרך כלל אני חותכת ידנית, עם משקפי מגן והמון דמעות. היום ניסיתי את מעבד המזון של המיקסר עם דיסקית הפריסה, ופרסתי אותם דק-דק. זה לקח הרבה פחות זמן מבדרך כלל ונתן לי פרוסות בצל דקיקות ויפות בקלות רבה.
מוסיפים את היין והחומץ ומתבלים.
מבשלים על חום נמוך תוך ערבוב מדי פעם עד שרוב הנוזלים מתאדים, בין 20 ל-30 דקות.
הריבה מוכנה. אפשר להשתמש בה למגוון של מאכלים בנוסף למאפה שנכין היום. מה שנשאר שומרים בצנצנת זכוכית מעוקרת במקרר.
מכינים את הבצק:
מתקינים על המיקסר את וו הלישה. מכניסים לקערה את הקמח, סוכר ומלח. נותנים ערבוב קל, ואז מוסיפים את השמרים היבשים, החמאה וכוס וחצי מים חמימים.
לשים 4-5 דקות לבצק גמיש ומניחים בקערה להתפחה עד להכפלת נפח, כשעה.
הרכבה ואפייה:
מחממים תנור מראש ל-220 מעלות.
מגררים את הגאודה – פה השתמשתי בדיסקית הגירור של המיקסר עם החורים הקטנים.
מכינים בצד שתי תבניות של התנור, מרופדות בנייר אפייה וכף מחוררת.
מרתיחים בסיר גדול 2 ליטר מים ו-2/3 כוס סודה לשתיה.
מחלקים את הבצק ל-16 עד 20 חתיכות. מרדדים כל חתיכה לעיגול יפה, מורחים כפית ריבת בצל, מעל ערימה יפה של קוביות תפוח אדמה וגאודה ומעל זה מפזרים מעט טימין (3-4 עלעלים למאפה, לא יותר).
מורחים בחמאה מומסת ומפזרים מעט מלח אטלנטי מעל, ואופים 10 דקות עד שהמאפה זהוב-שחום.
עכשיו יש לכם מאפה שחום ורך, ממולא בטעמים חגיגיים ונהדרים. אוכלים אותו חם, ואפשר להגיש אותו עם סלט חי או עם ירקות מאודים, או כתוספת למנת דג.
זה הכל להפעם מגברת הבלים. שתהיה לכולנו שנה טובה וחג שמח, ושנזכה להרבה זמנים יפים בקרב אהובי ליבנו.
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥
♥ רגע! הידעתן שיש לגברת הבלים גם ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב? ♥