אנשים שעברו ניתוח בריאטרי (קיצור קיבה) חווים ירידה מהירה במשקל בחודשים הראשונים, המלווה באובדן מסת גוף רזה – שריר ועצם. על מנת להפחית את פירוק השריר לאחר הניתוח, ההמלצה היא לצרוך לפחות 60 גרם חלבון ליום. מצ"ב תפריט לאנשים שהם לפחות חודש לאחר ניתוח קיצור קיבה.
שימו לב: מדובר בהמלצה כללית בלבד. התפריט אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי אצל דיאטנית המתמחה בבריאטריה.
תפריט יומי לדוגמה לאחר ניתוח קיצור קיבה:
ארוחת בוקר
100 גרם קוטג' \ 1.5 פרוסות גבינה צהובה \ 2 כפות ממרח עדשים כתומות + 2 קרקרים מחיטה מלאה + ירק (אם יש מקום)
או 3 כפות קוואקר להכנה מהירה + 3\4 כוס חלב פרה או סויה.
ארוחת ביניים
פרי (לא כולל אפרסמון. פירות הדר ללא ציפה) – למשל תפוח או תמר או בננה + 10 שקדים.
ארוחת צהריים
100 גרם טופו \ דג או 60-80 גרם קציצות \ עוף + 2 כפות ירק מבושל.
ארוחת ביניים אחה"צ
יוגורט דנונה לייט אנד פרי + 30 גרם פייבר 1 או 3 כפות גרגרי חומוס \ פולי סויה \ עדשים שחורות + ירקות + כף טחינה גולמית.
ארוחת ערב
חביתה \ ביצה קשה (יחידה בגודל לארג') + כף גבינה + פרוסת לחם מלא קלוי כצנים או כף טונה + פרוסת לחם מלא קלוי כצנים.
עצת זהב:
כדי למקסם את הירידה במשקל לאחר הניתוח, חשוב לשנות את חשיבת הדיאטה: במקום לבחור מזון לפי ערך קלורי נמוך, בחרו אותו לפי ערך תזונתי גבוה – כזה המכיל כמה שיותר חלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. איכלו לאט, הקפידו על תדירות הארוחות והימנעו מהגעה לתחושת כאב או אי נוחות בסיום האכילה.
ניתן ליצור קשר עם יפית קסלר דרך דף הפייסבוק שלה או דרך האתר שלה