בעצם מדובר בקציצות בשר איטלקיות נ ה ד ר ו ת.
הערה: מי שאינו שומר כשרות , מומלץ וכדאי להוסיף 2 כפות פרמז'ן מרוסק לקציצות.
אני לא בטוחה שמדובר בהמצאה איטלקית מאיטליה. נדמה לי ששמעתי פעם , שהתבשיל של PASTA MEATBALLS הוא המצאה של האיטלקים שהיגרו לארצות הברית.
האמת …..בשום תפריט, בשום מסעדה באיטליה לא נתקלתי מעולם, בקציצות בשר ברוטב עגבניות, אז אולי יש אמת בדבר.
מה זה חשוב…
העיקר שהן נהדרות…… וקלות להכנה…..
מה
חצי ק"ג בשר בקר טרי טחון פעמיים
10 ענפים של בזיליקום
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
5 כפות פירורי לחם
כף מים מהברז
4 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות.
קופסת עגבניות מרוסקות עדיף איטלקיות .
איך
בקערה נוחה ללוש היטב (כן, כן, לשים לשים כמה דקות) את הבשר,פירורי הלחם, עלי בזיליקום קצוצים מ-5 ענפים, מלח, פלפל ,מים וכף שמן זית.
יוצרים קציצות קטנות (בערך 20).
לסיר רחב מוסיפים 3 כפות שמן זית ומחממים היטב על להבה בינונית. מוסיפים את הקציצות ומטגנים אותן עד שהן משחימות (להפוך אחרי 2 דקות).
מוציאים מהמחבת ומוסיפים את השום, כמעט מיד לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
מטגנים כשתי דקות ומודדים מים במיכל העגבניות (מלא). מוסיפים לעגבניות.
מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ5 דקות.
מוסיפים את הקציצות וממשיכים לבשל עוד כ-25 דקות.
זהו.
לא לפחד להשחים אותן מכל הכיוונים.
לא לוותר על החתיכות הקטנות שנדבקות לתחתית ולגרד ולגרד, הן מוסיפות טעם נפלא לרוטב.
להוסיף את העגבניות המרוסקות ולטגן עוד מעט.
לא לשכוח להוסיף את יתרת הבזיליקום לאחר בישול הקציצות……זהו….
אורז לבן, לחם טרי, פסטה מבושלת, סתם באגט מחומם בתנור עם ארוגולה ובצל סגול, אין סוף עולמות נפתחים בפניכם…והן בסך הכל קציצות……