מהבצק ועד התוספות – איך להכין פיצה ביתית ולהישאר בחיים

מי שנהנה לעבוד במטבח תמיד מחפש מתכונים חדשים לנסות, כדי ללמוד שיטות בישול ואפייה נוספות. יחד עם זאת, ישנם מתכונים אייקונים שמככבים בעולם הבישול כבר מאות שנים, אך תמיד יש סביבם איזשהו חשש כשזה מגיע להכנתם במטבח הביתי. אחד מהמאכלים הללו היא הפיצה, מאכל שהוא לכאורה פשוט מאין כמוהו, אך יש מן מעטה מסתורין סביב הכנת הבצק ורוטב העגבניות. אולי זה בגלל שלכל אחד יש העדפה שונה, חלק אוהבים בצק עבה וחלק אוהבים בצק דק. אולי דווקא הרוטב הוא המהווה חשש, חלק אוהבים רוטב עגבניות מתקתק וחלק מעדיפים דווקא מעט חמיצות.

פיצה עם עגבניות זיתים וגבינה

2 פיצות עם תוספות אחת ליד השניה

לא משנה מהי הסיבה שבגללה נרתעתם עד כה מהכנת פיצה במטבח הביתי, אנחנו כאן כדי להגיד לכם שאפשר להפסיק לחשוש. אספנו עבורכם מספר טיפים מנצחים למתכון פיצה משובח, שיעזרו לכם להכין פיצה ביתית חלומית, בקלות ובהנאה מרובה.
 

 
תופתעו אולי לגלות, אך אנשים רבים הנהנים לאפות נמנעים מהכנת פיצה ביתית בגלל העבודה עם בצק השמרים. הכנת בצק לפיצה לא חייבת לכלול רשימה ארוכה ומורכבת של מרכיבים. במקום, חפשו מתכון הכולל אך ורק את המצרכים הבסיסיים: שמן זית, שמרים, מים, סוכר ומלח. בחירה נכונה של הקמח תסייע גם כן. בקמח לבן ישנו מרכיב הנקרא גלוטן, זהו חלבון אשר בתהליך הכנת הבצק מאפשר התאחדות של החומרים לכדי יצירת בצק אוורירי. בקמח המיועד להכנת לחמים ופוקצ'ות יש כמות גבוהה יותר של גלוטן. משמעות הדבר שהבצק שיתקבל יהיה אוורירי במיוחד אך יציב, וזה בדיוק המרקם שאנו מחפשים בבצק הפיצה שלנו.

כדי שתוכלו לאפשר לעצמכם לעבוד ברוגע וביטחון, הקציבו לעצמכם מספיק זמן מראש להכנת הבצק לפני הגשת הפיצה. כך תוכלו לעקוב אחר כל השלבים מבלי להאיץ בתהליך. בצק שמרים לפיצה צריך לתפוח פעמיים, זאת משום שההתפחה הכפולה מביאה לבצק בעל מרקם יציב ואלסטי יותר, והיא אף משפרת את טעמו. את הלישה תוכלו להתחיל בשלב הראשון באמצעות מיקסר ולאחר מכן להמשיך ללוש אותו עם הידיים. אם אתם רוצים ללוש את הבצק כבר מההתחלה, עליכם ללוש אותו לפחות 10 דקות כדי לאפשר לכל המרכיבים להתאחד ולקבל בצק בעל מרקם חלק.

למי שחושש מהכנת הבצק

בצק שמרים אוהב חום, אך לא חום רב. לאחר שסיימתם את לישת הבצק יש להניח על גבי הבצק מגבת, ולתת לו לתפוח לפחות שעה. אם מזג האוויר קר, תוכלו להכניסו לתוך התנור על חום נמוך או להשאירו זמן נוסף בחוץ להמשך התפחה.

חשוב להקפיד על התפחה שנייה של הבצק, זאת כדי לשחרר ממנו את בועות האוויר שנלכדו בזמן ההתפחה. את הלישה השנייה מומלץ ללוש כשלוש דקות. לאחריהן יש לבצוע את הבצק לכדורים בגודל שתרצו שהפיצה תהיה. למשל, לפיצה אישית חתכו חתיכה קטנה יותר מלפיצה משפחתית.

עטפו את כדורי הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר להתפחה נוספת למינימום שעתיים. לאחר מכן, הוציאו את הבצק, והניחו לו לקבל את טמפרטורת החדר במשך שעה.

כעת, בזקו מעט קמח על משטח העבודה שלכם, והחלו לרדד את כדורי הבצק שלכם לבסיס הפיצה.

ידיים מחזיקות בצק פיצה

 

למי שחושש משלב אפיית הבצק

אולי זה נשמע כמו טיפ בסיסי מאוד לאופים מנוסים או אנשים שאוהבים לאפות ככלל, אך בהכנת פיצה מדובר בכלל חשוב במיוחד. אם אתם משתמשים באבן שמוט להכנת הפיצה יש לזכור כי ייקח לה זמן רב יותר להתחמם מאשר התנור עצמו. אם אין ברשותכם אבן שמוט אין כל חובה לרכוש אחת. במקום, פשוט הפכו אחת מהתבניות העמוקות של התנור והניחו אותה בתחתיתו. על גבי התבנית הניחו נייר אפייה ותקבלו את אותו האפקט. החום הרב מונע הצטברות של לחות בתנור, אשר מונעת את הרטבתו של הבצק. אפיית הפיצה חייבת להיעשות בחום  גבוה (250-200 מעלות). יש לאפות את הפיצה בתחתית התנור, כך ייווצר בצק פריך.

למי שחושש מהכנת רוטב העגבניות

רוטב העגבניות משמש כמצע לגבינה ולתוספות וטעמו צריך להיות פשוט אך מדויק. להכנת רוטב פיצה שניתן להרגיש בו את העגבניות הטריות יש להשתמש במרכיבים הבאים: עגבניות טריות, בצל קצוץ דק, שום קצוץ, רסק עגבניות ושמן זית ותבלינים לשיפור הטעם כגון: פפריקה אדומה, תבלין לפיצה, אורגנו, מלח, פלפל שחור ואפילו למעט צ'ילי גרוס למי שרוצה רוטב מעט חריף. העדיפו לבשל עם מרכיבים איכותיים מלהשתמש ברוטבי פיצה מוכנים בקופסה.

למי שלא בטוח באיזו גבינה לבחור

מרקם הגבינה שעל הפיצה משפיע מאוד על חווית האכילה כולה. אין תענוג גדול מגבינה שנמתחת בכל ביס וביס. כדי להגיע למרקם המדויק הזה מומלץ לשלב בין שני סוגים שונים של גבינות – מוצרלה וגבינה צהובה. הראשונה תעניק לשכבת הגבינה את המתיחה שאנו כה אוהבים והגבינה הצהובה תעניק לה את טעמה הנפלא.

למי שרוצה לגוון בתוספות

נכון, לפעמים מתחשק שיהיו על הפיצה התוספות שאנחנו הכי אוהבים, כמו פטריות, זיתים או בצל. אבל כשמכינים פיצה בבית זו הזדמנות נפלאה לשלב בין מרכיבים מעניינים וממש לשדרג את הפיצה. הוסיפו גבינות מיוחדות כמו עיזים או צ'דר, עלים ירוקים כמו ארוגולה או תרד ואפילו ירקות מיוחדים כמו ברוקולי וזוקיני. כל אלה יצרו חגיגה אמיתית על הפיצה שלכם.