מסעודה: בלייני הלילה מוזמנים ליפו

סמטאות יפו לא ממש צריכות סיבה למסיבה ואנשי "פארוק בשוק", שחולשים על סמטת רבי נחמן, פתחו בימים אלה את "מסעודה" שמתאימה למי שמעדיף אווירת בר על פני מסעדה מחייבת

בחורה עם מחשב נייד

סוף סוף מגיח קצת חורף, בעיקר בלילות. עוד לא רטוב ממש, אבל קריר ורומנטי. עונה נהדרת לדפוק הופעה ולצאת להתחמם עם סנגריה ריחנית ומוזיקה מחממת. הערב יורד על שוק הפשפשים מוקדם יחסית, לאט לאט כבים כל האורות בחנויות היפות, תריסי הברזל נסגרים ומפנים מקום לאורות מפזזים אחרים. ומיוחד עכשיו, לקראת חג המולד, כל האזור צבעוני וססגוני במיוחד והאווירה מתלהטת במהירות. סמטאות יפו לא ממש צריכות סיבה למסיבה ואנשי "פארוק בשוק" שחולשים על סמטת רבי נחמן ופתחו עכשיו גם את "מסעודה" אלופים בלייצר אותה.

פארוק בשוק צילום יחצ

"מסעודה", הבת השלישית שנולדה למשפחה השמחה הזו, משלימה את הסדרה ומצטרפת ממש בהמשך הסמטה לפארוק ולפיצה מימי. היא קורצת לבלייני הלילה שמעדיפים אווירת בר על פני ישיבה מחייבת במסעדה. הם אוהבים להרטיב את הגרון עם דרינקים איכותיים ואת הנשנושים שליד משובחים וטעימים. אלה מגיעים מהמטבח של האחיות הצמודות לצד תפריט ספיישלים שמתחלף כל יום. והמוזיקה, צריך לדבר גם עליה כי היא התבלין שמפזר אבקת קסמים על הכל – גם ההופעות החיות שצמודות לפארוק וגם הפסקול שבחרו לנגן במסעודה כיפיות במיוחד.

קוקטיילים מסעודה צילום אלבום פרטי

הגענו לא רעבים מדי אבל עם חשק לפרוק מאיתנו את היום וגם את הימים שלפני. אנחנו קצת קלישאה – אמא שחושבת שהיא עוד צעירה ובן אחרי צבא שמחפש את עצמו. מצד אחד יש הרבה מה לדבר, מצד שני למי יש כוח? הלכנו על צ'יל, זזנו בכסא עם המוזיקה והתחלנו עם סנגריה חמה שפתחה את הלב ואת התיאבון. זרמנו לשתי מנות ראשונות של סביצ'ה מוסר. צריך לסמוך על מסעדה עם מנות כאלה ויש לנו היכרות קודמת מוצלחת מאד עם החבר'ה האלה. גם הפעם הם לא איכזבו. שתי המנות היו טריות, מעקצצות במידה, האחת הונחה על קרקרים קראנצ'יים והשניה על עלי חסה. מבחינתי זה מושלם. למען הסקרנות הזמנו גם מנת פסטה צבעונית עם פירות ים מתפריט הספיישלים. היה נפלא.

סביצ'ה צילום אלבום פרטי

למי שמכיר ואוהב גם המסבחה והבורקס, מנות פופולריות מאד של פארוק, יהיו שם תמיד ולכבוד סילבסטר רקחו תפריט מיוחד שכולל סביצ'ה דג ים עם תותים (63 ₪), טאטאקי טונה על אטריות סומאן ושומשום שחור (69 ₪), שתי מנות שהיינו מזמינים בכל רגע נתון!

סביצ'ה פארוק בשוק יוסי צרפתי

ולמי שיודע לאכול על אמת – פילה בקר עם כבד אווז על תאנים מקורמלות (129 ₪) ואוסבוקו טלה על ריזוטו כמהין (92 ₪).

פילה בקר מיוחד. צילום יוסי צרפתי

בסילבסטר תהיה גם הופעה חיה של "ג'אפריקל" ובהמשך הדיג'יי יעשה את מה שהוא יודע. צפו למבול צ'ייסרים.

** הכותבת היתה אורחת של מסעודה בפארוק בשוק.

כתובת: רבי נחמן 6 יפו